Slavenības
2020. gada 4. novembris, 11:18

86 gadus vecā Sofija Lorēna dzīvē visvairāk nožēlo to, ka nav apprecējusies baltā kleitā

Jauns.lv

Itāliešu kino dīva Sofija Lorēna (86) atklājusi - viņas vislielākā nožēla dzīvē ir, ka, 1966. gadā apprecoties ar Karlo Ponti, nav izvēlējusies sev baltu līgavas kleitu. Šis ir viņas vislielākais nepiepildītais sapnis.

foto: Courtesy Everett Collection/ Vida Press
Baltu līgavas kleitu Sofija Lorēna uzvilkusi vien filmā “The Black Orchid” (1958).

Kino dīva Sofija Lorēna apliecina – lai gan centusies savu dzīvi dzīvot, “neko nenožēlojot”, un uzskata, ka “viņai ir viss, ko jebkad vēlējusies”, tomēr ir palicis kāds nepiepildīts dzīves sapnis. Viņa vēlas, “kaut būtu apprecējusies baltā līgavas kleitā”.

Itāliešu kinodīva Sofija Lorēna kannās. Retrospekcija

gallery icon

Sofijai Lorēnai un Karlo Ponti ir divi dēli – Edoardo (47) un Karlo juniors (51). Aktrise apliecinājusi - lai gan pirms laulības ar savu pirmo un vienīgo vīru viņai 1957. gadā bijušas romantiskas attiecības ar kolēģi aktieri Keriju Grāntu, viņš Sofiju nekad neesot bildinājis, pretēji presē savulaik izskanējušajam apgalvojumam.

foto: Mirrorpix / Vida Press
Sofija Lorēna ar dēliem 1980. gadā.

Sarunā ar “Radio Times” Lorēna atklāj: “Ir ļoti grūti pateikt, ka neko nenožēlo. Dzīvē nākas piedzīvot ļoti daudz ko, taču es vienmēr esmu centusies dzīvot tā, lai nebūtu jānožēlo.”

“Manuprāt, esmu sasniegusi miera pilnu dzīvi. Man ir viss, ko jebkad esmu vēlējusies, kas ir brīnišķīga ģimene ar burvīgiem bērniem un burvīgiem mazbērniem.”

foto: Katrina Jordan/Sipa USA/ Vida Press
Sofija Lorēna 2019. gada nogalē.

“Vienīgais, ko es mazliet nožēloju, ka nekad tā arī neapprecējos baltā kleitā. Tas bija manas dzīves sapnis, kas aizvien mīt manī.”

Sofijas un Karlo plaukstošais romāns sākotnēji saskārās ar sarežģījumiem, jo pēc Itālijas likumiem Karlo nevarēja šķirt laulību ar savu pirmo sievu Džulianu Fiastri.

foto: CAMERA PRESS/Gino Begotti / Vida Press
Sofija Lorēna ar vīru Karlo Ponti jaunībā.

Viņš visbeidzot drīkstēja šķirt laulību ar Džulianu, kad abi kļuva par Francijas pilsoņiem, un tā Sofija varēja apprecēt savu mūža mīlestību.

Kino dīva, kura ir pārliecināta, ka “nebūtu spējusi dzīvot bez mīlestības” atbildējusi ar stingru un noteiktu “nē”, kad žurnālists viņai apvaicājies, vai aktrise tagad būtu gatava doties pie altāra baltā kleitā. Kopš 2007. gada viņa ir atraitne, līdz ar to juridiski brīva jaunām saistībām.

foto: ddp images/Sven Simon/ Vida Press
Sofija Lorēna ar vīru Karlo Ponti.

“Nē, nē, nē, nē. Man ir bērni. Man ir mazbērni. Nē,” baltās kāzu kleitas sapņa īstenošanu tik cienījamos gados Lorēna tomēr noraidījusi.

Pirms precībām Sofijai bija nopietnas attiecības ar aktieri Keriju Grāntu. Abi ieskatījušies viens otrā 1957. gadā, kopīgi strādājot pie filmas “The Pride and the Passion”.

foto: Courtesy Everett Collection/ Vida Press
Sofija Lorēna un Kerijs Grānts filmā “The Pride and the Passion”.

Sofija tolaik bija tikai 23 gadus veca, bet Kerijs, kurš abu iepazīšanās brīdī bija precējies ar savu trešo sievu Betsiju Dreiku, bija vairāk nekā 30 gadu vecāks.

Aktrise norāda, ka viņai, esot tik jaunai “idejas par mīlestību” vēl nav bijušas “īsti skaidras”, turklāt viņa Itālijā iepazinusies ar Karlo, un iemīlējusies pa īstam.

Itāliešu aktrise Sofija Lorēna jaunībā

gallery icon

“Mums bija ļoti jaukas attiecības, taču man bija 23 gadi un Kerijs bija daudz vecāks par mani. Kad tev ir 23, idejas par mīlestību vēl nav īsti skaidras. Tu neizproti, ko tu dari.”

“Šī bija mana pirmā filma Amerikā. Manā dzīvē ļoti daudz kas notika, bet es biju Itālijā satikusi vīrieti, Karlo Ponti, kurā iemīlējos.”

Itāliešu aktrise Sofija Lorēna tagad

gallery icon

Gandrīz kā filmās, Sofijai dzīvē bija jāizvēlas partneri no diviem kandidātiem. Aktrise apliecina, ka lēmumu nav bijis pieņemt viegli, bet viņa galu galā sapratusi, ka nevēlas atteikties no “savas dzīves mīlestības”.

“Runājot par lēmuma pieņemšanu, man bija lielas grūtības. Es negribēju atteikties no savas dzīves lielās mīlestības, tāpēc, ka filmējos kinolentē kopā ar izcilu aktieri.”

Sofija Lorēna arīdzan kliedē baumas un norāda, ka Kerijs Grānts “viņu nav bildinājis”, noraidot runas, ka viņa savulaik atteikusi slavenajam aktierim precību jautājumā.

“Viņš mani nebildināja,” paskaidro Lorēna. “Mēs kopā strādājām pie manas pirmās amerikāņu filmas “The Pride and the Passion”, kurā piedalījās arī Frenks Sinatra.”

Lorēna rosās virtuvē 1956. gadā.

gallery icon

“Kerijs Grānts bija ļoti izskatīgs vīrietis un brīnišķīgs aktieris, taču viņš mani nebildināja. Kā gan tu vari bildināt, ja vēl notiek darbs pie filmas? Tas taču ir neiespējami.” Sofija atzīst, ka abi bieži sarakstījušies un uzturējuši “ilgstošu, brīnišķīgu un civilizētu draudzību līdz pat beigām”.

Sofijas Lorēnas vīrs, filmu producents Karlo Ponti, kurš strādājis pie vairāk nekā 140 kino projektiem, viņsaulē devās 2007. gadā. Pāris laulībā bija nodzīvojis 41 gadu.

foto: HAEF / BACKGRID/All Over Press/V/ Vida Press
Sofija Lorēna ar dēlu Edoardo Ponti 2019. gada nogalē.

Lorēna atkal atgriezusies uz ekrāna, piedaloties sava dēla Edoardo režisētajā filmā “The Life Ahead” (2020). Filma stāsta par holokausta pārdzīvojušu padzīvojušu sievieti, kuru atveido Lorēna, un jaunu imigrantu, un viņu īpašo saikni.