foto: MEGA / Vida Press
Lūk, kurš maksās Harija un Meganas 2,5 miljonu dolāru drošības izdevumus! Te nu bija “finansiālā neatkarība”
Harijs un Megana.
Slavenības
2020. gada 5. aprīlis, 08:22

Lūk, kurš maksās Harija un Meganas 2,5 miljonu dolāru drošības izdevumus! Te nu bija “finansiālā neatkarība”

Jauns.lv

Lai gan Harijs un Megana pēc aiziešanas no britu karaļnama liek uzsvaru uz savu finansiālo neatkarību, viņi tomēr atraduši kādu, kurš gatavs apmaksāt 2,5 miljonus ASV dolāru lielo drošības izmaksu rēķinu. Kā zināms, ASV prezidents Donalds Tramps to atteicās darīt.

Megana, Harijs un princis Čārlzs

gallery icon
12

Pēc tam, kad prezidents Donalds Tramps paziņoja, ka ASV nodokļu maksātāji negrasās maksāt par prinča Harija un viņa sievas Meganas drošību pēc jaunās ģimenes pārcelšanās uz Kaliforniju, pārim vajadzēja meklēt citas iespējas finansējumam. Harijs un Megana, kas vairākkārt pauduši savu vēlmi būt “finansiāli neatkarīgiem” no karaliskās ģimenes, tagad saņēmuši 2,5 miljonus dolāru lielu rēķinu par drošības nodrošināšanu. Par laimi Harija tētis Velsas princis Čārlzs (71) piekritis apmaksāt nepieciešamo summu par sava jaunākā dēla un viņa ģimenes personīgo drošību.

foto: CAMERA PRESS/ROTA / Vida Press
Princis Čārlzs.

Harijs un Megana oficiāli vairs neskaitās piesaistīti britu karaļnamam, sākot ar šā gada 1. aprīli.

Prinča Harija un hercogienes Meganas pēdējais pasākums kā britu karaliskās ģimenes pārstāvjiem 2020. gada 9. martā

gallery icon
19

Aizvadītajā nedēļā ASV prezidents Donalds Tramps publiski izteicās, ka nemaksās ne centa par šī pāra drošību pēc viņu pārcelšanās no Kanādas uz ASV. Ir pandēmija, un miljoniem ASV iedzīvotāju ir zaudējuši darbu. “Viņiem pašiem jāmaksā!” – īsi un kategoriski Tramps norādīja savā “Twitter” kontā.

Harijs un Megana nekavējoties reaģēja uz prezidenta izteikumiem, paskaidrojot situāciju. Saseksas hercogu pāra pārstāvis norādīja, ka viņiem pat “nav bijis plānos” ASV valdībai lūgt tērēt resursus privātām vajadzībām. Pārstāvis ļāva noprast, ka Harijs un Megana izmaksas segs no saviem līdzekļiem. Taču tagad izdevuma “Daily Mail” rīcībā nonākusi informācija, ka Velsas princis Čārlzs “piekritis sniegt privātu finansiālu atbalstu” sava jaunākā dēla ģimenei pēc viņu pārcelšanās no Vankūveras, Kanādā, uz Losandželosu, ASV.

Princim Čārlzam gandrīz 40 gadus tikai divi mēteļi

gallery icon
32

Vārdā nenosauktais informators izteicies – lai gan nav zināms, kam tieši paredzēts prinča Čārlza maksājums, “visticamāk” tas segs pusi no Harija un Meganas drošības izmaksām.

Hercogienes Meganas un prinča Harija žestu valoda

gallery icon
25

Tiek lēsts, ka Saseksas hercogu pāra drošības nodrošināšanas izmaksas gadā varētu sasniegt četrus miljonus sterliņu mārciņu jeb piecus miljonus ASV dolāru.

Hercogienes Megana, Ketrīna un citi karaliskās ģimenes pārstāvji piedalās karalienes dzimšanas dienas parādē 2019. gadā

gallery icon
24

Harija tēva piedāvātā palīdzība būs liels atbalsts jaunajai ģimenei. Zinātājs arīdzan norādījis, ka Čarlzam “nepieder bezgalīgi naudas krājumi”. No Kornvolas grāfistes princis ik gadus saņemot “aptuveni” 26 miljonus ASV dolāru.

Princis Čārlzs un princese Diāna ar jaunāko dēlu

Princis Čārlzs un princese Diāna ar jaunāko dēlu

gallery icon
20

Lai gan princis Čārlzs to dēvē par “privātu devumu”, tomēr šī nauda nāk no britu nodokļu maksātāju maciņiem.