TV
2021. gada 12. februāris, 19:00

Nedēļas jaunumi "Shortcut" - fantāzija visai ģimenei un stāsts par noslēpumaino Benksiju

Jauns.lv

"Shortcut" un "Helio" šonedēļ lūkojiet animācijas filmu "Sapņu meistari", dokumentālo stāstu par slavenāko un vienlaikus noslēpumaināko ielu mākslinieku pasaulē, kā arī jaunu pašmāju realitātes šovu.

Kur rodas sapņi

Animācijas filmā "Sapņu meistari" ("Dreambuilders") tās galvenās varones Minnas rāmā un vienkāršā dzīve sagriežas kājām gaisā, kad viņa iegūst… it kā māsu.

Vispirms Minna ļoti priecājas, tomēr drīz vien izrādās, ka Dženija nepavisam nav tāda māsa, par kādu meitene ir sapņojusi un kādu gribējusi. Kādu nakti notiek kaut kas brīnumains: Minna nokļūst kādā slepenā vietā, kur tiek radīti… sapņi! Turklāt, uzzinot, ka iespējams ne tikai radīt konkrētu sapni konkrētam cilvēkam, bet arī sapņos likt cilvēkam mainīties, Minnai prātā iešaujas doma izmantot šo iespēju attiecībā uz Dženiju. Tomēr iejaukšanās citu sapņos nepaliek bez sekām, un, Minnai pārlieku aizraujoties ar sapņu pārveidi, Dženija vairs nespēj pamosties. Tāpēc meitenei vēlreiz jādodas uz sapņu pasauli, lai sastaptos ar sevis izveidotajiem sapņiem un glābtu Dženiju un viņas jauno ģimeni.

Animācijas filmu visai ģimenei "Sapņu meistari" skatiet "Shortcut Premiere" latviešu, krievu vai dāņu valodā.

Benksija noslēpums

Dokumentālā filma "Benksijs. Noziedzīgās mākslas dzimšana" ("Banksy and the Rise of Outlaw Art") stāsta par slavenāko un vienlaikus noslēpumaināko ielu mākslinieku pasaulē.

Viņš ir Anglijas bīstamākais noziedznieks, kuram izdevies radīt jaunu mākslas virzienu, vienlaikus rūpīgi slēpjot savu patieso identitāti. Viņa zīmējumus pazīst visi, viņa politiskie vēstījumi un provokatīvā māksla aizvainojusi valdošās aprindas un kļuvusi par nozīmīgu revolucionāras kustības daļu. Līdz šim neviens tā arī nezina, kas par cilvēku slēpjas zem viņa vārda. Spilgtajā un dinamiskajā filmā ir intervijas ar māksliniekiem un citiem nozīmīgiem mākslas darboņiem, kuri sastrādājušies ar Benksiju, kā arī unikāli arhīva kadri par leģendārās ielu mākslas radīšanu.

Lūkojiet filmu "Shortcut Films" – angļu vai krievu valodā ar subtitriem latviešu vai krievu valodā.

Ģimene burkā

Trīs dažādas ģimenes, katrai viena burka, kurā liktas vēlmes pēc saskaņas ģimenē. Vai tā palīdzēs atrisināt likstas un ienesīs saticību mājās?

Jaunajā realitātes šovā "Ģimene burkā" TV kameru priekšā savu sadzīvi izrādīs spilgtā uzņēmēja Katrīne Sauliete ar meitām. Viņa nesen šķīrusies un uzsākusi jaunas attiecības, tāpēc skatītājiem būs iespēja ielūkoties, kā atvases sadzīvo ar viņas jauno draugu un kā Katrīnei izdodas atrast līdzsvaru starp bērnu audzināšanu un privāto dzīvi. Visai ambiciozu mērķi – pusgada laikā uzcelt un pārvākties uz jaunu māju – seriālā savai ģimenei izvirzījis humorists un mūziķis Nauris Brikmanis. Vai tik ilgi lolotais projekts – mājas būvniecība – kļūs arī par lielāko pārbaudījumu Brikmaņu attiecībām? TV kameras sekos arī daudzbērnu ģimenei no Jelgavas, kurā strīdi un nesaskaņas kļuvušas par ikdienu. Kā viņiem izdosies sasildīt padzisušās attiecības un atkal atrast ceļu vienam pie otra?

foto: Publicitātes

Aizraujošo TV šovu visai ģimenei skatiet "Shortcut Films".