1dienas
19stundas
29minūtes
31sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
"Viss beigsies pēc manis" - Stīva Džobsa atraitne atklājusi, ko iesāks ar mantotajiem miljardiem
foto: REUTERS/SCANPIX
Lorēna un Stīvs 2011.gadā.
Slavenības

"Viss beigsies pēc manis" - Stīva Džobsa atraitne atklājusi, ko iesāks ar mantotajiem miljardiem

Jauns.lv

“Apple” izveidotāja atraitne, 56 gadus vecā Lorēna Pauela Džobsa negrasās atstāt saviem bērniem miljardu mantojumu, kas viņai ticis pēc vīra nāves. Par to viņa pastāstījusi intervijā “The New York Times”.

"Viss beigsies pēc manis" - Stīva Džobsa atraitne ...

Lorēna atklājusi, ka uzskata sociālo nevienlīdzību par netaisnīgu un rīkosies stingri, lai vienās rokās neatrastos tik liela bagātība, cik miljoniem citu cilvēku rīcībā kopā ņemot.

Lorēnas bagātība tiek lēsta 27,5 miljardu apmērā (aptuveni 24 miljardi eiro). “Neesmu ieinteresēta vairot bagātību no paaudzes paaudzē, un mani bērni to zina. Ja es dzīvošu pietiekami ilgi, viss beigsies pēc manis,” sacīja Lorēna.

To vēlējies “pats Stīvs”, norādījusi viņa atraitne. Iepriekš vēstīts, ka pārim laulībā dzimuši trīs bērni – 1991. gadā dēls Rīds Džobss, 1995. gadā – meita Erīna, bet 1998. gadā – meita Īva.

Leģendārās informācijas tehnoloģiju impērijas radītājam tā bija otrā laulība. Stīva Džobsa pirmā sieva 1978. gadā dzemdēja viņam meitu Līzu Brennanu-Džobsu. Pēdējo desmit gadu laikā Lorēna rūpīgi sargājusi savu personīgo telpu un izvairījusies sniegt intervijas. 

Pāris iepazinās 1989. gadā, kad Džobss lasīja lekciju Stenforda Universitātē Kalifornijā, kur Lorena mācījās. Pēc diviem gadiem abi apprecējās, bet pēc kāzu ceremonijas devās pārgājienā.

Pēc tam, kad Džobss 2011. gadā mira no vēža, viņa vairākus gadus bija pazudusi no sabiedriskās dzīves. Tagad Lorēna ir 35. bagātākā persona pasaulē.

“Savu bagātību es mantoju no vīra, kuram nerūpēja bagātības uzkrāšana. Es to daru par godu viņa darbam, un savu dzīvi esmu veltījusi tam, lai darītu visu, ko spēju, lai ilgtspējīgi palīdzētu indivīdiem un kopienām,” sacīja Lorēna. 

Stāstot par savu bērnību, sieviete atklāja, ka viņas tēvs bija pilots, kurš 31 gada vecumā gāja bojā lidmašīnas katastrofā. Lorēnai tad bija 3 gadi.

Stāstot par saviem pirmajiem darbiem dzīvē, Lorēna atklāj ka strādājusi par auklīti, pludmales glābēju, peldēšanas instruktori, bet 16 gadu vecumā par oficianti. Studijām naudu viņai nācies gādāt pašai.