Aktieris Jānis Reinis iztikai strādā par taksistu
Vislabāk Reinim patīk strādāt sestdienu vakaros un naktīs – tad braucot nobriedušāka publika.
Slavenības
2015. gada 18. oktobris, 05:45

Aktieris Jānis Reinis iztikai strādā par taksistu

Jauns.lv

Aktieris Jānis Reinis (54), kurš atgriezies TV ekrānos Roberta Rambāna lomā seriālā „Sirdsmīļā Monika”, īstajā dzīvē jau vairāk nekā mēnesi strādā par taksometra šoferi.

Žurnālam „Kas Jauns” viņš neslēpj: jaunais darbs ir interesants, dinamisks un sagādā daudz pozitīvu emociju brīžos, kad klienti šoferī pazīst populāro aktieri.

Par taksistu kļuvis neviļus – saņēmis piedāvājumu, izlēmis pamēģināt un sapratis, ka labi jūtas. “Arī iztikai nopelnīt varu, un tas, protams, nav mazsvarīgi,” teic Reinis. Viņam visvairāk tīk strādāt sestdienu vakaros, jo tad klienti lielākoties ir pieauguši, inteliģenti ļaudis, kas pozitīvā noskaņojumā dodas izklaidēties vai atgriežas mājās no ballītēm.

“Piektdienu vakarus un naktis mēdzu saukt par mazo ellīti, jo tad braucēji lielākoties ir sadzērušies jaunieši, kas nereti ir skaļi, rupji, brutāli un visādā ziņā nerada ap sevi pozitīvu auru,” atzīst Reinis.

Baisāko situāciju viņš pieredzējis, vedot uz Maskavas forštati jaunu vīriešu kompāniju. Viņi, neraugoties uz silto laiku, lūdza, lai salonā uzgriež siltumu līdz pat maksimumam.

“Jautāju viņiem, vai nosaluši. Viņi atbildēja: “Nē, mums vajag, lai siltums paplašina vēnas un varam labāk iedurt.” Drausmas... Izrādījās, ka vedu narkomānus. Viņi arī to neslēpa un pat teica – man ir paveicies, ka viņiem nav „lomku”, jo tad viņi varot būt arī ļoti, ļoti nejauki...”

Jaukākie brīži ir, kad braucēji pazīst šoferī aktieri. Jānis necenšas maskēties ar cepuri vai brillēm. Reiz viņš dažus kvartālus vedis kundzi gados, kura apmaldījusies Rīgā.

“Kad nonācām galamērķī, viņa teica: “Ziniet, jūs man atgādināt vienu cilvēku... Manu mīļāko aktieri Jāni Reini!” Kad smaidot pateicu, ka esmu Jānis Reinis, viņa bija neizsakāmi laimīga. Izkāpām no taksīša, un viņa mani tik cieši apskāva,” smaida aktieris.

Inta Mengiša/Foto: Rojs Maizītis