foto: AP/Scanpix
"Kur, pie velna, mēs esam?" Baidens stāsta par dzīvi "zelta būrī"
ASV prezidents Džo Baidens ar sievu Džilu.
Slavenības
2021. gada 18. februāris, 06:19

"Kur, pie velna, mēs esam?" Baidens stāsta par dzīvi "zelta būrī"

Jauns.lv

ASV prezidents Džo Baidens jaunajā amatā darbojas jau mēnesi. Taujāts, kā iejuties jaunajās mājās - Baltajā namā, viņš atsaucas uz iepriekšējiem prezidentiem, kuri to nodēvējuši par zelta būri, vēsta ziņu aģentūra AP.

"Es pieceļos no rīta, skatos uz Džilu un saku: "Kur, pie velna, mēs esam?" Uzskatu, ka esmu ļoti pašdisciplinēts, neesmu pieradis, ka darbinieki man pasniedz uzvalku," jokojot stāsta Baidens, norādot, ka esot vēl jāpierod pie tā, ka darbinieki viņu vaktē. 

Džo Baidens ar sievu Džilu Baidenu

gallery icon
38

Baidens atklāj, ka no prezidenta apartamentiem paveras netraucēts skats uz Vašingtona un Linkolna pieminekli. Tomēr viceprezidenta rezidence viņam patikusi labāk, jo to nav ieskāvuši augsti nožogojumi un armijas vīri. 

Kā norāda Baidens, viceprezidenta rezidence esot ļoti atšķirīga. Tajā viņš baudījis lielāku privātumu, turklāt tā piedāvājot plašas telpas sporta aktivitātēm - vingrošanai un peldēšanai. 

Baltā nama Rožu dārzs pēc atjaunošanas atguvis spozmi

Pēc mēnesi ilgiem renovācijas darbiem atklāts ASV Baltā nama rožu dārzs. ASV prezidenta Donalda Trampa sieva Melānija Trampa dārzu izraudzījusies ...

gallery icon
17

Lai arī pie mājvietas vēl esot jāpierod, tomēr ar darba pienākumiem jau esot apradis. 

Viņš arī atklāja, ka esot runājis ar bijušajiem ASV prezidentiem, izņemot vienu. Visticamāk, komunikācijas nav bijis ar priekšgājēju Donaldu Trampu. 

Spilgti kadri no prezidenta Džo Baidena inaugurācijas ceremonijas 2021.gada 20.janvārī

Trešdien Kapitolijā aizvadīta jaunā ASV prezidenta Džo Baidena inaugurācijas ceremonija. Šī bija 59.prezidenta inaugurācijas ceremonija ASV vēsturē, un Baidens kļuvis ...

gallery icon
44

Jau ziņojām, ka Tramps bija pirmais ASV prezidents, kurš nepiedalījās sava pēcteča inaugurācijā. 

ASV Pārstāvju palātas likumdevējs demokrāts iesūdzējis arī tiesā bijušo prezidentu Donaldu Trampu, kā arī viņa advokātu un ekstrēmistu organizācijas, apsūdzot viņus sazvērestībā ar mērķi apturēt vēlēšanu rezultātu apstiprināšanu.

Tramps ar Melāniju pamet Balto namu

Laužot tradīciju un izvairoties no sava pēcteča Džo Baidena inaugurācijas, Līdzšinējais ASV prezidents Donalds Tramps trešdien beidzamo reizi atstājis Balto ...

gallery icon
50

Šī ir pirmā civilprasība, kas pret Trampu iesniegta tiesā saistībā ar viņa lomu 6.janvāra Kapitolija nekārtībās, kas prasīja piecu iedzīvotāju, arī viena policista dzīvību.

Prasībā Tramps un viņa advokāts Rūdijs Džuliāni tiek apsūdzēti, ka viņi strādājuši ar radikāļu grupējumiem "Proud Boys" un "Oath Keepers", lai apturētu prezidenta Džo Baidena uzvaras apstiprināšanu.

ASV Senāts sestdien impīčmenta prāvā attaisnoja Trampu, kas bija apsūdzēts musināšanā uz dumpi saistībā ar 6.janvāra Kapitolija nekārtībām.