Slavenības
2020. gada 16. decembris, 06:59

Bils Geitss: nākamie seši pandēmijas mēneši būs vissliktākie

Jauns.lv

Kompānijas “Microsoft” dibinātājs Bils Geitss nācis klajā ar draudīgu prognozi 2021. gadam. Miljardieris un filantrops brīdinājis, ka, iespējams, visā pasaulē nebūs atelpas no koronavīrusa un pirmie četri līdz seši nākamā gada mēneši varētu būt vissliktākie, kādi līdz šim bijuši.

“Diemžēl nākamie četri līdz seši mēneši varētu būt paši sliktākie šīs pandēmijas laikā. IHME (Veselības metrikas un novērtēšanas institūts) prognozē vēl vairāk nekā 200 000 jaunu nāves gadījumu,” norādījis Geitss.

Miljardiera Bila Geitsa sievas Melindas dzīve fotomirkļos

gallery icon
28

Miljardieris gan paudis cerību, ka no lielas daļas prognozēto nāves gadījumu varētu izvairīties, ja cilvēki sekotu Covid-19 ieviestajām izolācijas prasībām, tostarp nēsātu maskas un neuzturētos vietās, kur ir daudz ļaužu.

Geitss, kurš ir arī Bila un Melindas Geitsu fonda līdzpriekšsēdētājs, izteicies, ka ir vīlies, kā Amerika tiek galā ar pandēmiju, jo saslimušo un mirušo skaits aizvien turpina pieaugt.

“Es domāju, ka ASV labāk tiks ar to visu galā,” apliecinājis Geitss.

Agrāk sniegtā intervijā viņš tika teicis, ka pasaule pamazām atgriezīsies pie ierastā dzīves ritma nākamā gada pavasarī, kad “skaitļi ievērojami mainīsies”.

foto: CAMERA PRESS/Thierry Charlier / Vida Press
Bils Geitss uzskata, ka no daudzām nāvēm varētu izvairīties, ja cilvēki apzinīgāk ievērotu izolācijas prasības.

Geitsa fonds investējis miljonus, lai finansētu jaunās Covid-19 vakcīnas izstrādi, kā arī piešķīris milzu līdzekļus testēšanai un loģistikas vajadzībām. Fonds piešķīris 70 miljonus ASV dolāru, lai vakcīna būtu pieejama visur, arī cilvēkiem trūcīgās zemēs.

Bils Geitss izteicies, ka pandēmijas laikā bloķētā starptautiskā sadarbība bijusi “destruktīva un nepareiza”, kad viņam jautāts viedoklis par Donalda Trampa izteikumu “Amerika pirmām kārtām”.

Kuplā Trampu ģimene Republikāņu partijas nacionālajā konventā

ASV prezidents Donalds Tramps ceturtdien runā Republikāņu partijas nacionālajā konventā, kurā viņš pieņēma nomināciju prezidenta amata otrajam termiņam, sacīja, ...

gallery icon
17

“Mēs vēlamies, lai pasaules ekonomika turpinātu attīstīties. Mēs vēlamies līdz minimumam samazināt nāves gadījumu skaitu. Kā jūs jau zināt, galvenā tehnoloģija ir vācu,” norādījis Geitss, piebilstot, ka ASV būtu jāatbalsta visa cilvēce.

Pēc viņa teiktā, nākotnē valstīm jāpalielina potenciāls vakcīnu izplatīšanas un ražošanas ziņā.

Gads jau aizsākās ar postošām katastrofām – mežu ugunsgrēkiem, zemestrīcēm un viesuļvētrām.

Kopš pirmā Covid-19 gadījuma aizvadītā gada nogalē Ķīnā, jaunais koronavīruss inficējis 72 miljonus cilvēku visā pasaulē un nogalinājis vairāk nekā vienu miljonu cilvēku. ASV ir pandēmijas visvairāk skartā valsts. No 16 miljoniem konstatēto saslimšanu, reģistrēts gandrīz 300 000 vīrusa izraisītu nāves gadījumu.

Posts, ko pasaulei atnesa jaunais koronavīruss

gallery icon
31