foto: no "Facebook"
Makšķernieku varenie lomi - Lembergs, Grāvelis un Veits lepojas ar noķertajām līdakām
Aktieris Gints Grāvelis sen zināms kā kaislīgs makšķernieks.
Slavenības
2020. gada 15. novembris, 08:25

Makšķernieku varenie lomi - Lembergs, Grāvelis un Veits lepojas ar noķertajām līdakām

Juris Vaidakovs

Žurnāls "Kas Jauns"

Rudeņos, kad laiks kļūst vēsāks, ezeros un upēs aktivizējas plēsoņas – līdakas, zandarti, asari. Zivis uzkrāj spēkus ziemai, tāpēc spiningotājiem ir iespēja tikt pie lielā loma, un dažiem tas pat ir izdevies!

Gints Grāvelis

Aktieris Gints Grāvelis sen zināms kā kaislīgs makšķernieks, šai nodarbei viņš pievērsis arī savu sievu Ēriku Egliju-Grāveli. Pirms nedēļas Gints izmēģināja veiksmi Lādzēnu purvā Vecumniekos un tika pie visai prāvas līdakas. Šis gan nav lielākais Ginta loms – pirms pieciem gadiem Babītes ezerā viņš spiningojot noķēra 6,8 kilogramu smagu zaļsvārci!

Aivars Lembergs

No amata atstādinātais Ventspils domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs ir īsts copes speciālists Puzes ezerā, kas atrodas pie viņa mājām. Šovasar Lembergs kopā ar dēlu Martinu šajā ezerā, kas ir viens no dziļākajiem Latvijā, izvilka 10 kilogramu lielu samu. Bet tas ir nieks, salīdzinot ar līdaku, kas Lembergam trāpījusies pavisam nesen – 19. oktobrī Ventspils mērs izvilka 14 kilogramu smagu monstru, kuru nosvēris un atlaidis.

Visticamāk, lai noķertu pāris gadu vēlāk, kad tā būs paaugusies līdz Latvijas rekordam – oficiāli reģistrēts līdakas rekords ir nepārspēts kopš 1989. gada, kad Ungura ezerā tika noķerta 19,56 kilogramus smaga līdaka.

Guntis Veits

Mūziķis Guntis Veits uz copi dodas ik brīvu brīdi, jo makšķerē kopš bērnības. Veits ne reizi vien makšķerējis eksotiskās zemēs, noķēris gan 40 kilogramu smagu samu, gan astoņkājus, gan pat haizivi! Bet pirms kāda laika Guntis dzimtajā Liepājā patukšoja līdaku krājumus, vienā dienā noķerot uzreiz trīs lielas zaļsvārces, svarā ap sešiem kilogramiem!

Cer uz butēm

Kamēr vieni spiningo plēsējus, citi sēž jūras krastā, makšķerējot butes. Kā, piemēram, bundzinieks Gundars Lintiņš Košragā vai mūziķu pāris Reinis un Maija Sējāni Pāvilostā.