Skandāls iet plašumā. Vēl viens cilvēks grib piedzīt parādu no sabiedrības dāmas Lindenblates
Kristīne Lindenblate, Mainots Vecvagars un Liene Skulme pirms dažiem gadiem bija nešķirami draugi.
Slavenības
2019. gada 29. augusts, 13:08

Skandāls iet plašumā. Vēl viens cilvēks grib piedzīt parādu no sabiedrības dāmas Lindenblates

Žurnāls "Kas Jauns"

Izrādās, ka kādreizējās iekšlietu ministres Lindas Mūrnieces vadītā viesnīca Hotel Roma nav vienīgā, kas cenšas atdabūt parādu no sabiedrības dāmas Kristīnes Lindenblates. Gandrīz 3000 eiro lielu aizdevumu jau vairākus gadus nav izdevies atgūt arī žurnālistam Mainotam Vecvagaram.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kādreizējais TV raidījuma Oranžā vanna vadītājs Mainots Vecvagars atklāj: neraugoties uz to, ka aizritējuši jau aptuveni pieci gadi, viņš aizvien cer atgūt naudu, ko aizdevis Kristīnei Lindenblatei. Atšķirībā no Lindas Mūrnieces, kuras vadītajā viesnīcā Hotel Roma Lindenblate sava skaistumkonkursa dalībnieces izguldīja, lūdzot rēķinu iesniegt viņas dibinātajai biedrībai Miss & Mrs. Top of the World, Vecvagars 2014. gadā 3000 eiro lielo naudas summu kā aizdevumu liecinieka klātbūtnē pārskaitījis uz Kristīnes Lindenblates privāto bankas norēķinu kontu. „Lieciniece tam, kā veicu pārskaitījumu, maksājuma uzdevumā norādot, ka tas ir aizdevums, bija Kristīnes Lindenblates kādreizējā skaistumkonkursu rīkošanas kompanjone Liene Skulme,” apliecina Mainots.

Arī Vecvagars brīdina par Lindenblates „darbības stilu”

„Solīja atdot pa daļām, bet tie bija tikai daži maksājumi, kuros atguvu labi ja 300 eiro. Pēc tam Kristīne diemžēl pārtrauca ar mani kontaktēties, un sanāk, ka parāds aizvien „karājas gaisā”. Saņēmu no viņas puses vēl augstprātīgu komentāru apmēram tādā stilā: „Vai tiešām esi mazs puisītis, kas naivi tic, ka dabūsi atpakaļ?””

Mainots stāsta, ka naudu Lindenblatei aizdevis draudzības vārdā, jo viņai radušās finansiālas problēmas, organizējot kādu no skaistumkonkursiem, kura rīkošanā kā režisors iesaistīts bijis arī Vecvagars. „Gribēju palīdzēt Kristīnei kā draugam un sadarbības partnerim, bet diemžēl smagi kļūdījos, to darot, paļaujoties uz „godavārdu”. Kļūdījos, ka aizdevumu nenoformēju oficiāli, pretī lūdzot viņas parakstu. Tomēr, kā zināms, bumerangs lido tā, kā tas lido, un ceru, ka kādudien Kristīne tomēr ar mani sazināsies un spēs norēķināties,” spriež Mainots.

Skaistumkaralienes Lindenblates rīkotajā konkursā.

„Ilgi šo nesmukumu neesmu ne ar vienu apspriedis, biju izlēmis kādreizējās draudzības vārdā klusēt, turklāt ne tikai par šo lietu vien. Tomēr, kad uzzināju, ka Kristīne Lindenblate ar savu biedrību ir nodarījusi zaudējumus Lindas Mūrnieces vadītajai viesnīcai, sapratu, ka man arī ir jāinformē sabiedrība par savu rūgto pieredzi naudas darījumos ar šo personu. Tas ir mans brīdinājums – neuzticieties šim cilvēkam! Tā kā pats arī nodarbojos ar skaistumkonkursu organizēšanu, uzskatu, ka Kristīnes Lindenblates organizācijas apzinātā rēķinu nemaksāšana grauj reputāciju ikvienam pasākumu organizatoram un var raisīt potenciālo sadarbības partneru neuzticēšanos. Ļoti nopietni pašlaik apsveru iespēju sazināties ar Lindu Mūrnieci, kura aicināja mani pievienoties iesniegumam, ko viņas jurists gatavo iesniegšanai policijā,” atklāj Mainots Vecvagars, kas pēc sadarbības pārtraukšanas ar Lindenblati tagad organizē sava zīmola Elite Beauty Queens starptautiskus skaistumkonkursus.

Eksministre Mūrniece publiski ziņoja par parādnieci

Kā jau vēstīts, kādreizējā Rīgas domes darbiniece Kristīne Lindenblate ar savu fondu Miss & Mrs. Top of the World jau vairākus gadus organizē starptautiska mēroga skaistumkonkursus, uz kuriem sabrauc daiļavas no dažnedažādām pasaules malām. Šogad konkurss norisinājās vasaras sākumā – no 28. maija līdz 2. jūnijam. Kā bija uzzinājis žurnāls Kas Jauns, vērienīgais pasākums iecirtis krietnu robu Vecrīgā esošās prestižās viesnīcas Hotel Roma budžetā, jo, lai gan aizritējuši jau vairāk nekā divi mēneši kopš skaistumkonkursa noslēguma un no ārzemēm sabraukušās viešņas jau sen atgriezušās dzimtenē, par viņu nakšņošanu viesnīcas numuriņos samaksa vairāk nekā 3000 eiro apmērā aizvien neesot notikusi.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

„Lindenblate mēģina nodalīt sevi kā privātpersonu no sevis kā fonda vadītājas. Tomēr tas nemaina, ka viņa ir parādā par viesnīcas pakalpojumiem. Apvainojumi mūs neuztrauc, lai gan pēc likuma tie tādi ir. Šobrīd svarīgākais ir atgūt nesamaksāto naudu,” saka Mūrniece.

„Šo sešu gadu laikā, kopš vadu viesnīcu Hotel Roma, šis ir pirmais gadījums, kad mums ir jāmēģina izlūgties, lai klients samaksā rēķinu. Mēs arī mēģinām to darīt. Šajā saistībā vispirms pie Kristīnes vērsās darbiniece, kas ir atbildīga par izmitināšanu, uz ko saņēma Lindenblates atbildi, ka viņai šobrīd neesot naudas un vispār viņa maksāšot pa daļām. Tiešām ir interesanti, ka klients tev izstāsta, kā viņš maksās... Tas ir tāpat, kā aizej uz Rimi un mēģini pastāstīt, ka par paku piena norēķināsies, piemēram, nedēļas laikā vai septembrī,” aptuveni pirms trim nedēļām sašutumu pauda Hotel Roma vadītāja Linda Mūrniece.

Tagad jautāta par to, kā sokas ar parāda atgūšanu, Mūrniece atzīst, ka Kristīnes Lindenblates vadītais fonds jūnija sākumā noformētā un pēc viņas lūguma atkārtoti atsūtītā un detalizēti izklāstītā rēķina summu aizvien nav apmaksājis. Pašlaik juristi strādā pie iesnieguma gatavošanas tiesībsargājošajām instancēm.

Lindenblate paziņo, ka nav parādā „ne centa”, un draud ar tiesu

Savu viedokli par viņas vainošanu parādu neatdošanā paudusi arī Lindenblate pati, klāstot, ka neko nedz Mūrniecei, nedz Vecvagaram neesot parādā, un abiem draud ar tiesu darbiem.

Lindenblate kategoriski noliedz Mūrnieces un Vecvagara sacīto, apgalvojot, ka tie ir „publiski izskanējuši apmelojumi krāpniecībā”. Kā spriež skaistumkonkursu rīkotāja, „iespējams, tieši pārāk lielā pašapziņa un egocentriskums Mūrniecei ir traucēklis objektīvi uztvert esošo situāciju un risināt to civilizēti, kā to praktizē biznesa vidē erudītas un sevi cienošas personas.”

„Bez jebkāda juridiskā vai morālā atbildīguma, jaucot terminus un atšķirības starp fizisko un juridisko personu, uzskatot, ka par juridiskas personas saistībām atbild fiziska persona, Linda Mūrniece publiski apgalvo, ka es esmu viņai palikusi parādā un tādējādi jau kļuvusi par krāpnieci,” šo situāciju kā „juridiski un morāli nepieņemamu” raksturo Lindenblate. „Biznesa vidē strādā ētikas likumi, tieši tāpat kā jebkurā citā profesijā, bet Hotel Roma direktore laikam par to neko nav dzirdējusi vai jau aizmirsusi.”

Par Mainotu Vecvagaru, ar ko vēl pirms dažiem gadiem sabiedrības dāma staigāja pa pasākumiem gluži kā labākie draugi, Kristīne Lindenblate tagad pat nekautrējas paziņot, ka šī persona „nav viņas laika vērta”.

Kristīnes Lindenblates piedzīvojumi Brazīlijā

Kristīne Lindenblate 2015. gada Rio Brazīlijā karnevālā.

gallery icon
61

„Mani fascinē fakts, ka mūsdienās jebkurš var publiski otru personu nosaukt par parādnieci, krāpnieci, apmelot, nebaidoties no sekām, kas šajā gadījumā ir arī kriminālatbildība. Kamēr tiesa nav izlēmusi par labu kādai no iesaistītajām pusēm, visi Mūrnieces kundzes publiskie izteikumi ir tīrākā apmelošana un neslavas celšana,” savu sašutumu neslēpj Lindenblate, paziņojot: „Izveidojusies situācija ir nodota izvērtēšanai kompetentiem juristiem, kuri gatavo prasību tiesā pret neslavas cēlējiem Lindu Mūrnieci un Mainotu Vecvagaru. Lai tiesa lemj, kuram šajā situācijā bija vai nebija taisnība.”