Slavenības
2020. gada 14. septembris, 06:39

Hosams Abu Meri dod padomus, kā izskatīties jaunākam

Marta Martinsone

Žurnāls "Kas Jauns"

Arābu izcelsmes Latvijas ārsts, gastroenterologs Hosams Abu Meri (46) nosauc lietas, kuras ievērojot var saglabāt jauneklīgu izskatu jebkurā vecumā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Par veselībai svarīgiem jautājumiem populārais ārsts un politiķis nesen stāstīja, apmeklējot vieslekciju "Apēst stresu" biznesa augstskolas "Turība" telpās. Hosams skaidroja, kā nenodarīt pāri savam organismam un saglabāt labu veselību.

Lekcijā viņš atklāja piecus nosacījumus, kurus ievērojot, esot iespējams saglabāt daudz jauneklīgāku izskatu. “Ir pasaulē viens pētījums, kurā noskaidrots, kā izskatīties par divpadsmit gadiem jaunākam. Dabiskā veidā to panākt ir salīdzinoši viegli. Jāievēro veselīgs, sabalansēts uzturs – vairāk jālieto dārzeņi, zivis, mazāk saldumi, trekni ēdieni un miltu izstrādājumi. Vismaz trīs reizes nedēļā jānodarbojas ar fiziskām aktivitātēm, jādzer pietiekamā daudzumā šķidrums, nav jālieto alkohols, nav jāsmēķē. Ļoti svarīga lieta ir meditācija. Kādā veidā? Jebkurā vietā atrast vietu sev, kur divdesmit, trīsdesmit minūtes pabūt ar sevi, meditēt, neko nedomājot, mierīgi ieelpojot un izelpojot, fiksēt mirkli un šajā laikā neko nedomāt.

Izrādās, ka mēs varam izslēgt savas smadzenes un nedomāt pilnīgi neko.

Tas nozīmē, ka cilvēka acis fiksē kādu punktu, un meditācijas laikā var izolēt sevi no pasaules. Šajā procesā mainās hormoni, organisma nervu sistēma atpūšas.”

“Nākamais noteikums – ievērot miega režīmu,” iesaka Hosams. “Un pēdējais ļoti svarīgais punkts ir seksuālā dzīve. Izrādās, ka trīs reizes nedēļā ir jābūt normālām seksuālām attiecībām. Trīs reizes nedēļā ir minimums, bet, ja seksuālās attiecības vēlaties katru dienu, tad, protams, nav nekādu problēmu."

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Šķiet, ka Hosams un viņa sieva, Latvijas Televīzijas raidījuma "Rīta Panorāma" vadītāja Linda Abu Meri, arī ievēro visus noteikumus, lai saglabātu jauneklīgu izskatu.

Hosama Abu Meri mītne "Berģu muižā"

Ārsts un Arābu kultūras centra priekšsēdētājs Hosams Abu Meri, kas šovasar plāno precēt LTV žurnālisti Lindu Krūmiņu, uz dzīvošanu iekārtojies ...

gallery icon
13

Citas interesantākās ziņas un notikumus skatiet žurnālā "Kas Jauns"!

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās