foto: no privātā arhīva
Operzvaigzne Ilona Bagele aizbrauc pavakariņot pie dēla uz Kembridžu
Bagele ar dēlu Māri Kembridžā devās vakariņās.
Slavenības
2020. gada 16. februāris, 15:38

Operzvaigzne Ilona Bagele aizbrauc pavakariņot pie dēla uz Kembridžu

Marta Martinsone

Žurnāls "Kas Jauns"

Latvijas Nacionālās operas un baleta soliste Ilona Bagele devusies apciemot savu vecāko dēlu Māri, kurš kopš pagājušā gada rudens studē prestižajā Kembridžā.

Ilona žurnālam "Kas Jauns" atklājusi iemeslu, kādēļ nupat devusies apciemot dēlu vienā no prestižākajām mācību vietām pasaulē – "Christ’s College". „Katru gadu Kembridžā notiek vakariņas, uz kurām tiek oficiāli uzaicināti studentu vecāki. Tā arī radās šī doma aizbraukt tieši tagad,” paskaidro Bagele.

foto: no privātā arhīva
„Man ļoti patīk Kembridžas atmosfēra, patīk arhitektūra. Kamēr dēlam bija mācības, daudz pastaigājos un iespaidojos,” stāsta Ilona.

Viņa atzīst, ka priecājas par dēla patstāvību, kas ļoti noder šobrīd studijās tālienē. „Mans dēls jau kopš mazotnes ir ļoti patstāvīgs. Tas, pateicoties manai profesijai. Viņš arī mācību iestādi izvēlējās patstāvīgi! Protams, kā jebkura māte es ļoti pārdzīvoju par to, vai viņš paēdis, silti apģērbies un jūtas labi. Biju ļoti laimīga vismaz trīs dieniņas būt blakus savam mazulim, kas gan tagad jau izaudzis par pašpietiekamu un patstāvīgu jaunieti,” priecājas operdziedātāja.

Runājot par dēla studijām, Ilona saka: „Viņš studē Bioķīmijas un matemātikas nodaļā. Mācības plānotas vairāku gadu garumā. Bakalaura programmā mācīsies trīs gadus, tad sekos maģistrantūra – vēl divi gadi. Māris ir apmierināts ar saviem panākumiem. Man patīk, ka dēls ar lielu interesi apmeklē lekcijas un darbojas laboratorijās,” pastāsta Ilona.

foto: no privātā arhīva
Izcilnieka mamma Ilona Bagele priecājās par atvases izlaidumu Daugavpils Valsts ģimnāzijā.

Bageles vecākais dēls Māris absolvējis Daugavpils Valsts ģimnāziju un kā izcilnieks par sasniegumiem ķīmijā saņēmis pat diplomu no Ministru kabineta. Tāpat talantīgais jaunietis piedalījies dažnedažādos konkursos un zinību olimpiādēs saistībā ar ķīmiju, guvis augstus sasniegumus pasaules mērogā. Viņu pērn godināja arī prezidents Raimonds Vējonis.

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet šīs nedēļas žurnālā "Kas Jauns"!