foto: Publicitātes
Nedēļas jaunumi "Shortcut" - muzikāla drāma "Tici mīlestībai" un seriāls par Skripaļa indēšanu
Kadrs no filmas "Tici mīlestībai".
TV
2020. gada 22. septembris, 17:10

Nedēļas jaunumi "Shortcut" - muzikāla drāma "Tici mīlestībai" un seriāls par Skripaļa indēšanu

Jauns.lv

"Shortcut" un "Helio" šonedēļ lūkojiet uz patiesiem notikumiem balstītu stāstu "Tici mīlestībai" un aktuālu seriālu "Sergeja Skripaļa lieta".

Nezaudēt cerību

Viena mīlestība var mainīt tavu dzīvi. Viena dzīve var mainīt pasauli.

Uz patiesiem notikumiem balstīts stāsts "Tici mīlestībai" ("I Still Believe") vēsta par mūziķi Džeremiju Kempu, par viņa ceļu uz profesionāliem panākumiem un laimi, par spīti zaudējuma sāpēm, ar ko viņš šai ceļā sastapies. Tas ir iedvesmojošs stāsts par mīlestību un cerību pat visdrūmākajos brīžos.

Galvenajā lomā nofilmējies jaunzēlandiešu aktieris un mūziķis Keidžejs Apa, kas, protams, izpilda arī vairākas dziesmas no skaņu celiņa – lielākoties Džeremija Kempa sacerētas.

Filmu skatiet "Shortcut Premiere" – angļu vai krievu valodā ar subtitriem latviešu vai krievu valodā.

Kā indēja Skripaļu

2018. gada martā visas pasaules acis tika pievērstas nelielai Lielbritānijas pilsētiņai Solsberijai, kas kļuva par centru vienam no 21. gadsimta lielākajiem politiskajiem notikumiem.

2018. gada martā nelielā Lielbritānijas pilsētiņā Solsberijā notika pirmais ķīmiskais uzbrukums Eiropā pēc Otrā pasaules kara. Krievu un britu dubultaģenta Sergeja Skripaļa mājas durvis tika aplietas ar nervus paralizējošu indi. 66 gadus vecais Skripaļs un viņa 33 gadus vecā meita Jūlija tika atrasti bez samaņas uz soliņa parkā. Lai arī sākotnēji šķiet, ka pāris ir pārdozējis narkotikas, pēc rūpīgākas mediķu apskates ir skaidrs, ka viss nav gluži tā, kā izskatās. Tāpat, ielūkojoties abu dokumentos, atklājas viņu patiesās personības.

Brīnumainā kārtā uzbrukumā izdzīvoja gan Jūlija, gan Sergejs, bet diemžēl nomira citi pilsētas iedzīvotāji. Notikums izraisīja starptautisku skandālu, iedvesa bailes vietējos iedzīvotājos un burtiski paralizēja Solsberijas dzīvi. Uzbrukumā izmantota nervus paralizējošā viela "Novičok" – vien puse tējkarotes šī ķīmiskā ieroča spēj nogalināt 20 000 cilvēku. Novičok grupas viela tika izmantota arī nesenajā skaļajā uzbrukumā Krievijas opozīcijas līderim Aleksejam Navaļnijam.

Pēc patiesiem notikumiem veidotais seriāls "Sergeja Skripaļa lieta" ("The Salisbury Poisonings") soli pa solim šķetina baisos notikumus, izmeklēšanas gaitu, meklē vainīgos un gaismā ceļ līdz šim nepubliskotus faktus. Lomās: Anne Marī Dafa, Reifs Spols, Maianna Buringa, Marks Edijs, Anabella Šolija un citi.

Skatiet seriālu "Shortcut Films" latviešu vai angļu valodā