foto: no privātā arhīva
Čelliste Kristiāna Abiļeva palikusi bez iztikas līdzekļiem, un krīze arī viņas privātajā dzīvē
„Esmu cilvēks, kuram jo vairāk darba, jo labāk. Man nepatīk brīvdienas, vienmēr meklēju, ko vēl izdarīt," saka māksliniece.
Slavenības
2020. gada 26. aprīlis, 10:59

Čelliste Kristiāna Abiļeva palikusi bez iztikas līdzekļiem, un krīze arī viņas privātajā dzīvē

Marta Martinsone

Žurnāls "Kas Jauns"

Režisores Ditas Balčus meita čelliste un aktrise Kristiāna Abiļeva pēc kultūras dzīves apstāšanās palikusi bez ienākumiem un meklē darbu. „Teikšu godīgi, grūti brīžiem savaldīties, asaras pašas sāk birt. Nomācoši grūti,” par šā brīža situāciju žurnālam "Kas Jauns" teikusi Kristiāna.

Māksliniece žurnālam "Kas Jauns" pastāstījusi, ka palikusi bez darba un iztikas līdzekļiem, un atklāj – teju izjukušas ir viņas attiecības ar vīru un bērna tēvu.

Kristiāna pašlaik ir jauna darba meklējumos un atminas vēl nesenos laikus, kad par šādu dzīves sagriešanos kājām gaisā pat nenojauta. „Biju tādā foršā skrējienā – viss saplānots. Izrādes, pasākumi, saplānoti izbraukumu datumi izrādēm, darāmā pietiekami. Es nevaru izturēt bezdarbību! Man nepieciešama šī enerģijas apmaiņa ar cilvēkiem, komunikācija. Es darbā uzlādējos, līdz ar to šis laiks, ārkārtas situācija valstī un visi ierobežojumi, mani pārsteidza nesagatavotu – bez idejām, kā rīkoties un ko darīt. Jebkas, ko māku darīt, ko esmu darījusi, šajā brīdī ir neiespējami,” saka māksliniece.

Viņa uzskaita līdzšinējos darbus, ko veikusi: „Vadīju un organizēju pasākumus kultūras telpā "3MĀSAS", piedalījos vairākās teātra izrādēs, ar kurām braukājām pa visu Latviju. Iesaistījos muzikālos projektos, kur spēlēju čellu.” Kristiāna atzīst, ka šobrīd jūtas emocionāli sagrauta: „Šobrīd izjūtas ir tādas... Teikšu godīgi, brīžiem grūti savaldīties, asaras pašas sāk birt. Nomācoši, grūti. Lai arī zinu, ka vienmēr no jebkuras situācijas var paņemt arī kaut ko labu un vajadzīgu. Zinu, ka kaut kad viss būs labi, bet šobrīd nezinu, kas būtu jādara... Nezinu, kāds ir risinājums. Ko es personīgi varu izdarīt šobrīd, lai uzlabotos situācija?”

„Esmu cilvēks, kuram jo vairāk darba, jo labāk. Man nepatīk brīvdienas, vienmēr meklēju, ko vēl izdarīt. Man tas ir vajadzīgs. Pirmkārt, protams, naudas dēļ, jo tā ir nepieciešamība elementāri dzīvošanai un arī līdzeklis, lai īstenotu idejas, vēlmes. Mans darbs man patīk, tas ir mans dzīvesveids, kurā jūtos labi,” saka māksliniece, kura nu ir bez darba un iztikas līdzekļiem.

Viņas motivācija šajā grūtajā laikā ir Kristiānas dēls. „Mans četrgadīgais gudrinieks, kuram mācu lietas redzēt plašāk. Palīdz arī sazināšanās ar domubiedriem, kolēģiem. Kad sociālajos tīklos ieraudzīju, cik daudzi ir līdzīgā situācijā kā es, cik daudziem ir līdzīgas izjūtas, domas... Tā neziņa un reizē ticība, ka būs labi! Tas kaut kā satuvina, ka visi esam kaut kādā ziņā līdzvērtīgi,” saka māksliniece.

Viņa arī atklāj, ka laulības dzīve jau kādu laiku ir „sašķobījusies” un vīra atbalsta šajā grūtajā laikā neesot. „Oficiāli neesmu šķīrusies, bet mūsu attiecības ir sarežģītas. Puikam tēvs paliek tēvs jebkurā gadījumā, un abi vecāki ir atbildīgi par savu bērnu, neraugoties uz attiecību sarežģījumiem,” nosaka Kristiāna.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Kāzas Kristiāna un Māris svinēja 2014. gadā.

Citas ziņas lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!