foto: Paul Drinkwater-Handout Photo vi/ Vida Press
Holivuda šokā: "Zelta globusa" vadītājs Rikijs Džervaiss nežēlīgi izsmej industrijas varenos
Rikijs Džervaiss.
Slavenības
2020. gada 6. janvāris, 13:03

Holivuda šokā: "Zelta globusa" vadītājs Rikijs Džervaiss nežēlīgi izsmej industrijas varenos

Jauns.lv

Ar itin pamatīgu Holivudas vareno kritiku nupat izcēlies "Zelta globusa" balvu pasniegšanas ceremonijas vadītājs Rikijs Džervaiss.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item
foto: Paul Drinkwater-Handout Photo vi/ Vida Press
Rikijs Džervaiss.

Savā "Zelta globusa" ceremonijas monologā Džervaiss nesaudzēja nevienu - humorists paziņoja, ka šī ir pēdējā reize, kad viņš vada šo balvu pasniegšanu, tāpēc viņam esot pilnīgi vienalga, ko viņš aizskar. Un tā arī šķita.

Joku Džervaisam netrūka - viņš izsmēja Holivudas slavenības, kas uz pasākumu ieradās limuzīnā, un pats esot atbraucis ar auto, kura numurzīme vēstījusi: "Šo taisīja Felisita Hafmena", atsaucoties uz aktrises neseno pabūšanu cietumā par krāpšanos. Pēc šī joka itin skābas sejas rādīja tādas zvaigznes kā Toms Henkss, Roberts de Niro un Gvineta Paltrova.

Pajokoja gan par režisora Martina Skorsēzes īso augumu ("Martins Skorsēze ir teicis, ka "Marvel" filmas viņam atgādina atrakciju parkus. Es gan nezinu, ko viņš dara to tuvumā - viņš nav pietiekami garš, lai viņu tajās atrakcijās ielaistu"), gan Holivudas zvaigznes Leonardo di Kaprio attiecībām - ka viņš vienmēr izvēlas par sevi krietni jaunākas dāmas. "Kad Leonardo di Kaprio ieradās uz filmas pirmizrādi, pasākuma beigās pavadone viņam jau bija kļuvusi par vecu," jokoja Džervaiss.

"Ja šovakar tiksiet pie balvas, tad neizmantojiet to kā iespēju teikt politisku runu," ceremonijas sākumā savā monologā viņš brīdināja nominētos. "Jums nav nekādu tiesību nevienu mācīt, jūs neko nezināt par īsto pasauli. Lielākā daļa no jums skolā ir pavadījusi mazāk laika nekā Grēta Tūnberga," tā Džervaiss, kas "Zelta globusu" pasniegšanas ceremoniju pirmoreiz vadīja 2010. gadā, iemantojot skarba, ironiska un satīriska komiķa slavu. "ja uzvarēsiet, nāciet šurp, paņemiet savu mazo balvu, sakiet paldies savam aģentam, savam dievam un tinieties d****."

"Mēs gribējām šogad atrādīt sadaļu "Piemiņai", bet, kad es redzēju sarakstu ar tiem cilvēkiem, kas šogad miruši, tas nebija pietiekami dažāds. Tie lielākoties bija baltie cilvēki. Un es padomāju - nē, to es nepieļaušu," tāpat izteicās Džervaiss.

Sanākušos Holivudas varenos Džervaiss šokēja arī ar pretrunīgu joku, ka par pedofiliju notiesātais miljardieris Džefrijs Epstīns nav izdarījis pašnāvību. Publika noelsās, bet Džervaiss vien noteica: "Aizverieties. Es zinu, ka viņš ir jūsu draugs, bet man vienalga".

Kad Džervaiss "Zelta globusa" ceremoniju vadīja iepriekšējo reizi, tad vēl nebija sākusies #MeToo ēra, tāpēc savs skarbs joks viņam bija arī par šo tēmu. Viņš norādīja, ka zālē sapulcējies lērums Holivudas vareno, un viņiem visiem ir kas kopīgs. "Visiem ir bail no Ronana Ferova," noteica humorists, atsaucoties uz amerikāņu žurnālistu, kura raksti palīdzēja atmaskot nežēlastībā kritušo Holivudas producentu Hārviju Vainstainu.

Viņa padomus politiskas runas uz skatuves neteikt vairākas zvaigznes gan neklausīja. Patrīcija Ārkete ieteica visiem "bērnu labākas nākotnes vārdā" obligāti šogad doties uz vēlēšanām. Aktrise Mišela Viljamsa teica paldies feminisma kustībai, Hoakins Fīnikss uzslavēja rīkotājus par to, ka maltīte šogad "Zelta globusā" ir vegāniska, bet austrālieši Rasels Krovs un Keita Blanšeta neaizmirsa izteikties par valsti postošo uguns traģēdiju, to saistot par klimata izmaiņām.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Ar Austrālijas traģēdiju savu uzstāšanos nobeidza arī Džervaiss - lūdza cilvēkus ziedot ugunsnelaimēs cietušajiem. Un tad ieteica visiem iet piedzerties un ķerties pie narkotikām.