foto: Juris Rozenbergs
FOTO: prominences bauda Ineses Galantes festivāla noslēguma koncertu
Valsts prezidents Egils Levits ne tikai kāpa uz skatuves sveikt Galanti, bet arī pirms koncerta tērzēja ar māksliniekiem.
Mūzika
2019. gada 12. augusts, 09:20

FOTO: prominences bauda Ineses Galantes festivāla noslēguma koncertu

Jauns.lv

Svētdien, 11. augustā, Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē, noslēdzās festivāls "Summertime - aicina Inese Galante 2019". Koncertā “Gala Galante” uzstājās spilgtākās Latvijas un ārzemju zvaigznes reizē ar jaunajiem talantiem – konkursa “Ineses Galantes Talanti” laureātiem.

Festivāla "Summertime - aicina Inese Galante 2019" septītā diena

2019. gada 11. augustā Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē, noslēdzās festivāls "Summertime - aicina Inese Galante 2019". Koncertā “Gala Galante” uzstājās spilgtākās ...

gallery icon
120

“Gala Galante” ir ne tikai paša festivāla kulminācija, bet arī kopsavilkums visai mūzikas sezonai, kas viesu atmiņās atstāj patīkamu pēcgaršu par vasaru Jūrmalā. Šogad galā koncerts bija vēl īpašāks – par godu festivāla jubilejai organizatori tika sagatavojuši īpašu programmu un virkni pārsteigumu. Skatītājus sagaidīja pozitīvu emociju gūzma un īsteni muzikāls un estētisks baudījums: galā koncerta programma paredz žanru dažādību – no iemīļotās klasikas līdz apbrīnojamām mūzikas simbiozēm, un, kā vienmēr – krāšņa un nevienu vienaldzīgu neatstājoša, jaunu un varenu muzikālu izpildījumu uguņošana.

Koncertā “Gala Galante” skatītājiem bija iespēja dzirdēt lielisku izpildītāju un mūziķu zvaigžņu sastāvu: baritonu no Vīnes operas Martinu Ahraineru, pazīstamo Latvijas kontrtenoru Sergeju Jēgeru, slavenu Latvijas pianistu Andreju Osokinu un dziedātāju Intaru Busuli un, protams, pašu festivāla mūzu, visā pasaulē pazīstamo operas dīvu Inesi Galanti (soprāns). Šajā vakarā uz Dzintaru koncertzāles skatuves kāpa divi Krievijas šovmeņi un klavierspēles ģēniji – Daniils Krāmers un Deniss Mažukovs, kā arī uzstājās kvartets no Amsterdamas "Bruut!".

Visu galā koncerta uzstāšanos pavadītāji bija nu jau 15 gadus par neatņemamu Ineses Galantes mūzikas svētku sastāvdaļu esošais Festivāla orķestris, kurā īpaši festivālam ir apvienojušies labākie Latvijas mūziķi tā pastāvīgā diriģenta vācieša Ekharta Vičika vadībā. Tāpat “Gala Galante” koncerta klausītājus tradicionāli priecēja konkursa “Ineses Galantes Talanti” laureāti – jaunie mākslinieki pārsteidza klausītājus ar savu augošo meistarību, lika smaidīt un izjust lepnumu par tik talantīgu mūsu valsts jauno paaudzi.

Vērienīgā koncerta apmeklētāju vidū netrūka sabiedrībā zināmu ļaužu - Galanti jubilejas festivāla noslēgumā sveica pat Latvijas Valsts prezidents Egils Levits.