Slavenības
2020. gada 16. novembris, 17:11

Eltona Džona dzīvesbiedrs Deivids Fērnišs paziņo sēru vēsti

Jauns.lv

Britu mūziķa sera Eltona Džona dzīvesbiedrs kanādiešu kino producents Deivids Fērnišs savā “Instagram” kontā padalījies ar sēru vēsti: mūžībā devies viņa tēvs.

Eltons Džons un Deivids Fērnišs ar dēliem brīvdienās Kapri salā 2020. gada oktobrī

gallery icon

Deivida Fērniša ģimenē šobrīd ir sēras. Sera Eltona Džona dzīvesbiedrs skumjo vēsti atklājis saviem 229 000 “Instagram” sekotāju. Godinot tēva piemiņu, viņš uzrakstījis aizkustinošus vārdus un publiskojis četras fotogrāfijas – vienā no kurām redzami kopā abi viņa vecāki Džeks un Gledisa.

Sēru vēsti Fērniss papildinājis vārdiem: “Mans tēvs vakar 90 gadu vecumā mierīgi aizgāja mūžībā.”

“Tētis pārvarēja traumas, kad abi Pasaules kari saplosīja viņa paša ģimeni. Viņš meklēja mierinājumu un komfortu manas mātes mīlošajās rokās, un uzcēla stabilas un mīlošas ģimenes platformu, kurā mēs visi varētu uzplaukt.”

foto: CAMERA PRESS/ED/JL/Bvlgari / Vida Press
Eltons Džons un Deivids Fērnišs.

“Tētis bija vecmodīgi konservatīvs,” turpina 58 gadus vecais Fērniss. “Viņš uz dzīvi skatījās ar šauru redzesloku, kādu viņam bija devusi paša smagi izpostītā audzināšana.”

foto: David Fisher/Shutterstock/ Vida Press
Deivida Fērniša tēvs 2005. gadā Vindzorā, kad dēls un mūziķis Eltons Džons reģistrēja civilās partnerattiecības.

“Līdzīgi kā lielākā daļa konservatīvi noskaņoto, arī tētis baidījās no tā, ko nezināja. Taču viņš nebeidza mani pārsteigt ar spēju mācīties un augt, jo viņa dēli paplašināja savu redzesloku, izmantojot pašu gūto dzīves pieredzi. Viņš bija līdzās, kad pasaulē nāca abi mani dēli un ļoti priecājās par mums ar Eltonu.”

Eltons Džons ar vīru un dēliem Disnejlendā

gallery icon

“Tētis tagad ir kopā ar manu mammu. Vietā, kur viņš vienmēr vēlējās būt. Paldies tev, tēti, par visu, ko darīji manā labā. Tu mani iedrošināji būt neatkarīgam un stipram. Noticēt, ka varu sasniegt savus mērķus dzīvē ar smagu darbu un laipnību. Šīs ir mācības, ko es nododu saviem dēliem katru dienu.”

Deivids Fērnišs pasaulē nāca Toronto, Kanādā. Viņš bija Gledisas un Džeka otrais bērns. Deividam ir vecāks brālis Džons un jaunāks brālis Pīters. Deivida romantiskās attiecības ar mūziķi Eltonu Džonu aizsākās 1993. gadā. Viņiem ir divi dēli – Zaharijs (9) un Elija (7), kurus pārim dāvājusi viena un tā pati surogātmāte.

Eltons Džons ar dzīvesbiedru Deividu Fērnišu un dēlu Zahariju

gallery icon

Dzīvesbiedri apgalvo, ka nezina, kurš no viņiem ir kura dēla bioloģiskais tēvs, jo materiālu nodevuši abi. Viņiem tas arī neesot svarīgi, taču, ja bērni pieaugot vēlēsies to zināt, abi piekritīs veikt analīzes.

Eltons Džons amzierējas ar dēliņu Zahariju

gallery icon

Pāris reti runā par saviem bērniem, taču šā gada septembrī Deivids publiski aizstāvēja savu dēlu surogātmāti, pēc tam austrāliešu rakstniece Žermēna Grīra kritizēja abus par to, ka šīs sievietes vārds nav rakstīts bērnu dzimšanas apliecībās.

Fērnišs savā “Instagram” kontā rakstniecei sniedza sekojošu atbildi: “Dārgā Grīras jaunkundze, es nekad nesapratīšu, kas liek tādiem cilvēkiem kā jūs publiski kritizēt to, par ko jūs absolūti neko nezināt. Vai pasaulē jau tā nepietiek negatīvisma?"

Tā precējās Eltons Džons

Tieši deviņus gadus pēc civilo partnerattiecību reģistrēšanas sers Eltons Džons un Deivids Fērnišs noslēdza likumīgu laulību. Viņu kāzas apmeklēja arī ...

gallery icon

“Šīs brīnišķīgā sieviete, kura iznēsāja mūsu dēlus, ir privāts cilvēks. Viņa nealkst pēc publicitātes kā jūs.”

“Kopīgi apspriežoties, mēs izlēmām nerakstīt viņas vārdu mūsu dēlu dzimšanas apliecībās, lai pasargātu viņas identitāti. Šī izrādījās ļoti prātīga doma, jo žurnālists negodīgā ceļā mēģināja tikt pie mūsu dēla dzimšanas apliecības dzimtsarakstu nodaļā. Iespaidīgs varoņdarbs, ņemot vērā, ka paši tobrīd vēl nebijām saņēmuši pirmo eksemplāru.”

“Vai es ar cieņu varētu jūs lūgt nejaukties citu darīšanās? Šī ir privāta ģimenes lieta, kuru jums nav tiesību publiski kritizēt,” savu atbildi noslēdza Fērnišs.

Eltons Džons ar ģimeni Romā

Mūziķis Eltons Džons ar laulāto draugu kinorežisoru Deividu Fērnišu un dēliem Zahariju un Eliju bauda pavasara brīvdienas Romā.

gallery icon