foto: MediaPunch / BACKGRID/All Over P/ Vida Press
"Patiesums liek justies labi". Par pasaulē sliktāko dziedātāju nodēvētā meitene uzraksta emocionālu vēstījumu
Rebeka Bleka.
Slavenības
2020. gada 13. februāris, 11:00

"Patiesums liek justies labi". Par pasaulē sliktāko dziedātāju nodēvētā meitene uzraksta emocionālu vēstījumu

Jauns.lv

Pirms deviņiem gadiem amerikāniete Rebeka Bleka uzfilmēja video savam debijas singlam “Friday” (vecāki apmaksāja bērnam šo prieku) un publiskoja to vietnē “YouTube”. Viņa pat iztēloties nevarēja, kādas būs sekas. Meiteni kritizēja visi, kam vien nebija slinkums. Viņu nosauca par sliktāko dziedātāju pasaulē un skaņdarbu “Friday” par visu laiku sliktāko singlu.

Ja esi aizmirsis, kāda bija šī dziesma, noklausies:

Rebekai Blekai bija 13 gadi, kad viņa 2011. gadā izdeva dziesmu “Friday”. Skaņdarbs bija ļoti infantils un tikko tīņa vecumu sasniegušo meiteni kritizēja miljoni cilvēku visā pasaulē. Kādus tik epitetus nepiedēvēja šim skaņdarbam?! Vieni to nosauca par “dīvainu”, citi par “tizlu”, bet beigu beigās “kritizētāju armija” vienojās, ka šī vispār ir “visu laiku sliktākā dziesma”.

Līdzīgi miljoniem jauniešu visā pasaulē, Rebeka Bleka šo video ievietoja vietnē “YouTube” lielākoties savam priekam, negaidot uz milzu popularitāti. Lielā ažiotāža aizsākās pēc tam, kad komiķis Maikls Dž. Nelsons savā “Twitter” kontā ierakstīja neglaimojošas piezīmes par nesen interneta dzīlēs pamanīto skaņdarbu. Tādējādi Rebeka Bleka kļuva slavena teju vienas nakts laikā, taču ne to iemeslu dēļ, kādu gribētos.

Rebeka Bleka

gallery icon
18

Kopš dziesmas publiskošanas internetā pagājuši deviņi gadi un Rebeka sociālajos tīklos uzrakstījusi emocionālu vēstījumu par to, kādu ietekmi šī “pārpasaulīgā” kritika atstājusi uz viņas garīgo veselību.

Šobrīd 22 gadus vecā Rebeka savā “Instagram” blogā raksta: “Šodien pirms deviņiem gadiem internetā tika augšuplādēts video dziesmai “Friday”. Vairāk par visu es vēlētos, kaut varētu atgriezties pagātnē un aprunāties ar sevi 13 gadu vecumā, kad izjutu ārprātīgu kaunu pati par sevi un biju nobijusies no visas pasaules.”

“Parunāt ar sevi 15 gadu vecumā, kad jutu, ka nav neviena ar ko izrunāties par depresiju, ar kuru biju saskārusies. Parunāt ar sevi 17 gadu vecumā, kad gāju uz skolu un saņēmu tikai savā un savu draugu virzienā mestu ēdienu. Parunāt ar sevi 19 gadu vecumā, kad gandrīz ikviens producents un dziesmu autors man teica, ka nekad mūžā ar mani nestrādās.”

“Pie velna, parunāt ar sevi, kāda biju pirms dažām dienām, kad izjutu riebumu skatoties spogulī!”

“Es cenšos sev atgādināt vēl un vēl, ka ikkatra jauna diena nes sev līdzi jaunas iespējas, lai izmainītu savu realitāti un uzlabotu noskaņojumu. Tevi neraksturo tikai viena izvēle vai viens tavs darbs. Laiks dziedē un viss ir maināms.”

“Šis ir process, kuru sākt nekad nav par vēlu. Un te nu mēs esam! Varbūt ir dīvaini, ka es to rakstu, taču patiesums liek justies labi, ja arī neko vairāk!”

Rebekai Blekai nācies pielikt daudz pūļu, lai viņas vārds neasociētos tikai ar šo vienu dziesmu. Iespējams, ka viņai nācies sevi pierādīt daudz smagāk nekā citiem, lai spētu turpināt karjeru mūzikas industrijā un pierādītu, ka ir spējīga uz ko vairāk.

Lai gan sākums, maigi izskatoties bija briesmīgs, un Rebekai nācās apmeklēt psihoterapiju, viņa no sava sapņa par mūziku nav attiekusies. Jauniete sākusi nopietni strādāt pie savas mūzikas un 2018. gadā izdevusi singlu “Satellite”. Viņa to sarakstījusi kopā ar producentu Fīnisu O’Konelu, kurš ir zināms pēc sadarbības ar savu māsu - jauno superzvaigzni Billiju Ailišu. Pēc šīs dziesmā izdošanas Rebeka visbeidzot sajutusi, ka mūzikas industrijā tiek respektēta.

Pērnā gada oktobrī Rebeka Bleka laidusi klajā savu nākamo singlu – “Sweetheart”: