TV
2019. gada 17. decembris, 10:20

Nedēļas jaunumi "Shortcut" - no Jāņiem līdz Ziemassvētkiem

Jauns.lv

"Shortcut" un "Helio" šonedēļ lūkojiet gan jauno pašmāju veikumu "Blakus", gan Ziemassvētku filmu izlasi.

Trīsreiz par Jāņiem

Luīze un Kaspars nejauši satiekas braucienā uz Jāņiem. Viņa bēg no kaitinošiem kaimiņiem un vispārējas bezjēdzības sajūtas, viņš – no brūkošas laulības.

Kadri no Alises Zariņas filmas "Blakus"

Kadri no režisores Alises Zariņas pilnmetrāžas filmas "Blakus".

gallery icon
63

Abi ir jauni, talantīgi un apjukuši, abi sapņo kļūt par māksliniekiem, un abi nezina, ko iesākt ar savu dzīvi. Varbūt tāpēc viņu kopīgais izbrauciens pārvēršas par savādu, brīžiem komisku un brīžiem sarežģītu ceļojumu cauri attiecībām trīs gadu garumā.

Šopavasar uz lielajiem ekrāniem iznākusī filma "Blakus" tikusi pie "Lielā Kristapa" – Alise Zariņa un Marta Elīna Martinsone to saņēma par labāko scenāriju. Kā saka viena no scenārija autorēm Martinsone – ja būtu jānodefinē, par ko īsti ir filma "Blakus", visticamāk, pirmā lieta, kas nāk prātā, ir mīlestība. Taču līdzās šim stāstam par divu cilvēku attiecībām tomēr ir arī kas vairāk – tas ir savas paaudzes portrets. Reizēm caur skaistām rozā sirsniņbrillēm, reizēm skaudri un mazliet skumīgi.

Alises Zariņas debijas filmas "Blakus" pirmizrāde

2019. gada 28. februārī kinoteātrī "Kino Citadele" notika jaunās režisores Alises Zariņas debijas pilnmetrāžas filmas "Blakus" pirmizrāde.

gallery icon
102

Filmas režisore – Alise Zariņa, lomās: Anta Aizupe, Āris Matesovičs, Ģirts Jakovļevs, Jānis Sniķers, Uldis Sniķers, Marta Grigale. Romantisko pašmāju road movie lūkojiet ŠEIT - "Shortcut Films" un "Shortcut Premiere", latviešu valodā ar krievu vai angļu subtitriem.

Ziemassvētku filmu izlase

Svini sirdssiltos svētkus un kopā ar ģimeni baudi Ziemassvētku filmas!

Kopā atcerieties jau ierastās un visiem iemīļotās svētku filmas – "Likteņa ironija", "Grinčs", "Ledus laikmets", "Viens pats mājās", "Mārlijs un es" un vēl daudzas citas. Tāpat ŠEIT lūkojiet gan animācijas darbu "Polārlācis Norms", spriedzes komēdiju "Reiz Dedpūla laikos", mūsu pašu animācijas īsfilmu "Bize un Neguļa", krievu "Eglīšu" daudzās sērijas un citas jaunākas Ziemassvētkiem īsti piemērotas filmas lietotnē "Shortcut".