foto: REUTERS/SCANPIX
Saspringtas attiecības ar vienīgo bērnu: kas mantos leģendārā aktiera Šona Konerija bagātības?
Slavenības
2020. gada 3. novembris, 06:35

Saspringtas attiecības ar vienīgo bērnu: kas mantos leģendārā aktiera Šona Konerija bagātības?

Jauns.lv

Aktieris Šons Konerijs devās mūžībā, aiz sevis atstājot daudzu miljonu mantojumu. Džeimsa Bonda atveidotājs mira miegā 90 gadu vecumā.

foto: REUTERS/SCANPIX

Atšķirībā no sava kino varoņa Džeimsa Bonda Šons Konerijs nebija īsu romāniņu cienītājs. Leģendārais aktieris bija precējies divas reizes. Ar Daianu Silento viņš nodzīvoja 11 gadus. Pāris izšķīrās 1973. gadā. Divus gadus pēc šķiršanās viņš iepazinās ar Mišelīnu Rokbrūnu. Abu savienība ilga 45 gadus. Otrajā laulībā Konerijs tā arī nekļuva par tēvu, bet pirmā sieva Silento abu savienības laikā laida pasaulē Konerija vienīgo dēlu, šobrīd 57 gadus veco Džeisonu.

foto: PA/Scanpix
Šons kopā ar savu pirmo sievu Daianu.

Zināms, ka aktierim bija saspīlētas attiecības ar mantinieku. "Šons sacīja, ka dēls dabūja aktiera lomu tikai tāpēc, ka ir Konerijs. Uz ko Džeisons atbildēja: "Labi, tad es to nomainīšu". Par to Konerijs vecākais draudēja dēlu nogalināt," teikusi aktiera pirmā sieva.

Šons Konerijs pat apsvēris domu atstāt vienīgo dēlu bez mantojuma. Kā norādījis pats aktieris, viņš vēlējies dot Džeisonam iespēju patstāvīgi gūt panākumus un negribēja, lai dēls paļaujas uz viņa atbalstu, vēsta ārvalstu tabloīdi. 

foto: AP/Scanpix
Šons ar savu otro sievu Mišelīnu.

Aktiera testaments līdz šim brīdim neesot nolasīts. Konerija bagātības tiek lēstas 300 miljonu dolāru apmērā. Visticamāk, Konerija mantojums tiks sadalīts starp viņa atraitni Mišelīnu Rokbrūnu, dēlu un mazdēlu - Džeisona ir 23 gadus veco dēlu. Jaunais vīrietis bijis labās attiecībās ar slaveno vectēvu. 

Šons Konerijs kā Džeimss Bonds

gallery icon
32

Visu laiku labākais Bonds 

Šons Konerijs lielāko pasaules slavu guva ar slavenā britu spiega Džeimsa Bonda atveidošanu septiņās bondiānās. Daudzās aptaujās tieši Konerijs tika atzīts par visu laiku labāko Džeimsa Bonda atveidotāju.

Pirmais slepenā aģenta Džeimsa Bonda lomas atveidotājs, kas tiek uzskatīts par vienu no pazīstamākajiem savas paaudzes kinoaktieriem, dzīves laikā godalgots ar Amerikas Kinoakadēmijas balvu par lomu filmā "Neaizskaramie" ("The Untouchables") 1988.gadā, trim "Zelta Globusiem", Lielbritānijas Kino un televīzijas mākslas akadēmijas (BAFTA) balvu un Eiropas Kino balvu par mūža ieguldījumu.

2000. gadā karaliene Elizabete II Koneriju iecēla bruņinieku kārtā.

Tomass Šons Konerijs dzimis 1930.gada 25.augustā trūcīgā Edinburgas ģimenē, dienējis Lielbritānijas Karaliskajā flotē, strādājis dažādos darbos, bet filmēties sācis 1954. gadā.

Miljoniem skatītāju visā pasaulē viņš paliks atmiņā kā Džeimss Bonds - varonis, kuru aktieris 1962. gadā padarīja nemirstīgu pirmajā filmā par britu superaģentu ("Doktors Nē"). Īana Fleminga radīto varoni Konerijs atveidojis kopumā septiņās filmās.

Konerijs bija pazīstams arī kā aktīvs Skotijas neatkarības idejas atbalstītājs.

Pēdējais viņa kinodarbs bija loma filmā "Lielisko džentlmeņu līga" ("The League of Extraordinary Gentlemen") 2003.gadā. Divus gadus vēlāk aktieris paziņoja, ka vairs nefilmēsies.