foto: LETA
Festivālā "Tallinn Music Week" Latviju kopumā pārstāvēs astoņas apvienības
Grupa "Tribes of the City" .
Mūzika
2020. gada 13. jūlijs, 12:18

Festivālā "Tallinn Music Week" Latviju kopumā pārstāvēs astoņas apvienības

Jauns.lv / LETA

 Festivālā "Tallinn Music Week" (TMW) Latviju kopumā pārstāvēs astoņas apvienības,  informēja pasākuma organizatori.

TWM papildina programmu ar vairākiem mūziķiem no Latvijas un Starptautiskais jaunās mūzikas festivāls TMW, kas notiks laikā no 27.augusta līdz 30.augustam Tallinā, Igaunijā, nāca klajā ar mūzikas programmas papildinājumiem.

Starp tiem ir arī vairākas grupas no Latvijas, tostarp 2019.gada Austras balvas ieguvēji, grupa "Tribes of the City", grupa "Tesa", kā arī grupas "Eschatos" un "Preternatural". Kopumā Latviju pārstāvēs astoņas apvienības, kas ierindo valsti trešajā vietā aiz Igaunijas un Somijas pēc pārstāvēto grupu skaita.

Sakarā ar pandēmijas situācijas sekām, TMW arvien lielāku uzmanību pievērš sadarbības veidošanai ar kaimiņvalstīm. Situāciju ir ietekmējuši gan pārvietošanas aizliegumi, gan drošības apsvērumi.

Pašreizējo ceļošanas ierobežojumu dēļ festivāls nevar uzņemt iepriekš pieteiktos māksliniekus no Krievijas, Ukrainas, Baltkrievijas, Izraēlas, ASV un Kanādas. Visa programma ir attiecīgi pielāgota, un lielākā daļa mākslinieku, kuri ceļojuma ierobežojumu dēļ nevar pievienoties festivālam, ir aizstāti ar citiem izpildītājiem. TMW strādā pie risinājuma, kas nodrošinātu leģendārās ASV grupas "A Place to Bury Strangers" uzstāšanās iespējamību.

Kopumā TMW uzstāsies 141 mākslinieks no 15 valstīm. Nupat izpildītāju sarakstam ir pievienojies arī "dark-pop" duets "The KVB" no Lielbritānijas.

Adiovizuālais projekts, kura sastāvā ir Nikolass Vūds un Keta Deija ir pazīstami kā reverberācijās izšķīduša šūgeiza un gotiskās melanholijas ar minimalistiskās elektronikas piesitienu meistari.

Tāpat festivāla programmu ir papildinājuši arī slavenie igauņu mūziķi Jareks Kasārs un Argo Valss. Telliskivi radošajā kvartālā notiks festivāla šovkeiss, kur bez jau iepriekš izziņotiem māksliniekiem uzstāsies somu "RnB" panku kvintets Grandmaster Corn.

Latviešu godalgotie "šūgeiza" pionieri "Tribes of the City", kuriem piemīt spēcīgi blīvās un hipnotiskās skaņas formas, kuras cita starpā veidojis Gregs Havers, "Manic Street Preachers" un Super Furry Animals producents.

Pēc vairāku gadu pārtraukuma grupa pagājušajā gadā atgriezās ar albumu "Rust and Gold", kas arī būs viņu TMW priekšnesuma uzmanības centrā.

Pārsteigumiem bagātu Latvijas mūziku pārstāvēs arī abstraktā smagā ambients pārstāvji "Tesa" un postmetāla komanda "Eschatos", kas uzstāsies "Sveta Bar" organizētajā "Void Valley" šovkeisā, kur viņiem pievienosies arī norvēģi "Sturle Dagsland".

TMW radošā konference notiks 28.augustā un 29.augustā, un tās rīkošanā tiks izmantots jauns hibrīds formāts, apvienojot gan digitālās, gan klātienes aktivitātes. Īpašas online sesijas un semināri dos iespēju nodibināt kontaktus ar nozares pārstāvjiem gan uz vietas, gan digitāli.

Izmantojot digitālo platformu, TMW varēs pievienoties arī mūzikas industrijas pārstāvji no valstīm, kurās joprojām pastāv ierobežojumi ārvalstu ceļojumiem. TMX tiks organizēts saskaņā ar noteikumiem, kas ir spēkā, lai novērstu koronavīrusa izplatīšanos.

Visos pasākumos tiks ievērotas distancēšanās vadlīnijas, lai nodrošinātu skatītāju izvietošanu savstarpēji drošā attālumā. TMW vēlas uzsvēra, ka personas, kuras ir inficējušās ar Covid-19 četrpadsmit dienu laika posmā pirms pasākuma, vai personām, kurām bijusi saskare ar Covid-19 slimniekiem, kā arī cilvēki ar akūtu elpceļu infekcijas slimību simptomiem netiks ielaisti festivāla norises vietās. Savukārt riska grupas personām, ja iespējams, jāizvairās no pasākuma apmeklējuma. Lai samazinātu inficēšanās risku, tiks ierobežota arī festivāla caurlaižu tirdzniecība.

Pārdošanā ir pieejamas vien pēdējās simts 65 eiro vērtas mūzikas festivāla biļetes, kas ir nopērkamas festivāla vietnē "shop.tmw.ee". "Piletilevi" tiek pārdotas atsevišķas biļetes uz koncertiem.