foto: ddp images / INSTAR / Vida Press
Amerikāņu TV zvaigzne Opra Vinfrija cīņai ar Covid-19 ziedo 10 miljonus dolāru
Opra Vinfrija.
Slavenības
2020. gada 3. aprīlis, 15:29

Amerikāņu TV zvaigzne Opra Vinfrija cīņai ar Covid-19 ziedo 10 miljonus dolāru

Jauns.lv

TV personība Opra Vinfrija paziņojusi, ka ziedos 10 miljonus ASV dolāru, lai līdzētu amerikāņiem cīņā ar koronavīrusu.

"Es ziedoju desmit miljonus ASV dolāru, lai palīdzētu amerikāņiem šajā pandēmijā - pilsētām visā valstī un tiem reģioniem, kuros uzaugu," tā tviterī ierakstījusi Opra.

Vienu miljonu Vinfrija pārskaitījusi organizācijai "America's Food Fund", kura viens no dibinātājiem ir Holivudas zvaigzne Leonrdo di Kaprio. Šis fonds nodarbojas ar to, ka sarūpē ēdienu iedzīvotājiem rajonos, ko vīrusa pandēmija skārusi visvairāk. Šo fondu atbalsta arī tādas kompānijas kā "Apple" un "Ford".

Deviņi no Opras miljoniem aizies cīņai ar Covid-19 izraisītajām sekām Misisipi un Tenesī štatos, kur Vinfrija uzaugusi.

Kā jau ziņots, ASV pēdējo 24 stundu laikā ir reģistrēti 1169 jauni nāves gadījumi no Covid-19, kas ir lielākais šīs slimības upuru skaits vienā diennaktī jebkurā no pasaules valstīm kopš jaunā koronavīrusa globālās pandēmijas sākuma.

ASV kopš pandēmijas sākuma ir reģistrēti pavisam 5926 nāves gadījumi no Covid-19. ASV pēdējo 24 stundu laikā arī reģistrēti vairāk nekā 30 000 jauni Covid-19 infekcijas gadījumi, un to kopējais skaits ASV ir virs 243 000. Inficēto skaits visā pasaulē ceturtdien pārsniedza miljonu.

ASV ir veikti vairāk nekā 1,3 miljoni Covid-19 testu, ceturtdien paziņoja ASV viceprezidents Maiks Penss Baltā nama preses konferencē par jauno koronavīrusu.

"Mēs tagad veicam vairāk nekā 100 000 koronavīrusa testu dienā," tajā pašā preses konferencē sacīja ASV prezidents Donalds Tramps, piebilstot, ka tas ir "vairāk nekā jebkurā citā valsti pasaulē - gan pēc absolūtiem skaitļiem, gan attiecībā pret iedzīvotāju skaitu". 

Saskaņā ar Baltā nama prognozēm ASV no Covid-19 varētu nomirt no 100 000 līdz 240 000 cilvēku.