foto: f64
Rīgas centrā un apkaimēs šodien turpinās Rīgas svētki
2020. gada 15. augusts, 12:54

Rīgas centrā un apkaimēs šodien turpinās Rīgas svētki

Jauns.lv

Rīgas svētku trešajā dienā, 16. augustā, apmeklētāji aicināti doties tematiskās pastaigās, apmeklēt koncertus, izstādes un iesaistīties sporta aktivitātēs. Rīgas svētku – galvaspilsētas 819. dzimšanas dienas svinību noskaņu ikviens interesents varēs sajust, televīzijas ierakstā noskatoties Raimonda Paula koncertprogrammu "Manai Rīgai".

Rīgas svētki 2020: svinības Vērmanes dārzā un ceļojošā zaļumballe

gallery icon
37

Svētdien svētki turpinās ar vairākiem koncertiem. Vērmanes dārzā pazīstamu mūziķu un solistu izpildījumā skanēs gan klasiskā mūzika mūsdienīgā interpretācijā, gan pazīstami džeza ritmi. Imantā un Ķengaragā būs dzirdams ielu muzicēšanas pasākums "Rīga Retro", Rīgas Doma dārzā varēs baudīt seno mūziku koncertu ciklā "Muzikālais ceļojums uz seno Rīgu", bet Arkādijas parkā un Ziedoņdārzā melodiju pasaulē aicinās koncerta "Iet laiviņa mirdzēdama" mūziķi.

Rīgas svētki 2020: noskaņa Doma laukumā un Tērbatas ielā

gallery icon
67

Svētku pasākumi visai ģimenei svētdien risināsies Mazjumpravas muižā, Tērbatas vasaras ielā, Jaunajā Teikā, Vidzemes tirgū un Mežaparkā.

Sporta entuziasti varēs vērot starptautiskās sacensības vindsērfingā, kas risināsies Ķīšezerā, apmeklēt U-šu kausa izcīņu un airēšanas svētkus. Dalībniekiem, kas iepriekš reģistrējušies, savus spēkus būs iespēja pārbaudīt "Lāčplēšu krosā" un Rīgas Triatlonā 2020.

Rīgas svētki 2020: Rīgas skeitparku sporta kauss un pasākums "Veselā Rīgā vesels gars"

Svētkos aktīvi notiek Rīgas skeitparku sporta kauss 2020, kā arī ikvienam bija iespēja pārbaudīt savu sportisko meistarību pasākumā "Veselā Rīgā ...

gallery icon
44

Svētku noslēdzošajā dienā turpināsies tematiskas pastaigas. Svētku ekskursijās būs iespēja iepazīt Jūgendstila Rīgu, apskatīt galvaspilsētas vietas, kurās tapušas leģendāras filmas, kļūt par Vecrīgas ekspertu, dodoties izzinošā pastaigā pa vecpilsētu.

Rīgas svētki 2020: ģimeņu sporta aktivitātes pasākumā "Tu un Es esam spēks"

Ģimenes ar bērniem iesaistās sporta aktivitātēs pasākumā "Tu un Es esam spēks".

gallery icon
58

Lai ikvienam iedzīvotājam būtu iespēja sajust mūsu galvaspilsētas Rīgas dzimšanas dienas noskaņu, svētdien, 16. augustā, LTV 1 ēterā plkst. 21.10 varēs redzēt svētku koncerta "Manai Rīgai" ierakstu.  Koncertprogramma veidota kā personisks stāsts par Rīgu, iedvesmu, mūziku un mīlestību. Tajā piedalās Raimonds Pauls, Toivo Unt, Māris Briežkalns, Raimonds Macats, Dināra Rudāne un Daumants Kalniņš.

Svētku organizatori aicina pasākumu apmeklētājus ievērot valstī noteiktos ierobežojumus un Slimību profilakses kontroles centra rekomendācijas saistībā ar COVID-19 izplatību. Lai svētkos nodrošinātu epidemioloģisko drošību, pastāv iespēja, ka kādā no pasākumiem nebūs iespēja piedalīties visiem apmeklētājiem. Tāpat organizatori atgādina, ka vairākas svētku norises pieejamas ar bezmaksas ielūgumiem, kas limitē apmeklētāju skaitu. Svinēsim svētkus atbildīgi!

Rīgas svētki 2020: Rīgas svētku restorāns pie Latvijas Nacionālā mākslas muzeja

Viens no apmeklētāju iecienītākajiem pasākumiem svētku laikā ir "Rīgas svētku restorāns" - balti izsmalcināts atvērta tipa restorāns, kurā arī šogad ...

gallery icon
57

Rīgas svētku programma ir pieejama mājas lapā www.rigassvetki.lv, programmā ir iespējamas arī izmaiņas. Jaunumiem var sekot līdzi Rīgas svētku sociālo tīklu Twitter, Facebook un Instagram kontos. Kā katru gadu, arī šogad, būs izvietota informācijas telts pie Laimas pulksteņa un pieejami svētku programmas bukleti tūrisma informācijas centros un pasākumu norises vietās.

Rīgas svētki 2020: koncerts Ziedoņdārzā un leļļu teātra izrādes Spīķeros

Rīgas svētku otrajā dienā rīdzinieki un pilsētas viesi Ziedoņdārzā varēja klausīties iemīļotu mākslinieku izpildītu mūziku koncerta ciklā "Iet laiviņa mirdzēdama". ...

gallery icon
84

Rīgas svētki 2020: koncerts Vērmanes dārza estrādē un Rīgas Dizaina tirgus Lielajā Ģildē

Rīgas svētku otrajā dienā rīdzinieki un pilsētas viesi Vērmanes dārzā varēja klausīties koncertu "Dziesmu tilti no sirds uz sirdi, bet ...

gallery icon
64