Slavenības
2020. gada 15. septembris, 06:04

Kantri dziedātājai Linitai Mediņai jaunas attiecības - viņa sastapusi savas dvēseles dvīni

Marta Martinsone

Jauns.lv

Kantrimūzikas dziedātāja Linita Mediņa (50), kas pagājušā gada pavasarī izšķīrās no 15 gadu jaunākā vīra un meitas tēva Ulda, uzsākusi jaunas attiecības, raksta žurnāls "Kas Jauns". Pēc sarakstēm iepazīšanās portālā satuvinājusies ar ogrēnieti Guntaru Avdejevu, kas Linitai ļāvis atkal noticēt īstai mīlestībai.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Linita sarunā ar žurnālu "Kas Jauns" atzīst, ka viņas dzīve pēc šķiršanās no Ulda, ar ko kopā bija vairāk nekā desmit gadu, ir krasi mainījusies. “Šķiet, ka lidojumam parādījies skrejceļš! Brīdī, kad šķīrāmies ar vīru Uldi, bija sajūta, ka stāvu aizas malā un nesaprotu, ko lai iesāku ar savu dzīvi. Visi mani sapņi par “ilgi un laimīgi” bija izplēnējuši, un man nebija ne jausmas, kā dzīvot tālāk. Bija tikai apņemšanās katru turpmāko dienu nodzīvot laimīgi. Pirmā doma – ja atradīšu darbu, tad ar mani viss būs kārtībā. Un tieši tā arī notika. Tikko atrisināju finansiālo pusi, tālāk jau viss kļuva vienkāršāk,” grūto dzīves posmu atminas dziedātāja.

“Iespējams, kādam šķitīs – stāstīt par to, ka, satiekot savu cilvēku, viss mistiski sastājas savās vietās un jūties kā saslēdzies ar kosmosu, un tevī ielīst pašas tīrākās un gaišākās jūtas, ir mazliet dīvaini. Kad piepildās lietas, par kurām esmu sapņojusi tikai savos pārdrošākajos sapņos, tad saprotu, ka neesmu ticējusi un gaidījusi veltīgi. Viss pēkšņi kļūst tik viegli, pasaule šķiet uzplaukusi pašā dzīves vidū. Jā, tas ir mazliet neticami, grūti pat aptvert, ka tas notiek ar mani. Mēs alkstam sastapt savu dvēseles radinieku, taču, manuprāt, esmu sastapusi savas dvēseles dvīni – tas ir brīnums,” par jaunajām attiecībām stāsta Linita.

Šķiršanās ar 50 nokrāsām

Stāstot par dzīvi pēc šķiršanās, Linita atklāj, ka laiks bijis ar dažādu emociju gammu: “Šajā garajā periodā sajūtas ir mainījušās tā, kā to pat nespējām iedomāties. Arī šķiršanās procesam, izrādās, ir savas 50 nokrāsas. Pirmā brīža atvieglojumu nomainījušas gan dramatiskākas notis, gan ilgas pēc bijušiem laikiem un vēlme atjaunot attiecības, kā arī siltas un draudzīgas jūtas. Acīmredzot arī tas nāk komplektā. Emocionāli nepavisam nebija viegli. Kaut arī paši bijām pieņēmuši šo lēmumu, šaubas vēl ilgi bija mūsos. Manuprāt, vecāku loma mūsu kopīgās meitas audzināšanā mums abiem padodas labāk nekā laulāto loma. Līdz šim esam veiksmīgi par visu vienojušies, lai arī viedokļi mums daudzos jautājumos radikāli atšķiras.”

“Meita mūsu šķiršanos ir pieņēmusi, un vienmēr esmu teikusi, ka meitiņai ir vislabākais tētis, kādu vien var vēlēties. Viņa jau ir tik liela, ka varam ar viņu brīvi runāt, neizdomājot nekādas pasakas. Tāpat jau bērni visu jūt un saprot daudz labāk, nekā mēs domājam. Līdz ar to reizēm pat liekas, ka tas mūs kaut kādā veidā ar meitu satuvināja – tas, ka nācās runāt par tik dziļi personiskiem emocionāliem pārdzīvojumiem, izjūtām, lēmumiem un dalīties pārdomās,” saka Linita.

Pati svarīgākā – ticība

“Nezinu, vai būšu tiesīga dot kādus padomus citām sievietēm šādā dzīves pagriezienā, taču laikam jau ticība ir pati svarīgākā. Pirmkārt, jātic pašai sev, ka esam sev laimīgu dzīvi parādā, ka katra diena ir Dieva dāvana un tā ir jānodzīvo harmonijā. Ka ir svarīgi apzināties savu vērtību un to, ka ir ļoti daudz cilvēku, kuri labprāt vilktu tevi uz leju, bet tikai tu pati vari izlemt būt kopā ar tiem, kas iedvesmo, rūpējas un atbalsta. Mēs visi izdarām savas izvēles. Palikt ar šo cilvēku kopā vai būt ar kādu citu – tā tomēr ir mūsu izvēle,” domīgi bilst dziedātāja.

Sākumā jābūt laimīgai pašai

Savulaik dzīvē bijusi viena, bez attiecībām, Linita saprot, ka arī viena sieviete varot būt laimīga: “Sanāk tāda kā attīrīšanās no nevēlamu enerģiju klātbūtnes. Un tas nav bijis tukšs laiks – gluži otrādi. Taču visi mēs vēlamies mīlēt un tikt mīlēti, jo tas paceļ mūsu vibrācijas pilnīgi citos augstumos. Bet mīlēt var arī dzīvi kā tādu, veiksmīgas attiecības nav vienīgais tās piepildījums. Ir bērni, talanti, vaļasprieki un miljoniem burvīgu lietu, kuras ir šajā dzīvē. Reizēm koncentrējoties tikai uz otru cilvēku un viņa pasauli, zaudējam savējo vai arī mēģinām aizpildīt kādu tukšumu sevī. No sākuma jākļūst laimīgai pašai,” uzsver Linita.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Grūtākais – piereģistrēties iepazīšanās portālā

Linita atzīst, ka iepazīties ar kādu bija jau gatava, taču nācies pieņemt izšķirošo lēmumu: “Viss bija ļoti vienkārši – grūtākais bija pieņemt lēmumu piereģistrēties iepazīšanās portālā. Šajā gadījumā atpazīstamība šķita kā traucēklis, jo es patiešām vēlējos, lai manī pirmām kārtām ierauga vienkārši cilvēku, nevis dziedātāju vai pievilcīgu augumu. Neslēpu ne gadus, ne arī savu īsto foto. Un es priecājos, ka man tur nebija jāpavada ilgs laiks, jo tajā portālā jutos diezgan neērti. Ar Guntaru viss jau no paša sākuma bija vienkārši – uzspiedām viens otram sirsniņas un pārgājām uz saziņu "Facebook". Ir cilvēki, ar kuriem ilgi veidojas kontakts, bet tā arī neizveidojas nekas vairāk kā barjera. Bet ir cilvēki, kas atbruņo, ar kuriem jūties tā, it kā pazītu viņu jau simtu gadu. Vienkārši, nepiespiesti un apbrīnojami mierīgi.”

Linita ar savu mīļoto cilvēku nudien jūtas laimīga un atklāj, kādas ir pāra kopīgās intereses. “Guntars ir sportists, tad bieži vien es dodos viņam līdzi uz sacensībām, viņš savukārt mani morāli atbalsta pasākumos. Ļoti labprāt pavadām laiku ārpus četrām sienām – pie dabas, kā arī kopīgi gatavojam, baudām kultūras pasākumus un dodamies dažādos izbraucienos. Tā kā sports aizņem lielu daļu no Guntara dzīves, arī mums ir izstrādāts uztura plāns, mēs ar meitu gatavojamies kopīgām fitnesa nodarbībām un plānojam uzsākt skriešanu.”

Citas interesantākās ziņas skatiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!

Tēmas