Krīze karaļnamā: karaliene Elizabete rīko ārkārtas tikšanos ar princi Hariju
foto: AFP/Scanpix
Slavenības

Krīze karaļnamā: karaliene Elizabete rīko ārkārtas tikšanos ar princi Hariju

Jauns.lv

Pēc prinča Harija un Saseksas hercogienes Meganas paziņojuma, ka viņi atsakās no karaliskās ģimenes locekļu statusa, pirmdien plānota karalienes Elizabetes II satikšanās ar princi Hariju. Tajā piedalīsies arī Harija tēvs princis Čārlzs un brālis princis Viljams, vēstī britu prese.

Krīze karaļnamā: karaliene Elizabete rīko ārkārtas...

Tikšanās notiks Sandrigemas pilī. Hercogiene Megana sarunās piedalīsies pa tālruni no Kanādas. Tiekoties plānots pārrunāt "citus veidus", kā panākt kompromisu un novērst krīzes aizmetņus.

Pēc "Sunday Times" datiem, tiks konkrēti runāts par to, cik naudas nākotnē saņems Harijs un Megana, kas notiks ar viņu tituliem, un ar ko viņi varētu nodarboties. 

Saseksas hercogi Harijs un Megana trešdien negaidīti paziņoja, ka atsakās no karaliskās ģimenes locekļu statusa. Viņi nākotnē plāno sadalīt savu laiku starp Apvienoto Karalisti un Ziemeļameriku. Pēc preses datiem, pāris par šo lēmumu iepriekš nav informējuši ne karalieni, ne Harija tēvu princi Čārlzu. Prese ziņo, ka šis solis ir "aizvainojis karalieni un licis viņai vilties".

Harijs, Megana un viņu dēls Ārčijs ap gadumiju sešas nedēļas plānojuši pavadīt Kanādā - privātā vizītē. Megana joprojām atrodas Kanādā. 

Ceturtdien karaliene mudināja pieņemt "praktisku lēmumu", ņemot vērā pāra vēlmi pēc lielākas brīvības.

Parasti karaliskās ģimenes tikšanās notiek aiz slēgtām durvīm. Šoreiz par plānotajām sarunām informēta arī prese.

Iepriekš neredzēti kadri no prinča Harija un Meganas Mārklas kāzām

Hercogienes Megana un Ketrīna piemiņas dienas pasākumos Londonā 2019. gadā

Pēc sešu nedēļu ilgajām brīvdienām Kanādā, Saseksas hercogi atsāka pildīt savus tiešos pienākumus. 7.janvārī Saseksas hercogi apmeklēja Kanādas Augstāko komisiju Londonā.

Saseksas hercogi Londonā pirms paziņojuma par karaļnama pamešanu

Pēc sešu nedēļu ilgajām brīvdienām Kanādā, Saseksas hercogi atsāka pildīt savus tiešos pienākumus. 7.janvārī Saseksas hercogi apmeklēja Kanādas Augstāko komisiju ...