Tā precējās Juris Kulakovs

2020. gada 21. maijā gredzenus mija mūziķis Juris Kulakovs un Laura Karnīte.

gallery icon
38
Slavenības
2020. gada 9. jūnijs, 06:18

FOTO: tā sievas mājas pagalmā precējās mūziķis Juris Kulakovs

Marta Martinsone

Žurnāls "Kas Jauns"

Dienu pēc savas 62. dzimšanas dienas par precētu vīru kļuvis komponists, mūziķis un grupas "Pērkons" līderis Juris Kulakovs – viņš par sievu apņēmis mīļoto sievieti, lidostas "Rīga" Komunikācijas vienības vadītāju Lauru Karnīti, kas pēc kāzām pārgājusi vīra uzvārdā.

Kāzas notika Lauras un nu jau arī Jura mājās Kundziņsalā. Precību vieta tika rūpīgi izvēlēta – skaistā un ainaviskā vietā, kur aug liepas un ozoli. „Bija arī doma precēties manā pusē, Līvānos, manu vecāku mājās, taču visu ērtības labad nolēmām, ka sapulcēsimies Kundziņsalā, turpat pagalmā. Kāzas notika ļoti šaurā viesu lokā. Ar mums kopā bija mūsu mammas, Lauras brālis Krišs Karnītis, mana māsa Maija Kulakova, laulību liecinieki Kristīne Liepiņa un Jānis Ozols, kā arī Lauras suņi Spartaks un Luce. Ļoti žēl, ka kāzās ar mums nebija mana meita Justīne un mazbērni, kuri pandēmijas dēļ nevarēja ierasties no Francijas. Mēs ar Lauru esam nolēmuši, ka savā kāzu ceļojumā piemērotā laikā dosimies uz Franciju, kur apciemošu arī meitu un mazbērnus,” pastāsta mākslinieks.

Iedzīvojies Kundziņsalā

Juris stāsta, ka jau krietnu laiku dzīvo pie sievas Kundziņsalā un šo vietu esot iemīļojis. Savukārt savu Rīgas centra dzīvokli mīļi dēvē par midzeni, kuru aizvien saglabā: „Midzenis man Rīgas centrā ir saglabājies. Kāpēc to saucu par midzeni? Tur vairāk ir notis, grāmatas un daļa no mūzikas instrumentiem. Tāda mākslinieka vide…” paskaidro Kulakovs.

Taujāts, kas tad pamainījies, esot kopdzīvē ar Lauru, Juris joko: „Jaunajā mājvietā kārtīgāks neesmu kļuvis – tas laikam ir bezcerīgs variants. Neviens mani nevar izmainīt. Klavieres nokrautas nošu papīriem, sintezators arī, pat printeris nu jau apkrauts ar tiem. Tāpat arī Laurai ir savas vājības. Viņa ir liela grāmatu lasītāja. Grāmatu pilni plaukti, nav, kur likt,” par sadzīvi Kundziņsalā smaidot pastāsta komponists.

Pēc pirmā bildinājuma saņēma „kurvīti”

Kulakovs stāsta, ka ar Lauru attiecības iesākušās īpaši un atmiņā paliekoši. Pāra iepazīšanās notikusi gluži kā filmā. Attiecības komponistam izveidojušās, pateicoties grupas "Pērkons" daiļradei. „Spēlējām lidostas Jaungada ballītē Latviešu biedrības namā. Bet tur mēs vēl neiepazināmies. Pēc tam Laurai bija dzimšanas diena. Un kolēģi, zinot, ka viņai patīk Pērkons, bija izdomājuši dāvanā manu autogrāfu un disku. Nosūtīju elektroniski, bet jubilāre izteica vēlēšanos dabūt oriģinālu. Tā viņa pa ceļam no kāda pasākuma ienāca tam pakaļ – pie manis mājas studijā – garā vakarkleitā, augstpapēžu kurpēs un rozi zobos...” pirmo satikšanos ar nesen apņemto sievu atminējās Kulakovs.

„Vispār jau pirmajā tikšanās dienā sapratu, ka Laura ir īstā! Pirmā iepazīšanās bija tāda kā sarunu nakts, bet trešajā tikšanās dienā es viņu bildināju! Tas notika pie Čaka pieminekļa. Tas bija laikā, kad viņa ciemojās pie manis manā Rīgas centra dzīvoklī, kuru pats dēvēju par midzeni. Kā es bildināju? Man nebija nekāda bildināšanas paņēmiena, tas notika pavisam vienkārši. Es teicu: „Precamies!” Taču pretī saņēmu „kurvīti”…”

Festivāls "Kulakova nakts"

Piektdien, 20.jūlijā, Līvānos - komponista Jura Kulakova dzimtajā pilsētā - ar vērienu izskanēja tradicionālais festivāls "Kulakova nakts".

gallery icon
65

Gribējis, lai sieva patur savu uzvārdu

Leģendārais mūziķis atklāj galvenos precēšanās iemeslus: „Patiesībā ne man, ne Laurai tā precēšanās nav svarīga, īpaši šajā vecumā. Es uzskatu, ka man tā nopietni ir bijušas jau četras sievas. Divas, ar kurām esmu bijis juridiski precējies, un vēl divas, ar kurām esmu nodzīvojis kopā vairāk par gadu – četrus un piecus gadus. Dzīvojām kā laulībā, tikai juridiski nebijām dokumentējuši savas attiecības. Arī ar Lauru, uzskatu, esam precējušies jau pusotru gadu. Šīs kāzas bija šā statusa juridiska sakārtošana. Ir jāprecas, jo var gadīties situācijas, kur nepietiek tikai ar to, ka faktiski ir dzīvesbiedri, bet dokumentālu pierādījumu tam nav. Uzvārda maiņa gan bija Lauras izvēle. Es uzskatīju, ka viņai jāpaliek ar savu uzvārdu, jo viņas aprindās visi viņu zina kā Karnīti. Tā uzvārdu mainīšana var radīt sajukumu, un vēl tā dokumentu mainīšana… Taču viņa iebilda, vēlējās pāriet manā uzvārdā.”

„Īpaši jau kāzām negatavojāmies. Man nebija neviena drēbes gabala, kas būtu bijis šūts vai pirkts šīm precībām. Laura gan iegādājās sev zilu linu kleitu no zīmola "Mayra" speciāli kāzām,” atklāja Kulakovs.  „Gredzeni tika pasūtīti pie Lauras drauga. Tos darināja rotkalis Mario Drosakis. Ņemot vērā, ka zeltlietas mums abiem ar Lauru nepatīk, tad laulību gredzeni mums ir no sudraba,” pastāsta Juris.

Grupas "Pērkons" dibinātājs arī atklāj iemeslu, kāpēc kāzas notikušas tieši pēc viņa dzimšanas dienas: „Laiks līdz dzimšanas dienas datumam ir īpaši sensitīvs. Tādi ir uzskati un novērojumi, ka šajā laikā nav ieteicams veikt, piemēram, nopietnas ķirurģiskas operācijas vai ko citu nozīmīgu, kāzas ir mazākais no riskiem…” Kāzas pie dabas Kundziņsalā bijušas sirsnīgas, bet īsas, jo laikapstākļi neesot lutinājuši. Pēc svinīgās daļas, kur saņemti gan laulību dokumenti, gan pirkstā likti gredzeni, bijis muzikāls priekšnesums un, protams, laba vēlējumi jaunajam pārim. Neizpalika arī cienāšanās ar dažnedažādām uzkodām, tostarp ar Lauras gatavoto vegānisko rabarberu rausi.

Juri Kulakovu un Lauru Karnīti salaulāja operdziedātājs Miervaldis Jenčs. Kā stāsta Kulakovs, kāzas bijušas sirsnīgas, taču slikto laikapstākļu dēļ Laura apaukstējās. Dažas dienas pēc kāzām viņai paaugstinājusies temperatūra, kā dēļ devusies nodot Covid-19 testu. Tas bijis negatīvs.

Jura Kulakova dzīves ainiņas

20. maijā savu dzimšanas dienu svin mūziķis Juris Kulakovs – grupu “Menuets” un “Pērkons” dalībnieks, komponists, taustiņmākslinieks un akordeonists.

gallery icon
64

Citas interesantākās ziņas lasiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!