foto: Mikhail Tereshchenko/TASS
Kārtējā skandālā iekūlusies Ksenija Sobčaka; liels uzņēmums pārtrauc 8 gadus ilgušo sadarbību
Ksenija Sobčaka.
Slavenības
2020. gada 27. jūnijs, 10:25

Kārtējā skandālā iekūlusies Ksenija Sobčaka; liels uzņēmums pārtrauc 8 gadus ilgušo sadarbību

Jauns.lv

Vācijas automašīnu ražotājs “Audi” lauzis līgumu ar Krievijas televīzijas raidījumu vadītāju un pēdējo vēlēšanu prezidenta amata kandidāti Kseniju Sobčaku pēc viņas izteikumiem sociālajos tīklos, kas tika veltīti melnādainajiem, vēstī krievu un vācu prese.

“”Audi” stingri noraida visa veida rasismu un diskrimināciju, jo tas nav savienojams ar mūsu korporatīvo kultūru,” sacīja uzņēmumā, piebilstot, ka līgums ar Sobčaku nekavējoties tiek pārtraukts.

Ar Sobčaku “Audi” sadarbojās aptuveni astoņus gadus, taču tam pielikts punkts pēc viņas aktivitātēm sociālajā tīklā “Instagram”, kur viņa kritiski izteikusies par protestu kustību “Black Lives Matter”, kas pēc melnādainā vīrieša Džordža Floida traģiskās nāves aizturēšanas laikā atbalsojās visā pasaulē.

Jūnija sākumā Sobčaka “Instagram” publicēja videoklipu, atbalstot amerikāņus, kuri pēc Floida nāves vienojās kopīgā protestā un izgāja ielās. Šo klipu viņa papildināja ar grupas “Zaprešennije barabanščiki” dziesmu “Ubili negra”. “Mineapole, es esmu ar tevi. Skatīties ar skaņu,” bija teikts pavadošajā tekstā. Tiesa gan, šis ieraksts no Sobčakas konta jau ir pazudis.

Sobčaka arī iepriekš bija izteikusies par protestiem pret policijas vardarbību ASV. Viņu satrauca īpašumu demolēšana. Tāpat zvaigzne prātoja, kāpēc gan protesti “beidzas ar “Louis Vuitton” veikala izlaupīšanu” Losandželosas centrā.

Tik dažādā žurnāliste un politiķe Ksenija Sobčaka

Tik dažādā žurnāliste un politiķe Ksenija Sobčaka

gallery icon
79

Notikušā dēļ Sobčaka saķērusies arī izdevuma “Business Insider” vācu redakciju. Izdevumā bija lasāms virsraksts: “Ksenija Sobčaka nosaukusi melnādainus cilvēkus par stulbiem un slinkiem”. Pati raidījumu vadītāja šos apgalvojumus sauc par meliem, jo šādus vārdus viņa nekad nav teikusi. “Pieprasu atvainošanos,” viņa paziņoja savā “Telegram” kanālā, norādot, ka ir nolēmusi tiesāties ar izdevumu.

Viņa arī norādīja, ka cilvēki “netiek dalīti baltajos un melnajos, kaukāziešos un aziātos, bet gan gudros un stulbos”.

Nav vienīgais skandāls

Jānorāda, ka tas nav vienīgais skandāls, kurā šomēnes iesaistīta Sobčaka. Viņa eju palika bez līguma ar populāro kosmētikas zīmolu “Mixit”, jo nesmalkjūtīgi izteikusies par to, ka dziedātāju Stasu Kostjuškinu bērnībā izmantojis pedofils.

Tādu Kseniju Sobčaku atminas jauno izpildītāju konkursa „Jaunais vilnis” apmeklētāji

gallery icon
27

Dziedātājs Stass Kostjuškins pirms kāda laika medijiem atklāja savu skarbo bērnības stāstu - kad viņam bijuši astoņi gadi, viņu un vēl četrus vienaudžus kāds vīrietis izvarojis. Nu šo notikumu savā interneta pārraidē pieminējusi Sobčaka. Runājot par konstitucionālajām izmaiņām, Ksenija pikta sacīja: "Un kas būs tālāk? Sāks narkotikas mums mašīnā "piemest"? Pēc tam vispār visus izvaros, kā Stasu Kostjuškinu?"

Soctīklos nekavējoties sākās Sobčakas sacītā apspriešana - izteiktais "joks" tika atzīts par neiejūtīgu un nekorektu, arī kompānija "Mixit" paziņoja, ka zīmols pārtrauc sadarbību ar populāro žurnālisti.

"Zīmola "Mixit" filozofijā ir tikai labas lietas un pozitīvas emocijas, tāpēc mēs neatbalstām Ksenijas Sobčaka pretrunīgi vērtētos izteicienus, un sakarā ar to izbeidzam savu sadarbību ar viņu," bija teikts uzņēmuma preses dienesta paziņojumā. Pēcāk uzņēmuma līdzdibinātājs gan pavēstīja, ka Sobčaka joprojām ir zīmola seja, līgums turpinās līdz septembrim, lauzts tas neesot.