Slavenības
2019. gada 1. novembris, 13:25

Pasaulē populārākie blogeri aicina ziedot naudu koku stādīšanai. Īlons Masks jau piešķīris 1 miljonu

Jauns.lv

„Ir pienācis laiks kaut ko darīt klimata pārmaiņu vārdā,” ar Grētu Tūnbergu priekšgalā tagad skandē daudzi vides aktīvisti. Vairāk nekā 600 YouTube blogeri apvienojušies grandiozā projektā, mudinot ziedot 20 miljonus ASV dolāru, lai varētu iestādīt 20 miljonus koku. Uzņēmējs Īlons Masks piekritis ziedot 1 miljonu dolāru.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item
foto: Yichuan Cao/Sipa USA/ Vida Press
Īlons Masks.

Uzņēmējs Īlons Masks ziedojis vienu miljonu dolāru (1 dolārs = 1 koks) koku stādīšanas akcijā, kuru aizsāka YouTube blogeris Džimijs Donaldsons jeb MrBeast. Donaldsons ar citu YouTube blogeru palīdzību mudina ziedot šim cēlajam projektam, kura mērķis ir līdz gada beigām savākt 20 miljonus dolāru, lai vēlāk iestādītu 20 miljonus koku.

Visnotaļ interesanti, ka Īlons Masks piekritis ziedot tik prāvu naudas summu, ņemot vērā, ka uzņēmējs vēl nesen liecinājis, ka viņa finanses šobrīd ir ierobežotas.

Ar „Twitter” starpniecību Masks paziņojis blogerim Donaldsonam, ka veiks ziedojumu. Viņu uz to pamudinājis Markess Braunlijs, kurš agrāk intervējis Masku un ir dedzīgs koncerna „Tesla” fans.

Masks Donaldsonam apvaicājies, kādus kokus šajā projektā paredzēts stādīt. MrBeast atbildējis – lai glābtu Antarktiku, koki tiek stādīti visos kontinentos. Savukārt to šķirnes esot atkarīgas no zemes klimatiskās joslas, kur kociņam paredzēts augt.

Šī naudas līdzekļu vākšanas akcija izrādījusies visnotaļ veiksmīga pat bez Maska dāsnā ziedojuma. MrBeast līdz tam bija savācis vairāk nekā 6 miljonus dolāru. Blogeris šo akciju aizsāka šā gada maijā.

MrBeast ar ierakstu sociālajos tīklos apstiprinājis, ka Īlons Masks ir turējis doto vārdu un patiešām ziedojis vienu miljonu ASV dolāru.

Savukārt īsi pēc ziedojuma veikšanas Masks pārdēvējis savu „Twitter” kontu no Īlona Maska uz Trīlonu (Treelon, tree = koks). Viņš arī nomainījis profila fotoattēlu, kurā tagad redzami koki.

foto: Ekrānuzņēmums

Projekta biežāk uzdoto jautājumu sadaļā teikts, ka kokus paredzēts sākt stādīt no nākamā gada janvāra. 20 miljonu koku stādīšanu paredzēts pabeigt „ne vēlāk kā 2022. gada decembrī”.

Īlona Maska paraugam sekojis vēl viens turīgs uzņēmējs, bet pārtrumpojis „Tesla” dibinātāju par vienu vienību. „Shopify” izpilddirektors Tobijs Latke dienu vēlāk ziedojis 1 miljonu un vienu dolāru – 1 000 001 jaunu koku stādīšanai.

Šī akcija sāk izvērsties par sava veida turīgo cilvēku sacensību, kurš kuru pārtrumpos šī cēlā mērķa vārdā. Kurš būs nākamais? Džefs Bezoss? Bils Geitss?

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās