99 gadu vecumā mirusi izcilā Holivudas skaistule Ža Ža Gabora
Pasaules kino leģenda Ža Ža Gabora.
2016. gada 19. decembris, 00:41

99 gadu vecumā mirusi izcilā Holivudas skaistule Ža Ža Gabora

Jauns.lv

Svētdien, 18. decembrī, mūžībā devusies izcilā ungāru aktrise Ža Ža Gabora. Pēdējos gados leģendāro kinoaktrisi bija piemeklējušas dažādas veselības likstas.

Kā vēsa ASV mediji, ungāru visu laiku slavenākā aktrise piedzīvoja sirdstrieku savās mājās un mediķi nespēja glābt kino leģendas dzīvību.

Pēdējos piecus gadus Gabora publiski vairs nebija bieži redzama, jo 2011. gada sākumā pēc gūžas operācijas komplikācijām un aizdomām par ļaundabīgu audzēju viņai nācās amputēt labo kāju. Kino skaistules veselības problēmas sākās jau 2002. gadā, kad pēc autoavārijas viņas ķermenis tika daļēji paralizēts.

Ža Ža Gabora sava mūža laikā bija precējusies deviņas reizes. Liekākoties ar ļoti ietemīgiem un turīgiem vīrieišiem. Ar devīto vīru Fredriku Princi fon Anhaltu (73) kopā tika nodzīvoti 30 gadi. Vācijas policista dēls Hanss Roberts Lihtenergs prinča titulu ieguva 1980. gadā, kad viņu adoptēja Anhaltes princese Marija Auguste. 2007.gadā prinča Frederika vārdu pieņēmušais vīrietis apgalvoja, ka ir "Playboy" modeles Annas Nikolas Smitas meitas tēvs, tomēr DNS analīzes pierādīja, ka tā nav.

Ungārijā dzimusī Gabora kā aktrise ir vislabāk pazīstama ar lomām 20.gadsimta piecdesmito gadu filmās "Moulin Rouge" ("Mulenrūža") un "Lili". Viņa tēlojusi arī citās filmās un televīzijas seriālos, kā arī ierunājusi tekstus vairākām animācijas filmām un televīzijas seriāliem. Viņa fimējās līdz pat 1996. gadam.


1936. gadā Gabora ieguva titulu "Mis Ungārija".

Kasjauns.lv/Foto: Vida Press, Video: Reuters