TV
2020. gada 10. decembris, 12:00

Nedēļas jaunumi "Shortcut" - neparasta filmizrāde par Rīgas kinostudiju, drāma "Cojs" un aizraujošs spriedzes seriāls

Jauns.lv

"Shortcut" un "Helio" šonedēļ lūkojiet drāmu "Cojs", pašmāju komēdiju "Kino un mēs" un spriedzes seriālu "Stjuarte".

Coja nāve un pazudusī kasete

Lieliska iespēja lūkot pavisam nesen iznākušo krievu režisora Alekseja Učiteļa filmu "Cojs", kas stāsta par notikumiem 1990. gadā, kad Latvijā autokatastrofā bojā gāja pazīstamais dziedātājs Viktors Cojs.

1990. gada 15. augusts. Nepārskatāms pagrieziens uz Latvijas ceļa. Kaucošas bremzes, griezīgi šņirkstoša metāla skaņa, gabalos saraustīts moskvičs. No avārijas vietas pazūd kasete, kuru Cojs klausījies pēdējās sekundēs pirms sadursmes. Kasetē – vēl klajā nenākušais albums "47". Turpinās notikuma izmeklēšana, bet zārks ar Viktora Coja mirstīgajām atliekām ceļo uz Ļeņingradu. Pie sēru autobusa stūres – nelaimīgais autobusa "Ikarus" šoferis, otrs traģiskā negadījuma dalībnieks. Nav atradies neviens cits, kas to varētu uzņemties. Nerunīgais baltietis atpakaļskata spogulītī vēro Coja tuvākos cilvēkus. Sieva un mīļākā, producents un kolēģis no grupas "Kino", mazais dēlēns un jauna fotogrāfe, kura mūziķī jau sen bezcerīgi iemīlējusies. Neviens no viņiem pagaidām nenojauš, kas ir viņu šoferis. Bet pirmais, kurš to sapratīs, bez pēdām pazudīs vienā no ceļmalas pieturām. Ceļš būs garš. Spriedze arvien pieņemsies spēkā; atmosfēra nokaitēsies līdz baltkvēlei.

Filma ir Krievijas un Latvijas kopražojums, vienkopus pulcējot tādus slavenus aktierus kā Jevgeņijs Ciganovs, Nadežda Kaļeganova, Pauļina Andrejeva, Mariana Spivaka, Igors Verņiks un Iļja Deļs, Inga Tropa, Artūrs Skrastiņš un Gundars Grasbergs.

Filmu skatiet "Shortcut Premiere" – krievu valodā ar subtitriem latviešu valodā.

Nepareizā komēdija par Rīgas kinostudiju

Kas notiktu, ja "Mērnieku laiku" Ķenci spēlētu Jānis Skutelis? Ko darītu Andris Keišs, ja viņam būtu jāiemiesojas Gunāra Cilinska ādā? Vai Egonam Dombrovskim izdotos atveidot Kinostudijas leģendāro bojeviku režisoru Aloizu Brenču?

Trīs Latvijā pazīstami aktieri pievēršas iemīļotajām latviešu padomju filmām, mēģinot saprast, kāpēc tās uzņēma tieši tā… Matīsa Kažas komēdija "Kino un mēs" ir mūsdienīgas formas pieteikums – filmizrāde, kurā apvienoti teātra un kino elementi. Aktieru trijotne ar komiskām un izklaidējošām ainām atklāj leģendārās Rīgas Kinostudijas aizkulises, un, izrādās, ka slavenie režisori, operatori un aktieri piedzīvojuši dažādas amizantas likstas un savstarpējus konfliktus, lai radītu tos mākslas darbus, kas tagad jau kļuvuši par plaši pazīstamu klasiku.

Kinomīļi pulcējas "Splendid Palace" uz "Kino un mēs" pirmizrādi

2020. gada 4. oktobrī kinomīļi kinoteātrī "Splendid Palace" pulcējās lūkot jauno pašmāju filmu "Kino un mēs".

gallery icon
111

Neparasto komēdiju skatiet "Shortcut Premiere" – latviešu valodā ar subtitriem latviešu vai angļu valodā.

Mežonīgā nakts Taizemē

Pēc Krisa Bodžaliana tāda paša nosaukuma stāsta motīviem veidots seriāls "Stjuarte" ("The Flight Attendant") stāsta par Kasandru Boudenu, kas strādā par stjuarti starptautiskajos pārlidojumu maršrutos.

Lidojumā uz Bangkoku Kasandra iepazīstas un koķetē ar kādu nerātnu, bet bagātu svešinieku. Tas noved pie mežonīgas nakts Taizemē. Pamostoties ar galvassāpēm pēc iepriekšējā vakara uzdzīves viesnīcas numurā, viņa sev blakus atrod miruša vīrieša ķermeni.

Seriālu skatiet "Shortcut Films" angļu vai krievu valodā ar subtitriem latviešu vai angļu valodā.