foto: Publicitātes
Martā Rīgā uzstāsies Krievijas rokgrupa "BI-2" ar Latvijas simfonisko orķestri
"BI-2".
Mūzika
2020. gada 14. janvāris, 15:45

Martā Rīgā uzstāsies Krievijas rokgrupa "BI-2" ar Latvijas simfonisko orķestri

Jauns.lv

20. martā “Arēna Rīga” notiks pazīstamās Krievijas rokgrupas "BI-2" un Latvijas simfoniskā orķestra koncerts.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Miljoniem cienītāju visā pasaulē, regulāras turnejas ASV un Eiropā, vairāk ne trīsdesmit gadu ilgi muzikālie panākumi – tas ir grupas "BI-2" augstākās kvalitātes apliecinājums. Grupa laidusi klajā desmit albumus, tās kompozīcijas ieguvušas neskaitāmas mūzikas nozares godalgas, tostarp "World Music Awards", Krievijas nacionālo prēmiju mūzikā, “Zelta gramofonu” un citus apbalvojumus.

Koncertā mūziķi izpildīs kompozīcijas no jaunākā studijas albuma “BI-2 & simfoniskais orķestris”, kura skaņu pēcapstrāde 2019.gadā notika visā pasaulē zināmajā Londonas studijā "Abbey Road". Simfonisku skanējumu kompozīcijām kopā ar komponistu, grupas "BI-2" dziesmu autoru Šuru un skaņu režisoru Sergeju Boļšakovu veidoja pasaulē populārais skaņu inženieris Mailzs Šovels, kā arī "Grammy", "Emmy" un "Oskara" (par skaņu celiņu filmai “Bohēmista rapsodija”) balvas ieguvējs Sems Okels, kas ir strādājis pie "The Beatles", "One Direction", PJ Hārvijas albumiem un neskaitāmu filmu un seriālu mūzikas, tostarp skatītājiem labi pazīstamajām “Gravitāte”, “Harijs Poters un nāves dāvesti”, “Hobits”, “Karalis Arturs. Leģenda par zobenu” un citiem darbiem.

Unikālā koncerta laikā Rīgas iedzīvotāji un viesi dzirdēs ne tikai studijas ierakstu “BI-2 & simfoniskais orķestris”, kurā tika iekļautas dziesmas no grupas desmitā albuma “Notikumu horizonts”, bet ar citas kompozīcijas, kurām līdz šim nav bijis aranžējuma ar orķestri, un, protams, visspilgtākos un iemīļotākos hitus.

Kā īpaši aicināta māksliniece "BI-2" koncertā uzstāsies etnodžeza dziedātāja no Krievijas, komponiste, aranžētāja, muzikālo projektu "Zventa Sventana" un "My-Ti" dibinātāja, kā arī Pirmā kanāla televīzijas projekta “Golos” fināliste, neatkārtojamas balss īpašniece Tīna Kuzņecova. Kopā mūziķi izpildīs vairākas kompozīcijas, tostarp arī “Mans rokenrols”.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās