"Jumpravas" 35.gadadienai veltītais koncerts "Arēnā Rīga"

28.novembrī notika grupas "Jumprava" 35.gadadienai veltīts koncerts "XO", atzīmējot grupas "kvalitatīvo brieduma pakāpi".

gallery icon
83
Slavenības
2019. gada 3. decembris, 06:23

Kāpēc "Jumpravas" lielkoncertu grupas bijušais vokālists Ingus Ulmanis vēroja no tribīnēm?

Juris Vaidakovs

Jauns.lv

Aizvadītajā nedēļā ar iespaidīgu jubilejas koncertu "Arēnu Rīga" pieskandināja leģendārā pašmāju muzikālā apvienība "Jumprava". Taču daudziem grupas faniem mieru nelika jautājums – kāpēc "Jumpravas" pirmsākumu vokālistam Ingum Ulmanim neatradās vieta uz skatuves, bet nācās koncertu lūkot no skatītāju rindām?

Ar savu labāko dziesmu koncertu "XO" grupa "Jumprava" aizvadītajā nedēļā atzīmēja savu 35 gadu jubileju, skandinot gan jaunās, gan fanu sen iemīļotās dziesmas. Un šo koncertu dziedātājs Ingus Ulmanis, kas "Jumpravas" rindās bija teju no tās pirmsākumiem 1984. gadā līdz 1987. gadam un sajūsmināja tautu ar dziesmu "Mākonis", lūkoja no lūgto viesu tribīnes.

Kā žurnālam "Kas Jauns" paskaidrojusi SIA "Jumpravas koncerti" izpildproducente Zane Vītola, koncerta "XO" koncepcijā nav iederējusies ne Ingus Ulmaņa, ne cita bijušā grupas dalībnieka Aigara Voitišķa kāpšana uz skatuves. Abi vīri, kas 1987. gadā aizgāja no "Jumpravas", nodibinot "Lādezeru", jau pirms dažiem gadiem Dzintaru koncertzālē muzicēja grupas koncertā "Lielais notikums", kas tika sadalīts divās daļās. Toreiz koncerta pirmajā daļā uzstājās no 1984. līdz 1987. gadam aktuālais grupas zelta sastāvs ar Ulmani un Voitišķi, bet otrajā daļā uz skatuves kāpa šobrīd aktīvais grupas četrinieks – Aigars Grāvers, Ainars Ašmanis, Aigars Grauba un Aigars Krēsla.

Tā nu arī koncerta "XO" koncepcija paredzējusi, ka "Arēnā Rīga" galvenā uzmanība būs vērsta uz šiem četriem vīriem, bet Ulmanim un Voitišķim, protams, izsūtīti ielūgumi. Voitišķis personisku iemeslu dēļ uz koncertu nebija ieradies, bet Ulmanis gan – un lūkoja to kopā ar bijušo TV dīvu, pasākumu vadītāju Dagmāru Leganti, kas ir "Jumpravas" jaunākā videoklipa režisore.

foto: Aculiecinieka
Ingus un Dagmāra tribīnē, kurā bija pulcējušies "Jumpravai" pietuvināti cilvēki, itin aizrautīgi baudīja koncertu

Abi tribīnē, kurā bija pulcējušies "Jumpravai" pietuvināti cilvēki, itin aizrautīgi baudīja koncertu, gan dziedot līdzi, gan sajūsmā viens uz otru raugoties.

foto: Aculiecinieka
Silti un mīļi. Tā Ingus ar savu prieku padalās ar Dagmāru.

Kādi sabiedrībā zināmi cilvēki nāca lūkoties "Jumpravas" koncertu, kā arī citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet šīs nedēļas žurnālā "Kas Jauns"!