foto: Publicitātes
Milda iekaro Holivudu - vai jaunajā "Marvel" supervaroņu seriālā darbība norisināsies Rīgā?
Piekūns un Ziemas kareivis jeb aktieri Entonijs Makijs un Sebastjans Stens.
TV
2021. gada 24. marts, 09:09

Milda iekaro Holivudu - vai jaunajā "Marvel" supervaroņu seriālā darbība norisināsies Rīgā?

Jauns.lv

Pirms nepilnas nedēļas straumēšanas servisā "Disney+" pirmizrādi piedzīvoja supervaroņu fanu miljonu armādas tik ļoti gaidītais seriāls "The Falcon and the Winter Soldier" ("Piekūns un Ziemas kareivis"). Acīgākie jau pamanījuši, ka beigu titros vīd ainas no Latvijas - gan Brīvības piemineklis, gan Melngalvju nams...

Vai tas nozīmē, ka seriāla darbība norisināsies arī Latvijas galvaspilsētā? Sīkāka izpēte liecina - jā, tā tiešām būs! Lai gan Rīgas skati, izrādās, ir uzfilmēti pavisam citur - Prāgā...

"The Falcon and the Winter Soldier" ir jaunākais darbs "Marvel" radītajā īpašajā supervaroņu visumā "Marvel Cinematic Universe" (MCU). Tajā ir 23 filmas, kas iekļautas trijās fāzēs. Un trešā no tām noslēdzās ar episko "Atriebēji: Noslēgums" un "Zirnekļcilvēks: Tālu no mājām". Taču "Marvel Television" šo visumu izvērsusi līdz televīzijai, un tā nu MCU ceturtā fāze nesen sākās ar seriālu "WandaVision", kam tagad seko "The Falcon and the Winter Soldier".

Seriāla darbība risinās uzreiz pēc notikumiem filmā "Atriebēji: Noslēgums", kur savu Kapteiņa Amerikas vairogu malā lika karjeru beigušais Stīvs Rodžerss. Un "The Falcon and the Winter Soldier" galvenie varoņi arī ir ar viņu cieši saistīti tēli - Sems Vilsons jeb Piekūns un Bakijs Bārnss jeb Ziemas kareivis. Seriālā, protams, nāksies cīnīties ar ne vienu vien ļaundari, un pirmā sērija nav likusi vilties ne supervaroņu filmu cienītājiem, ne kritiķiem.

Taču mums, protams, interesē, kāpēc gan seriāla pirmās sērijas beigu titros redzami kadri no Rīgas? Zināms taču arī, ka MCU visumā filmās titros parādītais ir ļoti svarīgs - tas bieži pasaka priekšā, par ko būs nākamā filma, vai dod kādu citu aizraujošu pavedienu, ko fani var šķetināt pat gadiem.

Pagaidām var noprast, ka daļa seriāla "The Falcon and the Winter Soldier" darbības norisināsies Eiropā. Pirmajā sērijā "New World Order" ("Jaunā pasaules kārtība"), piemēram, ļaundari jau uzdarbojās Šveicē. Tā nu ļoti iespējams, ka sliktie paviesosies arī Rīgā - ja jau beigu titros ir gan Brīvības piemineklis, gan Melngalvju nams.

foto: Ekrānuzņēmums

Diemžēl gan šī fanu tik gaidītā seriāla, kura pirmā sērija kļuva par "Disney+" vēsturē visu laiku skatītāko, ainas Latvijā filmētas nav. Sīkāk papētot, izrādās, ka filmēšana notikusi ASV pilsētā Atlantā un Prāgā. Tieši Čehijas galvaspilsētā uzņemti gan tās ainas, kas notiek Šveicē, gan, visticamāk, tās, kurās būs "redzama" Rīga. Jo internetā atrodamas foto, kurās redzams, kā Prāgā filmēšanas laukumā manāmas Latvijas policijas mašīnas, kā kādai ieliņai likts uzraksts "Smilšu iela".