foto: unsplash.com
"Es iesaku cilvēkiem pārlieku neiespringt ar dārgu kāzu rīkošanu. Tas nav tā vērts! " Savā pieredzē dalās sieviete, kura kāzās bija tērpusies 11 eiro vērtā "eBay" kleitā
Foto ilustratīva nozīme.
Trakā pasaule
2020. gada 2. septembris, 22:00

"Es iesaku cilvēkiem pārlieku neiespringt ar dārgu kāzu rīkošanu. Tas nav tā vērts! " Savā pieredzē dalās sieviete, kura kāzās bija tērpusies 11 eiro vērtā "eBay" kleitā

Jauns.lv

Pāris no Lielbritānijas - Čelsija Marija (25) un Heidens Deivijs (25) – nosvinējuši, iespējams, vienas no lētākajām kāzām. Laulību ceremonijai un svinībām viņi kopā iztērējuši 300 mārciņas jeb 337 eiro, ziņo DailyMail.

Pāris jau sākotnēji bija plānojuši mazbudžeta kāzas apmēram 1000 mārciņu jeb 1125 eiro apmērā, tomēr Covid-19 izplatība ieviesa savas korekcijas - kāzas bija jāatliek. Mazinoties ierobežojumiem, viņi nolēma, ka laulību noslēgs augustā tikai kopā ar diviem lieciniekiem.

“Mēs nolēmām rīkot mazbudžeta kāzas, jo nevēlējāmies uztraukumu. Mēs tikai vēlējāmies, lai šī diena ir mums,” stāsta Čelsija Marija, kura uzskata, ka pāriem nav jāiztērē viss bankas konts, lai noslēgtu laulību.

“Tas bija daudz vieglāk, bez jebkāda spiediena. Tieši tā, kā tam vajadzētu būt.

Kāzas var izvērsties par cirku. Esmu runājusi ar pāris cilvēkiem, kuri teikuši, ka cenšas iekļauties 20 000 mārciņu (22 500eiro) budžetā. Mana reakcija : “Ko?” Mūsu sākotnējās izmaksas ar viesiem bija mazliet virs 1000 mārciņām (apmēram 1125 eiro). Covid-19 ierobežojumu dēļ veicām izmaiņas un nosvinējām kāzas tikai ar vedējiem par 300 mārciņām (337eiro).”

Jaunais pāris kāzas nosvinēja 19. augustā. Līgavai grimu likusi māsa, kleitu par 10 mārciņām (11 eiro) viņa nopirkusi E-bay vietnē internetā, tāpat tikai par nepilnām divām mārciņām (2 eiro) iegādāts plīvurs, apavi jauni nav pirkti, bet izvēlēti jau no esošajiem.

“Kad sūtīju kleitu, zināju, ka vēlos lētu, jo nevēlējos daudz tērēt vienai dienai. Tikai lūdzos, lai man der. Kad to saņēmu, biju ļoti priecīga. Tā man patika.

Kad ierados dzimtsarakstu nodaļā, Heidens teica, ka es izskatos skaista.

Man arī nebija ziedi, jo neredzu īsti vajadzību pēc tiem.

Diena bija par mums. Par to, ka mēs abi kļūstam par vīru un sievu. Mēs domājām viens par otru, nevis par viesiem un citām detaļām. Lai apliecinātu viens otram savu mīlestību, mums tam nav vajadzīga auditorija.”

Kad pāris bija apmainījušies ar solījumiem, viņi kopā ar lieciniekiem devās pusdienot. Arī ēdienam tika izmantota 50 % akcijas atlaide.

“Mums nebija nekas grezns, mēs to nemaz negribējām. Es iesaku cilvēkiem pārlieku neuztraukties un neiespringt ar lielu un dārgu kāzu rīkošanu. Tas nav tā vērts! Kāzas ir domātas, lai apprecētu cilvēku, kuru mīlat. Tā ir vissvarīgākā sastāvdaļa.”