foto: Publicitātes
Muzikālā apvienība “Raxtu Raxti” izziņo šī gada pirmos koncertus
Mūzika
2020. gada 13. februāris, 12:45

Muzikālā apvienība “Raxtu Raxti” izziņo šī gada pirmos koncertus

Jauns.lv

Muzikālā apvienība “Raxtu Raxti” šopavasar klausītājiem gatavo īpašu svētku programmu, aicinot uz Latvijas svētku svinībām Cēsīs un Rēzeknē un ieskandinot Lieldienas jaunatklātajā kultūras un svinību telpā “Kūts” Rūmenes muižā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

“Mums vienmēr bijis svarīgi savu mūziku atskaņot ne tikai klausītājiem Rīgā, bet rast iespēju nest savu vēstījumu cilvēkiem visā Latvijā. Mūsu centrālais notikums ir Latvijas svētku lielkoncerti 18. novembrī, kuros it īpaši svarīgi ir celt godā latvietību, latviešu valodu un kultūru. Šo īpašo sajūtu vēlamies radīt arī Latgales vēstniecībā “GORS” Rēzeknē un Cēsu koncertzālē, kur par godu valsts svētkiem maijā rīkosim svētku koncertus,” stāsta “Raxtu Raxti” mūziķe Kristīne Kārkle-Kalniņa.

“Raxtu Raxti” muzicē jau astoto gadu, šajā laikā grupas repertuārs veidojies no labi zināmām komponista Imanta Kalniņa dziesmām, pašu dalībnieku orģināldziesmām un tautas mūzikas aranžējumiem. Arī šoreiz būs iespēja baudīt un kopā izdziedāt populārākās dziesmas – “Rakstu rakstus”, “Man apnikusi”, “Apkal manu kumeliņu”, “Maijas dziesma”, dziesmas no pēdējā albuma “Vēstījums rakstos”, kā arī iepazīt pavisam jaunas kompozīcijas, kas jau drīzumā būs dzirdamas grupas jaunajā albumā.

Šī gada koncertsezonu “Raxtu Raxti” aizsāks 11. aprīlī ar Lieldienu koncertu Rūmenes muižas kultūras un svinību telpā “Kūts”. “Lieldienās mēs godināsim Sauli, jo pēc garās, šoreiz pelēkās ziemas, mēs noteikti ilgojamies pēc gaismas un siltuma. Iešūposim, ieskandināsim Lieldienas ar Saules dziesmām, pavasara laika dziesmām, lai, sagaidot vasaru, esam spēka pilni iet dabā, uzņemt spēku un enerģiju jauniem izaicinājumiem,” stāsta grupas “Raxtu Raxti” mūziķi.

Savukārt kā īpaša dāvana svētkos koncertos Rēzeknē un Cēsīs tiks atskaņotas dziesmas, kas raksturīgas tikai konkrētam novadam, tādā veidā izceļot novada īpašo, tam raksturīgo skanējumu un valodu.

“Raxtu Raxti” ir šobrīd Latvijā un arī daudzviet pasaulē labi pazīstama latviešu mūsdienu tautas mūzikas apvienība, kura mūzikā izmanto gan akadēmiskos, gan tradicionālos latviešu tautas mūzikas instrumentus, gan pasaules mūzikas etnoinstrumetus, radot īpašu un neatkārtojamu tikai sev raksturīgu skanējumu. Muzikālās apvienības pamatsastāvā muzicē Kristīne Kārkle-Kalniņa, Marts Kristiāns Kalniņš, Edgars Kārklis, Armands Treilihs un Artis Orubs.

Muzikālās apvienības “Raxtu Raxti” Lieldienu pasākums Rūmenē, kultūras un svinību telpā “Kūts”, notiks 11. aprīlī, koncerts Rēzeknē, Latgales vēstniecībā “GORS”, notiks 2. maijā un Cēsīs, Cēsu koncertzālē, 3. maijā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās