foto: Imago/Scanpix
Singapūras radio atsaka naudas balvu vīrietim, kurš nepareizi izrunājis britu slavenības vārdu. Dziedātājam nākas iesaistīties
"Spandau Ballet" līderis Tonijs Hedlijs un Muhameds Šalehans
Trakā pasaule
2020. gada 23. maijs, 11:27

Singapūras radio atsaka naudas balvu vīrietim, kurš nepareizi izrunājis britu slavenības vārdu. Dziedātājam nākas iesaistīties

Jauns.lv

Apvienotās Karalistes popgrupas "Spandau Ballet" solists, astoņdesmito gadu popa ikona Tonijs Hedlijs pat nenojauta, ka kaut kur citā pasaules malā viņš kļuvis par pēdējo nedēļu apspriestāko personu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Singapūras nacionālā radiostacija "Gold 905" aprīlī aizvadīja klausītāju konkursu. Tā dalībniekiem bija pēc balss jāatpazīst 14 sabiedrībā populāras personas. Konkursa galvenā balva bija 10 000 Singapūras dolāru (aptuveni 6 400 eiro).

21.aprīlī konkursā piedalījās dzelzceļa strādnieks Muhameds Šalehans. Vīrietis atminēja pareizi visas 14 slavenības, tomēr radio dīdžejs norādīja, ka britu dziedātāja Tonija Hedlija vārds izrunāts nepareizi. Naudas balva Muhamedam "aizgāja gar degunu".

Dažas nedēļas vēlāk uz radio piezvanīja cits klausītājs un sniedza tieši tādas pašas atbildes, kā Muhameds. Radio pasludināja viņu par uzvarētāju, izraisot sašutumu sabiedrībā. Šis gadījums kūsāja cilvēkos vairākas nedēļas. "Mūsu lēmums ir galējs," paziņoja radiostacija.

Pie radiostacijas 20.maija "Facebook" paziņojuma parādījās vairāki sašutušo klausītāju komentāri, kuros cilvēki norādīja, ka konkurss noslēdzies patiesi skumji, un īstajam uzvarētājam laupīts tituls. Radio uz to atbildējis, ka "spēles noteikumi pieprasa, lai zvanītājs precīzi izrunātu slavenību vārdus". Atbildot uz komentāriem, radio pat publicējis Muhameda zvana ierakstu un salīdzinājis viņa sacīto ar pasludinātā uzvarētāja izrunu, kas, jāteic, atšķīrās ļoti minimāli.

Tomēr aizvainotais Muhameds nepadevās un pēc vairākiem radio atteikumiem sazinājās ar pašu Toniju Hedliju, kura vārda dēļ zaudējis galveno balvu.

"Sākumā es domāju - vai mani kāds cenšas izjokot?" CNN stāsta mūziķis. "Tad es iedziļinājos lietā un sapratu, ka, manuprāt, šis vīrs ir uzvarējis pilnīgi godīgi," par Muhameda sniegumu konkursā izsakās Hedlijs. "Es nesapratu, kur ir problēma. Man šķiet, ka viņš manu vārdu izrunāja absolūti pareizi. Tas nav grūts vārds izrunāšanai."

Jūtot, ka piedzīvota netaisnība, Hedlijs nofilmēja videoklipu, kurā paziņoja Muhamedam, ka viņš noteikti ir pelnījis laimestu. Dziedātāja rīcība piespieda radiostaciju atvainoties un piešķirt naudas balvu pilnā apmērā arī Muhamedam.

"Viņš acīmredzami jutās noniecināts," par aizvainoto Muhamedu saka dziedātājs. "Tas ir pamatoti. Viņš ir ļoti jauks vīrs. Kopā ar sievu pašreiz gaida ceturto bērnu."

"Es esmu ļoti laimīgs," CNN sacīja taisnību izcīnījušais Muhameds. "Labākās ziņas manā dzīvē," viņš piebilda "Facebook" ierakstā. Vīrietis ir pateicīgs visiem, kuri atbalstīja viņu un, protams, pašam Tonijam Hedlijam.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās