TV
2020. gada 20. marts, 19:28

Nedēļas jaunumi "Shortcut" - pašmāju filma "Klejotāji" un auniņa Šona piedzīvojumi

Jauns.lv

"Shortcut" un "Helio" šonedēļ lūkojiet latviešu režisora Matīsa Kažas dokumentālu filmu "Klejotāji", animācijas darbu "Auniņš Šons: Fermagedons" un dokumentālu stāstu par Holivudas producenta Hārvija Vainstaina krišanu.

Jaunieši sevis meklējumos

Filmā "Klejotāji", veidojot trīs savu vienaudžu dokumentālos portretus, 24 gadus vecais režisors Matīss Kaža stāsta personīgu un jūtīgu stāstu par savu paaudzi - klejotājiem, kuri meklē vietu jaunajā un ne vienmēr izprotamajā pasaulē.

Digitālo lietotņu veidotājs Tomass pamet savu iepriekšējo dzīvi un kļūst par digitālo nomadu, atmetot ideju par pastāvīgu dzīvesvietu. Dejotāja Taņa pārvācas uz Misisipi štatu ASV un atrod mīlestību ratiņkrēslam piesaistītā basketbola trenerī, kurš ir par viņu vairāk nekā 20 gadus vecāks. Avangarda izdevējs Valters kolekcionē tualetes podus Latvijas simtgadei, performatīvos veidos mēģinot pārvarēt pagātnes traumu.

Režisora Matīsa Kažas filmas "Klejotāji" pirmizrādes ballīte

2020. gada 5. martā kinoteātrī "Splendid Palace" notika režisora Matīsa Kažas filmas "Klejotāji" pirmizrāde, pēc kuras lūgtie viesi pulcējās uz ...

gallery icon
27

Filmas galvenie un arī otrā plāna varoņi ir režisoram itin tuvi cilvēki – klasesbiedri, draugi, kolēģi, jaunie mākslinieki. Un filma, lai gan stāsta par jauniešiem, aktuāla var būt ikvienam – gandrīz jebkurš taču savulaik ir pieredzējis sevis meklēšanas un paša identitātes veidošanās procesu. Tā nu filmā "Klejotāji" ir iespēja palūkoties, kā un ar kādām izjūtām to dara jaunieši mūsdienās, kad iespējas ir daudz plašākas un visa pasaule – atvērta. Jaunā režisora Matīsa Kažas dokumentālo filmu lūkojiet ŠEIT - "Shortcut Premiere" latviešu valodā ar subtitriem latviešu, krievu un angļu valodā.

Šons vai Fermagedons?

Pilnmetrāžas filmā nu vērojami no animācijas seriāla tik ļoti iemīļotā auniņa Šona jauni piedzīvojumi.

Netālu no auniņa Šona fermas ir avarējis piemīlīgās un draiskās citplanētietes Lu-Las kosmosa kuģis. Lu-Las atraugu apburts, Šons nolemj palīdzēt savai jauniegūtajai draudzenei atgriezties mājās, nenojaušot, ka nežēlīga citplanētiešu mednieku organizācija jau dzen viņiem pēdas. Vai Šons un viņa bars spēs novērst Fermagedonu, pirms nav par vēlu? Animācijas filmu "Auniņš Šons: Fermagedons" ("A Shaun the Sheep Movie: Farmageddon") skatiet ŠEIT - "Shortcut Premiere", latviešu valodā.

Varenā Vainstaina krišana

Titāns. Vizionārs. Sapņotājs. Hārvijs Vainstains sevi uzskatīja par “Holivudas imperatoru”. Bet viss vienā mirklī sagruva zem apsūdzību lavīnas: šantāžas, uzmākšanās, izvarošanas.

Kā viņš tik ilgi izsprucis nesodīts, un vai viņš vispār ir vainīgs? Vēl nesen miljoniem cilvēku sapņoja par tādu dzīvi kā Vainstainam, bet nu visi ir no viņa novērsušies. Šis ir stāsts par augšupeju un krišanu, ko piedzīvojis viens no Holivudas varenākajiem kinomagnātiem. Un šo stāstu dokumentālajā filmā "Neaizskaramais" ("Untouchable") vēsta Vainstaina upuri un tie, kuri mēģināja viņu atmaskot. Biogrāfisko stāstu lūkojiet ŠEIT - "Shortcut Films", angļu vai krievu valodā ar latviešu vai krievu subtitriem.