"Supernovas 2019" fināls, kurā par uzvarētāju kļuva duets "Carousel"

gallery icon
TV
2019. gada 16. decembris, 19:50

Pirmo atlases kārtu izturējušas 28 "Supernovai" pieteiktās dziesmas

Jauns.lv / LETA

Noslēgusies "Supernova 2020" pirmās kārtas dziesmu vērtēšana, un noskaidrojies, ka dalību konkursa nākamajā kārtā turpina 28 dziesmas, pavēstīja Latvijas Televīzijas (LTV) pārstāve Krista Luīze Priedīte.

Nākamā atlases kārta, kurā dalībnieki klātienē uzstājas žūrijas priekšā, notiks jau šodien un rīt 17.decembrī.

Jau vēstīts, ka šogad uz LTV autoru un izpildītāju konkursu "Supernova 2020" saņemti 126 pieteikumi, tomēr pirmās kārtas žūrija tālākai dalībai konkursā izvirzījusi tikai 28 no tām. Priedīte stāstīja, ka dziesmu daudzveidība radīja īstu izaicinājumu žūrijai, kuras viedokļi vairākos gadījumos bijuši diametrāli pretēji. Turklāt pirmajā atlases kārtā žūrija izvērtēja pieteikumus, zinot tikai dziesmu nosaukumus - bez informācijas par izpildītājiem, autoriem un producentiem.

Konkursa producente Ilze Jansone uzskata, ka lielais pieteikto dziesmu skaits ir kompliments projektam un liels uzmundrinājums projekta komandai. Viņa norādīja, ka arī šogad konkursa rīkotāji turpina iet iesākto ceļu, meklējot popdziesmu, kas varētu būt radio hits un pastāvēt arī bez konkursa - dziesmu, kuras dzīves cikls nebūtu tikai viens gads konkursa ietvaros.

Pirmās kārtas vērtēšanas žūrijas sastāvā bija Latvijas Mūzikas attīstības biedrības, biedrības "Latvijas Mūzikas eksports" izpilddirektore Agnese Cimuška, mūzikas apskatniece Aiga Leitholde, Latvijas Izpildītāju un Producentu apvienības izpilddirektore Liena Grīna, "Universal Music" pārstāve Latvijā Sabīne Brice, "Supernova" producente Ilze Jansone, "Warner Music" pārstāve Latvijā Inese Saulāja, kā ari virkne citu ekspertu.

Kā ziņots, 20.novembrī plkst.23.59 noslēdzās dziesmu pieteikšana LTV autoru un izpildītāju konkursa "Supernova" sestajai sezonai.

Konkursā varēja piedalīties autori, izpildītāji un producenti, kuri sasnieguši 16 gadu vecumu. Viens no konkursa "Supernova" mērķiem ir palīdzēt augt un attīstīties nozarei kopumā, tādēļ dziesmu tapšanā drīkst piedalīties arī ārvalstu producenti. Nolikums paredz, ka ārvalstu pilsoņi var būt arī izpildītāji grupas sastāvā, tomēr viņi nedrīkst būt solisti.

Tas, kurš pārstāvēs Latviju lielajā Eirovīzijā, tiks lemts konkursa fināla tiešraidē nākamā gada 8.februārī.