Slavenības
2020. gada 26. decembris, 05:49

Aigaram Grāveram nāksies aiziet no Dailes teātra - mūziķim jāmeklē jaunas telpas savai studijai

Žurnāls "Kas Jauns"

Pēc 17 gadu ilgas uzturēšanās Dailes teātrī populārajam mūziķim Aigaram Grāveram nāksies meklēt citas telpas savai ierakstu studijai, raksta žurnāls "Kas Jauns".

2003. gada vasarā sākās darbs pie LNT piedzīvojumu un realitātes šova "Ekspedīcija", ko producēja radošā grupa "Jumprava" un kas savu mājvietu rada Dailes teātrī. Tur arī ar laiku savu ierakstu studiju "Jump Sound" iekārtoja Aigars Grāvers. Tajā tapuši gan grupas "Jumprava" jaunākie albumi, gan mūzika Latvijā populārām kinofilmām, gan daudzi un dažādi citi ieraksti. Taču nu Grāveram ir jāmeklē cita vieta, kur iekārtot studiju.

Par šādu faktu radošajās aprindās mēļo jau kādu laiciņu, turklāt runā, ka iemesls telpu uzteikšanā ir Grāvera nostāja Covid-19 jautājumā – viņš noliedz, ka Latvijā būtu kāda epidēmija, ir pretinieks vīrusa ierobežošanas pasākumiem, turklāt intervijās publiski uzsvēris, ka ne reizi nav uzvilcis mutes un deguna aizsegu.

Tad kā Aigars Grāvers ierodas uz savu ierakstu studiju, kas atrodas Dailes teātrī? Vai viņš ievēro Ministru kabineta pieņemtos noteikumus, ka mutes un deguna aizsegs obligāti jālieto publiskās iekštelpās, to skaitā darbavietās, ja telpā atrodas vairāk par vienu personu? Dailes teātra direktors Juris Žagars uz šo jautājumu žurnālam "Kas Jauns" atbild: “Līdz šim man nav bijuši ziņojumi vai sūdzības, ka Aigars Grāvers, atrodoties teātra koplietošanas telpās, nevalkātu masku. Arī Grāvera studijas viesiem tiek kategoriski pieprasīts uzvilkt masku, un, ienākot teātrī, katrs viesis ir jāpiesaka iepriekš un ierodoties tiek reģistrēts žurnālā.”

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Šīs telpas, ko Aigars Grāvers studijas vajadzībām īrēja no Dailes teātra, nu nepieciešamas teātrim pašam.

Juris Žagars arī apstiprina, ka Aigaram Grāveram ar savu studiju nākamā gada sākumā nāksies atstāt Dailes teātra telpas. “SIA "Jump Sound" telpu nomas līgums beidzas 2020. gada 31. decembrī, un esam darījuši zināmu nomniekiem, ka telpu līgumu nevaram pagarināt. Šīs telpas ir nepieciešamas teātrim pašam,” paskaidro Dailes teātra direktors.

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs gada nogales dubultnumurā!