Slavenības
2020. gada 10. jūlijs, 06:32

Patiesais iemesls, kāpēc Kanje Vests vairs neatbalsta Donaldu Trampu

Jauns.lv

Nesenā intervijā finanšu žurnālam "Forbes” reperis Kanje Vests pavēstījis, ka vairs neesot prezidenta Donalda Trampa atbalstītājs. Cepuri ar uzrakstu "Make America Great Again” viņš esot noņēmis.

Kanjes Vesta tikšanās ar Donaldu Trampu Ovālajā kabinetā 2018. gada oktobrī

gallery icon

Reperis un realitātes šovu zvaigznes Kimas Kardašjanas vīrs Kanje Vests ASV Neatkarības dienā, šā gada 4. jūlijā, savā "Twitter” kontā paziņoja, ka vēlas kandidēt prezidenta vēlēšanās. Viņš savu izvēli pamatoja šādiem vārdiem: "Mums tagad jāīsteno Amerikas solījums, uzticoties Dievam, apvienojot mūsu redzējumu un ceļot nākotni. Es kandidēšu uz Savienoto Valstu prezidenta amatu.”

Šis tvīts ātri vien guva atsaucību no koncerna "Tesla” mogula Īlona Maska, kurš savā komentārā rakstīja: "Es tevi pilnībā atbalstu!”

Vesta paziņojums nebija pārāk pārsteidzošs vairāku iemeslu dēļ. Pirmkārt, viņš jau vairākkārt ir solījies kandidēt ASV prezidenta vēlēšanās. 2015. gadā MTV Mūzikas video balvu ceremonijas vakarā mūziķis izteica skaļu paziņojumu. "Un jā, kā jūs to, iespējams, uz šo brīdi esat nojautuši, esmu nolēmis 2020. gadā kandidēt prezidenta vēlēšanās,” viņa vārdus citēja izdevums "Billboard”.

Kanje Vests MTV VMA 2015 balvu vakarā

2015. gada MTV mūzikas video balvu vakarā reperis Kanje Vests paziņojis, ka kandidēs 2020. gada ASV prezidenta vēlēšanās. Ja viņu ...

gallery icon

Vēlāk Vests norādīja, ka ir nopietni nodomājis kandidēt uz prezidenta amatu, bet nedarīs to ātrāk par 2024.gadu.

Tam sekoja Vesta slavenā vizīte Baltajā namā 2018. gada oktobrī, kad ar cepuri, kuras uzraksts vēstīja „Make America Great Again” („Padarīsim Ameriku atkal lielisku”) galvā viņš tikās ar prezidentu Trampu. „Tramps ir uz sava varonīgā ceļa patlaban,” prezidenta slavināšanu citēja portāls „BuzzFeed News”.

Kanje Vests satiekas ar Donaldu Trampu

gallery icon

Pateicoties savai beisbola cepurītei ar zīmīgo uzrakstu un Ovālā kabineta apmeklējumiem, šķita nepārprotams, ka Vests ir Trampa fans un atbalstītājs. Taču 2020. gada 8. jūlijā intervijā finanšu izdevumam „Forbes” viņš ir noliedzis savu atbalstu Trampam. Kas tad noticis?

Kanje Vests uz kāzām dodas iešļūcenēs

gallery icon

Brīdī, kad šķita, ka prezidents Donalds Tramps un reperis Kanje Vests ir ne tikai draugi, bet arī politiski sabiedrotie, mūziķis klaji paziņojis „Forbes”, ka vairs neatbalsta Trampu. Viņš pateicis: „Līdz ar šo interviju es noņemu sarkano cepuri.” Šos vārdus viņš attiecinājis uz savu biežo iziešanu sabiedrībā ar cepuri, kuras uzraksts vēstīja „Make America Great Again”.

Reperis Kanje Vests saplūcas ar paparaci Losandželosas lidostā

Amerikāņu reperim Kanje Vestam nākas stāties tiesas priekšā par kāda paparaci piekaušanu 2013. gada jūlijā pie Losandželosas lidostas. Mūziķis apgalvo, ...

gallery icon

„Man tagad viss izskatās pēc viena liela haosa,” par savu vilšanos apliecinājis četru bērnu tēvs. „Man nepatīk, ka uzzināju, ka viņš slēpās bunkurā.”

Donalds Tramps no lietus sargā tikai sevi

gallery icon

Vests ar to domāja incidentu, kas notika 2020. gada 29. maijā, kad pie Baltā nama notika protesti. Slepenais dienests uzskatīja, ka pastāv risks, tāpēc Trampu kopā ar ASV pirmo lēdiju Melāniju Trampu un viņu kopīgo dēlu Brendonu drošības apsvērumu dēļ nogādāja pazemes bunkurā, - telekanālam CNN apliecināja zinātāji. Turpretī pašam Trampam bija pavisam cita šī stāsta versija. Radio intervijā „Fox News” korespondentam Braienam Kilmedam viņš apgalvoja, ka bunkura apmeklējumam bijis tīri informatīvs raksturs. „Viņi [Slepenais dienests] teica, ka būtu piemērots brīdis, lai noietu lejā un paskatītos, jo varbūt, ka reiz to būs nepieciešams izmantot,” Trampa teikto citē „CBS News”.

Cilvēki pie Baltā nama protestē pret Trampu

Pirmdienas vakarā pie Baltā nama pulcējās protestētāji, lai nosodītu ASV prezidentu Donaldu Trampu par to, ka viņš Helsinkos atteicās apsūdzēt ...

gallery icon

Par spīti tam, ka reperis Kanje Vests sevi vairs nepieskaita Trampa atbalstītājiem, viņam tomēr atradušies labi vārdi par Trampa reliģiozo pārliecību. „Tramps ir tautai vistuvākais prezidents, kāds mums bijis aizvadīto gadu laikā, ļaujot Dievam joprojām būt sarunas sastāvdaļai.”

Kimas Kardašjanas un Kanjes Vesta ģimene

gallery icon