foto: Publicitātes
Nedēļas jaunumi "Shortcut" - drāma par gangsteri Kaponi un vēsturisks spiegu trilleris
Toms Hārdijs titullomā filmā "Kapone".
TV
2020. gada 1. oktobris, 17:05

Nedēļas jaunumi "Shortcut" - drāma par gangsteri Kaponi un vēsturisks spiegu trilleris

Jauns.lv

"Shortcut" un "Helio" šonedēļ lūkojiet uz patiesiem notikumiem balstīto vēsturisko filmu "Sarkanā Džoana", stāstu par leģendāro gangsteri Alu Kaponi un mini seriālu par noslēpumainu salu.

Slavenā gangstera pēdējie mirkļi

Filma "Kapone" ("Capone") stāsta par slaveno gangsteri Alu Kaponi pēc viņa 11 gadu ilgā soda izciešanas Amerikas Savienoto Valstu brīvības atņemšanas iestādē.

Viņš cieš no neirosifilijas un demences, kā arī ir pazaudējis visus draugus un sabiedrotos. Filmā viņš atgādina par smago kriminālo pagātni un brutālajiem noziegumiem Čikāgas ielās.

Filmas režisors un scenārists Džošs Tranks leģendārā gangstera vētraino dzīvi centies aplūkot no cita skatpunkta – "Kapone" stāsta par viņa mūža pēdējiem gadiem. Kad kriminālās autoritātes ērai pienāca gals, kad vajāja murgi, māca veselības likstas un finansiālas problēmas. Savukārt likumsargi neticēja, ka varenā Kapones ķermenī tagad ir nevarīgs večuks ar bērna IQ, un domāja – viņš tikai izliekas, ka neatceras, kur tad paslēpis savus miljonus.

Mazliet traka, asiņainu skatu bagāta un neomulīga – "Kapone" ir diezgan neparasta filma, kas skatītāja uzmanību spēj saglabāt un pēc tās noskatīšanās ir atmiņā paliekoša. Mārtina Skorsēzes "Īrs", ko pēc sava prāta pārtaisījis Deivids Linčs, vai "Seja ar rētu", kas apvienota ar Stenlija Kubrika šausmu klasiku "Mirdzums", – tā kritiķi dēvē Tranka trako veikumu, kas īsti neiekļaujas gangsterkino līdz šim pieredzētajos rāmjos.

Biogrāfisko krimināldrāmu lūkojiet "Shortcut Premiere" angļu valodā ar subtitriem latviešu vai krievu valodā.

Atraitne – spiedze?

Džoana Stenlija ir atraitne, kura ir pensijā un dzīvo klusā priekšpilsētā, kad pēkšņi Lielbritānijas slepenais dienests viņu apcietina.

Apsūdzība: klasificētas zinātniskas informācijas sniegšana padomju valdībai gadu desmitiem ilgi, ieskaitot informāciju par atombumbas uzbūvi. Kad notiek nopratināšana, Džoana pārdzīvo dramatiskus notikumus, kas veidoja viņas dzīvi un viņas pārliecību.

Vēsturisko filmu "Sarkanā Džoana" ("Red Joan") skatiet "Shortcut Premiere" angļu valodā ar subtitriem latviešu valodā.

Noslēpumainā sala

Jaunais mini drāmu seriāls "Trešā diena" ("The Third Day") ir sadalīts divās daļās: Vasara un Ziema.

Pirmās daļas – Vasara – trijās sērijās galvenajā lomā ir Džūds Lo, kas atveido Semu, cilvēku, kurš tiek vilkts uz noslēpumaino salu pie Lielbritānijas krastiem, kur sastopas ar salinieku grupu, kura cenšas saglabāt savas tradīcijas par katru cenu. Pēdējo trīs epizožu – Ziemas – laikā galvenajā lomā ir Naomija Harisa, kas atveido Helēnu – spēcīgas gribas autsaideri, kura ierodas salā, meklējot atbildes, bet kuras ierašanās izsauc satraucošu cīņu, lai izlemtu tās likteni.

Seriālu meklējiet "Shortcut Films" – latviešu, angļu vai krievu valodā ar subtitriem latviešu vai angļu valodā.