Kristaps Valters beidzot iestājies augstskolā
foto: Juris Rozenbergs
Kristaps Valters laimīgs, ka uzsācis studijas.
Slavenības
2019. gada 10. septembrī, 16:50

Kristaps Valters beidzot iestājies augstskolā

Jauns.lv

"Oficiāli esmu iestājies LSPA!" saviem sekotājiem sociālās saziņas tīklos pavēstījis bijušais Latvijas izlases basketbolists Kristaps Valters.

Kristaps Valters beidzot iestājies augstskolā...
View this post on Instagram

Oficiāli esmu iestājies LSPA! 📚🖇️🖊️

A post shared by Kristaps Valters (@kristaps_valters) on

Pirms neilga laika Kristaps žurnālam "Kas Jauns" jau stāstīja, cik ļoti vēlas studēt, strādāt par jauniešu treneri kādā sporta skolā, ar laiku izveidot savu sporta akadēmiju vai pat atjaunot reiz tik populāro Valtera basketbola skolu, ko savulaik nodibināja viņa tēvs – slavenais basketbolists Valdis Valters.

Lai īstenotu šīs ambīcijas, Kristaps lieliski apzinās, ka viņam nepieciešama atbilstoša izglītība. Tāpēc viņš iestājies Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijā, kā arī plāno apmeklēt kursus, lai gada laikā iegūtu nepieciešamo sertifikātu, kas ļautu strādāt par treneri. Bet tikmēr viņš individuāli trenē savu dēlu un citus jaunos basketbolistus.

Kristaps arī intervijā žurnālam norādīja, ka ļoti vēlas studēt psiholoģiju: „Redzēšu, vai būs tam laika, taču uzskatu, ka psiholoģijas studijas palīdzētu turpmākajā karjerā. Gribu jaunajiem basketbolistiem būt kā mentors, mācīt viņus, lai viņi nepieļautu tādas kļūdas, kādas pieļāvām mēs – mūsu basketbolistu paaudze.”

"Mani reāli satrauc tas, kas šobrīd notiek Latvijas basketbolā. Nevaru mierīgi noskatīties, kā jauniešu izlases zaudē spēli pēc spēles, ka jaunatnes basketbola sistēma iet nepareizā virzienā. Bet man tomēr dēls aug – Valdim šobrīd ir 12 gadu, viņš nopietni nodarbojas ar basketbolu, ir ļoti talantīgs. Es gribu, lai viņam Latvijā būtu iespēja spēlēt basketbolu augstā līmenī, progresēt, bet tas nebūs iespējams, ja līdzšinējā Latvijas Basketbola savienības vadība turpinās savu ceļu uz basketbola iznīcību Latvijā,” pukojās Kristaps Valters.