foto: REUTERS/SCANPIX
Karaliene Elizabete II pirmo reizi sabiedrībā izgājusi ar sejas masku
Karaliene Elizabete II Vestminsteras abatijā
Slavenības
2020. gada 8. novembris, 10:07

Karaliene Elizabete II pirmo reizi sabiedrībā izgājusi ar sejas masku

Jauns.lv

Lielbritānijas karaliene Elizabete II pirmo reizi sabiedrībā izgājusi ar sejas masku, ziņo CNN.

94 gadus vecā karaliene ar sejas masku nofotografēta Vestminsteras abatijā Londonā, kur notika atceres ceremonija par godu Nezināmā karavīra apbedīšanas simtgadei.

Karaliene Elizabete II pirmo reizi iziet sabiedrībā ar sejas masku

Lielbritānijas karaliene Elizabete II pirmo reizi sabiedrībā izgājusi ar sejas masku, ziņo CNN.

gallery icon
8

"Karaliene šonedēļ atzīmēja Nezināmā karavīra apbedīšanas simtgadi Vestminsteras abatijā, personīgi godinot karā kritušos pirms atceres svētdienas," teikts Bakingemas pils paziņojumā.

Nezināmā karavīra kaps ir piemiņas vieta neidentificētam Lielbritānijas karavīram, kurš gāja bojā Pirmā pasaules kara laikā. Šī vieta pēc kara kļuvusi par nacionālo sēru simbolu.

Karaliene Elizabete II bija tērpusies melnā un pieskaņojusi arī melnu sejas masku, ko, domājams, izgatavojusi karalienes apģērbu dizainere un privātā šuvēja Andžela Kellija.

Zināms, ka Anglijā no 5. novembra uz četrām nedēļām ieviesta karantīna. Šai laikā būs atvērti tikai ikdienā nepieciešamo preču veikali, tiks slēgtas izklaides un brīvā laika pavadīšanas vietas, bet krogi, bāri un restorāni varēs piedāvāt ēdienus vienīgi līdzņemšanai vai piegādāt tos mājās. Savukārt skolas un augstākās izglītības iestādes turpinās darbu.

Londonieši, cieši saspiedušies viens pie otra, ar spraigu ballīti sagaida "lokdaunu"

Ceturtdien, 5. novembrī, Lielbritānijas galvaspilsētā Londonā tika ieviesti stingrāki ierobežojumi, cīnoties ar Covid-19 "rudens cēliena" straujo izplatību.

gallery icon
48

Šī nav pirmā karalienes Elizabetes II publiskā vizīte pandēmijas laikā, tomēr iepriekš viņa nav nēsājusi sejas masku.

Jauns.lv jau oktobrī ziņoja, ka karaliene kopā ar savu mazdēlu Kembridžas hercogu princi Viljamu apmeklējusi Aizsardzības zinātnes un tehnoloģiju laboratoriju netālu no Solsberi, aptuveni 140 kilometru no mājām. Vizītes laikā tapušajās fotogrāfijās redzams, ka, lai gan Lielbritānija cīnās ar Covid-19 otro vilni, kura laikā ik dienu saslimst pat pārdesmit tūkstoši iedzīvotāju, neviens no karaliskās ģimenes pārstāvjiem nenēsā sejas masku.

Bakingemas pils pārstāvji gan stāsta, ka vizītes sagatavošanā piesaistīti medicīnas speciālisti un veikti visi nepieciešamie piesardzības pasākumi. Tāpat pirms karaliskās ģimenes ierašanās Covid-19 testi veikti visiem 48 iestādes pārstāvjiem, kuri sagaidīja augstos viesus. Vizītes laikā visi ievērojuši distanci, kā arī karaliene Elizabete II un princis Viljams ieradušies atsevišķi.

Šī karaliskās ģimenes pārstāvju rīcība - doties uz vizīti bez sejas aizsargmaskas - izsaukusi asu kritiku, daudziem norādot, ka karalienei vajadzētu rādīt piemēru sabiedrībai. "Atvainojiet, bet šis nebija gudrs karaliskās ģimenes gājiens, jo vīrusa uzliesmojums turpinās un valstī atkal izsludina karantīnu," tviterī raksta TV seja Pīrss Morgans.

Saslimstības rādītāju ziņā Lielbritānija gan atpaliek no Francijas un Spānijas, bet mirstība no vīrusa izraisītās slimības Covid-19 valstī ir augstākā Eiropā - kopš pandēmijas sākuma tā prasījusi vairāk nekā 48 000 cilvēku dzīvības.