TV
2019. gada 6. novembris, 14:10

Nedēļas jaunumi "Shortcut" - "Flečeres kundze" un "Kalpones stāsts"

Jauns.lv

"Shortcut" un "Helio" šonedēļ lūkojiet pavisam svaigo seriālu "Flečeres kundze" un "Kalpones stāsta" trešo sezonu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā atrast sevi

Seriāls "Flečeres kundze" ("Mrs. Fletcher") seko Īvai Flečerei, četrdesmitgadīgai vientuļajai mātei.

Īva strādā par izpilddirektori veco ļaužu centrā, palaiž savu vienīgo bērnu koledžā un atgriežas pilnīgi tukšā mājā. Un pavisam negaidot viņā atmostas dziļi iekšā snaudošā seksualitāte... Tajā pašā laikā viņas dēls Brendons, līdz šim viens no populārākajiem skolēniem, atklāj, ka koledža ir nedaudz citādāka, nekā bija iztēlojies.

foto: Publicitātes
"Flečeres kundze".

Galvenajā lomā aktrise Ketrīna Hāna, bet seriāla radītājs ir Toms Perota, savulaik nominēts "Oskara" balvai kā filmas "Little Children" scenārija autors. Tāpat viņš sarakstījis romānu "The Leftovers", pēc kura radīts kulta seriāls ar tādu pašu nosaukumu. Bet nu Perota ķēries pie komēdijas. Kā raksta kritiķi – pie nerātnas komēdijas, piemērotas vidusslāņa humora izjūtai.

erota stāsta, ka darbs pie "Flečeres kundzes" viņam bijis kā „pretinde” pēc itin drūmā seriāla "The Leftovers". „Tas bija tiešām smags stāsts. Jā, ar laiku tas kļuva jautrāks un pat nedaudz absurds, taču pamatā jau tāpat bija smagais stāsts par zaudējumu,” saka Perota, kas nu atgriezies pie „smieklīgākiem un reālākiem stāstiem”. Tos arī ņēmies ekranizēt. 

Pavisam svaigā seriāla jaunākās sērijas uzreiz pēc to pasaules pirmizrādes meklējiet ŠEIT - "Shortcut Films" – angļu vai krievu valodā ar latviešu vai angļu subtitriem.

Godalgotais seriāls atgriežas

Ar jaunu, trešo sezonu atgriežas seriāls "Kalpones stāsts" ("The Handmaid’s Tale").

Zemfreda, kas ir viena no dažām auglīgajām sievietēm, ko Gileādas Republikā dēvē par kalponēm, cīnās par izdzīvošanu, kad ir kļuvusi par surogātmāti kādam ietekmīgam komandierim un viņa ļaunprātīgajai sievai.

"Kalpones stāsts" ir kritiķu slavēts meistardarbs, veidots pēc Mārgaretas Atvudas romāna motīviem. Seriāla darbība norisinās nežēlīgā un varmācīgā nākotnes sabiedrībā, kur totalitāri noskaņoti kristieši uztur militarizētu un hierarhisku režīmu, kurā sievietes tiek brutāli pakļautas.

Jau pēc pirmās sezonas Kalpones stāsts tika pie astoņām "Emmy" balvām, tostarp atzīts par gada labāko dramatisko seriālu. Pēc otrās sezonas „atnāca” vēl trīs "Emmy balvas", trešā atnesa vēl trīs.

Izcilu sniegumu seriālā demonstrē aktrise Elizabete Mosa, tiekot pat pie "Zelta globusa". Galvenās varones – Ofredas – lomu Mosa nav varējusi noraidīt. Tā bija ne tikai iespēja piedalīties vienā no izcilākajiem mūsdienu feministu romānu ekranizējumiem, bet arī atveidot ļoti sarežģītu lomu. „Mani sajūsmināja fakts, ka mana varone ir pavisam normāla sieviete. Nevis kāds supervaronis,” tā Mosa. „Viņa nonāk šajā pasaulē, un viņai nākas prātot, kā glābt sevi un savu meitu. Jau ar vienu pašu galveno domu pietika, lai šī loma mani ieinteresētu.” Mosa kļuvusi arī par seriāla producenti: „Tagad man ir iespēja iesaistīties seriāla radīšanas katrā posmā, katrā mirklī. Un ir liels prieks, ka man te ir bijusi kāda teikšana radošajā ziņā.”

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Seriāla trešo sezonu lūkojiet ŠEIT latviešu vai angļu valodā un meklējiet "Shortcut Films" arī pirmo divu sezonu sērijas.