foto: Publicitātes
Pašmāju hiphopa zvaigznei Reikam jauns projekts un jauns klips ar Dārtas Danevičas piedalīšanos
Dārta Daneviča projekta "Milleny” debijas videoklipā.
Mūzika
2019. gada 14. augusts, 14:45

Pašmāju hiphopa zvaigznei Reikam jauns projekts un jauns klips ar Dārtas Danevičas piedalīšanos

Jauns.lv

Hiphopa mākslinieks Reiks nācis klajā ar savu jauno mūzikas projektu “Milleny”, kura pirmajam singlam “Lasvegasā” nupat tapis videoklips. Šī stāsta galveno lomu atveido harizmātiskā Dailes teātra aktrise Dārta Daneviča.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Dziesmas stāsts ir par uzdrīkstēšanos, un videoklipā atspoguļota viena liktenīga un neaizmirstama nakts, kurā satikta liktenīgā sieviete. Režisora pirmais ieteikums bijis uzrunāt tieši Dārtu Daneviču.

Videoklipa režisors ir Antons Barons (LKA Nacionālā filmu skola), kuru Reikam ieteikusi aktrise Lelde Dreimane, savukārt operators ir pieredzējušais hiphopa mūzikas klipu veidotājs Toms Rings. Klips izceļas ar iespaidīgu attēloto lokāciju daudzveidību, filmēšana notikusi dažādās Rīgas un apkārtnes vietās un muzejos, tostarp Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā, LU Botāniskajā dārzā, kafejnīcā “Annas Dārzs, “Apollo Kino”, kā arī augstskolā RISEBA. Videoklipā redzamas deju studijas “Royal Dance” dejotājas.

Dziesmas mūzikas producents ir Kaspars Ansons, mūzikas autors - Reiks, savukārt vārdu autori ir abi jaunā projekta “Milleny” dalībnieki – Reiks un dziedātājs Artūrs Hatuļevs.
“Mēs sākām taisīt dziesmas jau pavasarī, šī ir pirmā, ko izdodam, bet ne pirmā, ko sarakstām. “Lasvegasā” sarakstīju pirms diviem gadiem, taču nebiju izdevis. Mēs ar Artūru to pārveidojām,” atklāj Reiks. “Milleny” plānos ietilpst vairāku singlu izdošana, kā arī koncertēšana. Mūziķi vēl neatklāj, vai paredzēta arī albuma izdošana, taču ideju jauniem skaņdarbiem netrūkst.

Projekts “Milleny” duetā apvieno Latvijas hiphopa skatuvē plaši pazīstamo reperi Arvi Reiku un līdz šim vēl nezināmu dziedātāju Artūru Hatuļevu, ar kuru Reiku iepazīstinājis kopīgais draugs, reperis Deniss Stepanovs. Projekta nosaukums atvasināts no mileniāļu paaudzes (angļu val. - millenials). Par mileniāļiem sauc paaudzi, kura uzaugusi tehnoloģiju pārmaiņu laikmetā, mediju piesātinātā un digitālā vidē. ”Mēs taisām mūziku tieši mūsu paaudzei ar tai raksturīgajām vērtībām un skanējumu,” skaidro Reiks.

foto: Publicitātes
Hiphopa mākslinieks Reiks.

Arvis Reiks ir repa izpildītājs no Rīgas, kas mūzikā darbojas kopš 2007. gada un pašmāju hiphopa aprindās ir labi zināms kā apvienības “Kreisais krasts” dalībnieks. Plašāka auditorija Reiku iepazina ar projektu “Olas”, kas pirmo pastāvēšanas gadu laikā iekaroja internetu. 2016. gada pavasarī Reiks uzsāka savu solo karjeru, izdodot pirmo singlu “Leģendas”. Pusgada laikā Reiks kļuva par vienu no skatītākajiem Latvijas mūziķiem vietnē "YouTube", viņa populārākie singli ir “Vēlos”, “West Coast”, “Par Latviju”. Solokarjeras laikā Reiks aizvadījis trīs Vislatvijas koncerttūres, kā arī piedalījies lielākajos pašmāju festivālos.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās