Džo Baidens ar sievu Džilu Baidenu

gallery icon
38
Slavenības
2020. gada 7. novembris, 19:38

ASV būs jauna pirmā lēdija. Kas ir Džila Baidena?

Jauns.lv

69 gadus vecā Džila Baidena sabiedrības uzmanību sāka pievērst 2008. gadā, kad viņas vīrs Džo kļuva par ASV viceprezidentu. Tagad Džo Baidenam uzvarot vēlēšanās un no janvāra kļūstot par 46. ASV prezidentu, Džila nonāks prožektoru gaismā kā pirmā lēdija. Kas ir Džila Baidena?

Augusi daudzbērnu ģimenē

Džila dzimusi 1951. gada 3. jūnijā Ņūdžersijā, bet uzaugusi Pensilvānijā daudzbērnu ģimenē - viņai ir četras jaunākas māsas. 

Absolvējot skolu, bija uzsākusi studijas modes preču tirdzniecības sfērā, bet, zaudējot interesi, nolēma mācības pamest. 

foto: AFP/Scanpix

1969. gadā uzsāka attiecības ar Bilu Stīvensonu un apprecējās. Abi iestājās Delavēras universitātē, kur Džila uzsāka studēt angļu valodu. Diemžēl attiecības abu starpā sāka pasliktināties un gados jaunais pāris nolēma šķirties. Džila paņēma brīvu gadu no studijām, bet bija nolēmusi, ka atgriezīsies universitātē un šīs mācības pabeigs. 

Lai nopelnītu naudu, viņa pievērsās modeļu darbam vietējā aģentūrā. Džo Baidens ieraudzīja viņas fotogrāfiju reklāmā, kas bija izvietota autobusa pieturā. Viņš Džilu uzmeklēja un uzaicināja uz randiņu 1975. gadā. Šajā gadā arī oficiāli tika šķirta laulība no Bila Stīvensona. 

View this post on Instagram

We Bidens sure do love our aviators #TBT

A post shared by Dr. Jill Biden (@drbiden) on

Divus gadus vēlāk pēc veiksmīgām attiecībām abi nolēma salaulāties. 

Džila uzņēmās rūpes par Baidena dēliem - Hanteru un Džozefu Robinetu, kuri bija palikuši bez mātes. 

Atgādinām, ka Baidens autoavārijā zaudēja savu pirmo sievu Nīliju un gadu veco meitiņu Naomi. 

Abi dēli Džilu pieņēma kā savu māti. 

1981. gadā Džilai un Džo piedzima meitiņa Ešlija.

Mazliet vēlāk kā sākotnēji cerēts - divus gadus pēc bērna piedzimšanas Džila atgriezās universitātē un pabeidza iesāktās studijas, kļūstot par angļu valodas profesori. 

Vēlāk ieguva arī divus maģistra grādus Vilanovas un Rietumčesteras universitātēs. 

Savukārt 2007. gadā Delavēras universitātē ieguva arī doktora grādu.

Kur viņa ir strādājusi? 

Vairākus gadus Džila strādājusi psihiatriskajā slimnīcā, mācot angļu valodu pusaudžiem ar emocionāliem traucējumiem. 

Tāpat angļu valodu ilgstoši mācījusi Delavēras tehniskajā koledžā un Kleimontas augstskolā. 

Kopš 2009. gada viņa kā angļu valodas profesore strādā Ziemeļvirdžīnijas koledžā. 

Ņemot vērā, ka Džo 2008. gadā kļuva par ASV viceprezidentu Obamas administrācijā, viņa satuvinājās arī ar tā brīža prezidentu Baraku Obamu un viņa kundzi Mišelu. 

foto: Tim Rooke/Shutterstock/ Vida Press

Kopā ar Mišelu iesaistījās bezpeļņas militārā organizācijā, nodrošinot izglītības un veselības pakalpojumus militārajā sfērā iesaistītajiem un viņu ģimenēm. Tā Džila ieguva iesauku "militārā mamma". 

2012. gadā uzrakstīja arī bērnu grāmatu "Neaizmirsti, Dievs svētī mūsu karaspēku".

Tāpat pievērsās dažādām sieviešu tiesību aktivitātēm. 

Nenoliedzami, labās attiecības ar Obamu ģimeni bija manāmas arī vēlēšanu laikā. Eksprezidents ar kundzi publiski pauda savu atbalstu Džo Baidena kandidatūrai. 

Traģēdija Baidenu ģimenē

2015. gadā Baidenu ģimene saskārās ar traģēdiju, mūžībā pavadot Džo dēlu Džozefu. Viņš mira 46 gadu vecumā no smadzeņu audzēja. 

"Mana dzīve apstājās acumirklī. Visu viņa slimības laiku es patiesi cerēju, ka viņš izveseļosies, " atminoties notikušo, Džila bija paudusi medijam "USA Today". Lai arī Džozefs nebija viņas bioloģiskais bērns, tomēr viņa bija viņu uzaudzinajusi kā savu. 

foto: AFP/Scanpix
Džo Baidens ar dēlu Džozefu.

Tolaik aktuāls kļuva jautājums, vai Džo kandidēs uz ASV prezidenta amatu, bet sēru dēļ viņš nolēma nekandidēt. 

Demokrātiskās partijas nominācija tika piešķirta bijušajai valsts sekretārei Hilarijai Klintonei.

Ķemeņu valodas analīze: Džilai ar Džo ir stipra laulība

Pērn Džila arī uzrakstīja grāmatu "Where the Light Enters", kurā viņa stāsta, ka augusi ģimenē, kur apskāvieni bijuši pašsaprotami. 

Ķermeņa valodas analīzes eksperti jau izteikuši, ka, vērojot pāri, manāmas stipras laulības pazīmes. 

Džo Baidens ar sievu Džilu Baidenu

gallery icon
38

Tiesa, Džila pāris reizes saņēmusi arī pārmetumus no vairākām sievietēm, ka Džo viņām pieskāries mulsinoši un divdomīgi. Džila uz to atbildējusi, norādot, ka tagad vīrs esot informēts, ka svešiem cilvēkiem ir jādod sava telpa. 

Jauns.lv jau ziņoja, ka ASV prezidenta vēlēšanās uzvarējis demokrātu kandidāts Džo Baidens, kas pārspējis pašreizējo Baltā nama saimnieku Donaldu Trampu.

Baidens, par kuru balsojuši vairāk nekā 74 miljoni amerikāņu, kļuvis par līdz šim vecāko kandidātu, kam izdevies uzvarēt vēlēšanās.