foto: no privātā arhīva
“Kovids dejotājiem trāpījis vissmagāk," - Agris Daņiļevičs visiem iesaka turēt sev fiziskā formā
Agris Daņiļevičs.
Slavenības
2020. gada 28. novembris, 10:10

“Kovids dejotājiem trāpījis vissmagāk," - Agris Daņiļevičs visiem iesaka turēt sev fiziskā formā

Marta Martinsone

Žurnāls "Kas Jauns"

Horeogrāfs un deju grupas "Dzirnas" vadītājs Agris Daņiļevičs (57) vienmēr bijis īsts pozitīvisma piemērs. Arī tagad, kad valstī ir ārkārtējā situācija, viņš nezaudē optimismu un pastāsta, kas šobrīd ir jādara visiem dejotājiem.

Sarunā ar žurnālu "Kas Jauns" deju studijas "Dzirnas" vadītājs neslēpj, ka šajā laikā, kopš valstī atkal ieviesta ārkārtējā situācija, deju pasaule pilnībā apstādināta.

“Šobrīd arī deju studijas var eksistēt vien tik, cik ļauj likuma ietvari, tās tikai velk dzīvību. Kovids dejotājiem trāpījis vissmagāk, jo deja nav iedomājama bez kontakta, bez pieskārieniem, bez partnera un klātbūtnes. Deju dimensija ir laupīta. Mūziķi vēl kaut kā var uzstāties, mēģināt attālināti, arī kino jomā var kaut kā veikt procesus, bet dejā tas nekādi nav iespējams. Vienīgais, ko varu ieteikt dejotājiem darīt, – turēt sevi fiziskā formā. Vingrot, nodarboties ar stiepšanos – “neaizlaist” sevi,” saka Agris un atklāj, kā tad šajā laikā iet pašam. “Bez radošās dzīves un dejas ir grūti, jo idejas krājas un krājas, domāju, kas būs, kad būs iespēja tās realizēt,” smaidot saka horeogrāfs.

“Ikdiena man ir gana darbīga un piepildīta. Man ir savi "Putni" [ģimenes mājas – KJ]. Es esmu laimīgs! Nesēžu četrās sienās un negaužos. Pat uz veikalu varētu ilgi nedoties, jo man pagrabā ir viss – gan kartupeļi, gan gurķi, gan brūklenes un dzērvenes, gan sēnes. Varētu ilgi dzīvot, nekur neejot. Pat piemājas ezerā zivis varu noķert. Neapskaužu cilvēkus, kuri dzīvo lielpilsētās,” nosaka horeogrāfs.

Kā izskatās Agra un Singitas Daņiļeviču lauku mājās "Putnos"

gallery icon
20

Citas interesantākās ziņas lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!