foto: instagram.com/bruneiroyalfamily
Notikušas Brunejas prinča bēres; ģimene publisko atvadu mirkļus
Princis Azims mūžībā pavadīts sestdien, 24. oktobrī.
Slavenības
2020. gada 27. oktobris, 10:49

Notikušas Brunejas prinča bēres; ģimene publisko atvadu mirkļus

Jauns.lv

Brunejas valdība apstiprinājusi ziņu, ka 38 gadu vecumā mūžībā devies Brunejas sultāna dēls Hadži Abduls Azims. Princis Azims pirms nāves bija ceturtais rindā uz troni. Sestdien notika atvadīšanās no Azima, un ģimene publiskojusi mirkļus no viņa bērēm.

foto: instagram.com/bruneiroyalfamily
Princis Azims mūžībā pavadīts sestdien, 24. oktobrī.

Par prinča Azima mūžīgās atdusas vietu, kā ziņots, kļuvis Brunejas galvaspilsētā esošais karaliskais mauzolejs. Patlaban Brunejā turpinās septiņu dienu sēru periods, kura laikā karogi valstī plīvos pusmastā.

Ģimene sociālajos tīklos publiskojusi mirkļus no atvadām.

38 gadus vecā prinča nāves iemesls netiek atklāts, tomēr, balstoties uz portālā "Vice" ziņoto, vietējā prese ir rakstījusi, ka princis kādu laiku ir ārstējies slimnīcā.

foto: MAVRIXONLINE.COM
Brunejas princis Azims.

Azims bija izglītojies Singapūrā, Oksfordas Universitātē un Sandhērstas Karaliskajā militārajā akadēmijā, savukārt Holivudā izmēģinājis producenta karjeru.

Viņš bija pazīstams arī savu ekstravaganto ballīšu dēļ, kurās viesu sarakstus savulaik papildinājušas tādas sabiedrībā populāras personas kā Maikls Džeksons, Pamela Andersone, dziedātāja Daiena Rosa, aktrises Skārleta Johansone un Sofija Lorēna un citi.

foto: CAMERA PRESS/Mark Guthrie / Vida Press
Brunejas princis Azims un supermodele Naomi Kempbela Londonas modes nedēļā 2007. gada rudenī.

Azims bija pazīstams arī kā apģērbu dizainers un filantrops, kurš ziedoja naudu neārstējami slimiem bērniem. Brunejas princim pašam bērnu nebija.

Brunejas princis Azims (1982-2020) un viņa slavenās draudzenes

gallery icon
23

Azims bija otrais Brunejas sultāna Hasanala Bolkiaha dēls un sestais bērns. Brunejas sultāns ir viens no planētas bagātākajiem cilvēkiem, savukārt viņa mirušā dēla Azima bagātības viņa nāves brīdī bijušas pat 5 miljardus ASV dolāru vērtas. 

Brunejas sultānam ir 12 bērni - pieci dēli un septiņas meitas. Visi šie bērni dzimuši sultāna trijās laulībās.