Slavenības
2020. gada 13. marts, 06:59

Princi Hariju pamatīgi piemuļķo krievu jokdari, apspriežot baltkrievu pingvīnu evakuāciju uz Ziemeļpolu. Viņš domājis, ka zvana Grēta Tūnberga

Jauns.lv

Domājot, ka sarunājas ar mazo vides aktīvisti Grētu Tūnbergu, princis Harijs ar „sarunu biedreni” apspriedis klimata pārmaiņas, atklāti runājis par savu aiziešanu no karaliskās ģimenes, onkuļa prinča Endrū skandālu un baltkrievu pingvīnu iespējamu evakuāciju uz Ziemeļpolu. Bet atklājies, ka ticis izjokots. Zvanītāji bijuši krievu jokdari...

foto: Vida Press
Viltus Grēta princim zvanījusi divas reizes.

Slavenības savstarpējai saziņai izmanto tās pašas tehnoloģiskās iespējas, kā mēs visi. Ne viena vien pasaulslavena zvaigzne savu otru pusīti satikusi internetā, sarakstei aizsākoties „Instagram” vai citā populārā vietnē. Gadās arī, ka daža slavenība savu privāto tālruņa numuru dara zināmu teju visiem.

foto: REUTERS/SCANPIX
Vladimirs Kuzņecovs un Aleksejs Stoļarovs jeb jokdari Vovans un Leksuss.

Pēc tam, kad mazā vides aktīviste Grēta Tūnberga izpelnījās pasaules uzmanību ar saviem izteikumiem vides un klimata pārmaiņu jomā, neskaitāmi mūziķi, aktieri un politiķi savās runās aizstāvējuši meiteni. Viņai pat izveidojusies sirsnīga draudzība ar vairākām superzvaigznēm, kurām tuvi ir tie paši cēlie mērķi. Grētai ir labas attiecības ar Arnoldu Švarcenegeru un Leonardo di Kaprio.

foto: ddp images/Ferrari Press / Vida Press
Animācija, kas papildina krievu jokdaru publiskoto telefonsarunu ar princi Hariju.

Iespējams, ka tas bijis viens no iemesliem, kāpēc princis Harijs ļāvies tik vaļsirdīgai sarunai ar zvanītāju, kas uzdevusies par Grētu Tūnbergu. Pirmā saruna notikusi gadu mijā. Harijs ar „viltus Grētu” turpinājis sarunas arī nākamreiz, kad viņam piezvanīts janvārī.

foto: ddp images/Ferrari Press / Vida Press
Vovans, Leksuss un Grēta.

Britu izdevums „The Sun” atklāj, ka patiesie zvanītāji bijušu Vladimirs Kuzņecovs un Aleksejs Stoļarovs – divi krievu jokdari, kas plašāk zināmi kā Vovans un Leksuss. Viņi uzdevušies par Grētu Tūnbergu un viņas tēvu.

foto: AFP/Scanpix
Vladimirs Kuzņecovs un Aleksejs Stoļarovs jeb jokdari Vovans un Leksuss.

Līdzīgus jokus Vovans un Leksuss izspēlējuši ar Bērniju Sandersu, Eltonu Džonu, Hoakinu Fēniksu un politiķi Maksīnu Voltersu.

foto: Vida Press
Zvanītāji stādījušies priekšā kā Grēta Tūnberga un viņas tētis Svante.

Sarunās jokdari princi izjautājuši par šobrīd aktuālajām tēmām – tajā skaitā Harija un viņa sievas Meganas Mārklas lēmumu aiziet no britu karaļnama.

Prinča Harija un hercogienes Meganas pēdējais pasākums kā britu karaliskās ģimenes pārstāvjiem 2020. gada 9. martā

gallery icon
19

Lai gan princis Harijs ticis piemuļķots, viņam nav daudz par ko sarkt. Viņš teicis, ka Donaldam Trampam esot ar „asinīm aptraipītas rokas” akmeņogļu industrijas popularizēšanas dēļ. Taču tagad, kad viņš vairs nav strādājošs karaļnama pārstāvis, princim vairs nav jāievēro politiska neitralitāte savos izteikumos, ja viņš to nevēlas. Arī pārējais, ko Harijs pastāstīja viltus Grētai nav nekas tāds, par ko viņš jau nebūtu publiski runājis citviet pasaulē. Arī par lēmumu abiem ar Meganu atkāpties no karaliskajiem pienākumiem.

Taču šajās sarunās Harijs ar viltus Grētu apspriedis arī krietni amizantākas tēmas. Viņi diskutējuši par neeksistējošu Čunga-Čanga salu (šis vārds palienēts no krievu multfilmas), marihuānas smēķēšanu un palīdzības iespējām, kā nogādāt 50 Baltkrievijas pingvīnus uz Ziemeļpolu.

foto: ddp images/Ferrari Press / Vida Press
Harijs nav piefiksējis, ka patiesībā pingvīni Ziemeļpolā nedzīvo, viņu dzimtene ir dienvidu puslode.

Harijs nav pievērsis uzmanību faktam, ka pingvīnu dzimtene ir Dienvidpols, turklāt, Baltkrievijai nav krasta robežas.

foto: ddp/INTERTOPICS/Pacific Coast News / Vida Press