foto: REX/ Vida Press
Karalisko ģimeņu slavenie draugi - Holivudas zvaigznes, mūziķi, sportisti
Princis Harijs un Useins Bolts.
Slavenības
2019. gada 10. augusts, 07:36

Karalisko ģimeņu slavenie draugi - Holivudas zvaigznes, mūziķi, sportisti

Jauns.lv

Neraugoties uz to, kā viņi iepazinušies – labdarības pasākumos vai jau skolas gados –, karalisko ģimeņu pārstāvjiem izveidojusies sirsnīga draudzība ar vairākiem pasaulē labi zināmiem cilvēkiem: aktieriem, mūziķiem, sportistiem un politiķiem.

Deivids Bekhems un princis Viljams

foto: James Whatling / Splash News/ Vida Press

Princis Viljams un bijušais futbolists Deivids Bekhems sadraudzējās, kad abi kopā strādāja, lai reklamētu Londonu kā 2012. gada olimpisko spēļu pilsētu. Intervijā žurnālam “Esquire” Bekhems par šo draudzību izteicies: “Šīs ir ļoti normālas un dabiskas attiecības, arī ar princi Hariju. Ar viņiem ir ļoti viegli saprasties. Viņiem patīk sports. Viljams fano par futbola klubu “Aston Villa”, ko zināmu apsvērumu dēļ es mazliet neizprotu,” pajokojis Bekhems.

Džeimss Blants un princis Harijs

foto: CAMERA PRESS/ROTA / Vida Press

Prinča Viljama jaunākais brālis princis Harijs un britu dziesminieks Džeimss Blants ir draugi jau kopš laika, kad abi kopā dienēja britu armijā. 2013. gadā Harijs kopā ar savu tā laika draudzeni Kresidu Bonasu apmeklēja vienu no Blanta koncertiem. Ar īsziņas palīdzību viņš savu armijas laika draugu uzaicināja uzstāties arī viņa dibināto “Invictus Games” atklāšanas ceremonijā 2016. gadā.

Džeimss Blants ar sievu – Velingtonas 8. hercoga mazmeitu Sofiju Vellesliju – bija arī lūgto viesu skatā Harija un Meganas kāzās, kā arī bija aicināts uz princeses Eiženijas un Džeka Brūksbenka kāzām.

Laikā, kad vēl nebija izveidojis mūziķa karjeru, Blants dienēja armijā un kalpoja kā Viņas Majestātes miesassargs “Household Cavalry” rindās. Viens no viņa pēdējiem pienākumiem dienestā bija Karalienes Mātes pavadīšana pēdējā gaitā.

Leonardo di Kaprio un Monako princis Alberts

foto: TagHeuer/Crystal / Splash News/ Vida Press

“Oskara” balvas laureāts Leonardo di Kaprio un Monako princis Alberts ir dedzīgi vides aizstāvji. Aizvadīto gadu laikā abi atbalstījuši viens otra centienus un viens otra dibinātos vides aizsardzības fondus. Abi kopā arī piedalījušies klimata pārmaiņu gājienos un aicinājuši uz diskusijām pasaules līderus.

Useins Bolts un princis Harijs

foto: Tim Rooke/REX/ Vida Press

Princis Harijs un sprinteris Useins Bolts ir draugi kopš 2012. gada. Abi iepazinās prinča pirmās vizītes laikā Karību salās. Pirms Harija kāzām sporta čempions izteicās: “Es apsveru domu par trīs vecpuišu ballītēm. Man gribētos sarīkot vienu Kingstonā, vienu Lasvegasā un vienu Londonā. Es zinu, ka tas ir daudz prasīts, bet šīs ir viņa pēdējās dienas brīvībā. Es pats personīgi piezvanīšu Meganai un uzņemšos atbildību, lai sveiku un veselu nogādātu mājās pēc katras ballītes.”

Prijanka Čopra un Saseksas hercogiene Megana

foto: Ben Cawthra/Sipa USA/ Vida Press

Aktrise Prijanka Čopra un hercogiene Megana sadraudzējās ap 2015. gadu, kad abas veidoja aktrises karjeru. “Mēs nejauši sastapāmies kādā ballītē un ļoti labi sapratāmies,” iepazīšanos atceras Čopra. “Mēs satuvinājāmies kā aktrises. Mēs kļuvām par tuvām draudzenēm, kā divas meitenes vien spēj.”

Indijas ziņu aģentūrai “Press Trust” Megana norādījusi: “Prijanka ir apbrīnojama. Viņa man ir kļuvusi par patiesi labu draudzeni. Žurnāls “Elle” rīkoja vakariņas suminot “Sievietes televīzijā” un tajā vakarā mēs satikāmies. Kad tu iepazīsties ar kādu, ar kuru ir “klikšķis”, draudzība izveidojas ļoti viegli un dabiski.”

Rods Stjuarts un princis Čārlzs

foto: CAMERA PRESS/ROTA / Vida Press

Britu rokera Roda Stjuarta un Velsas prinča Čārlza draudzība ir ļoti sena. Stjuarts ir ilggadējs Čārlza labdarības projekta “Prince’s Trust” atbalstītājs. Viņš uzstājies divās karaliskajās dzimšanas dienas ballēs – 2002. gadā dziedājis karalienei Elizabetei II viņas jubilejā, bet 2008. gadā uzstājies princim Čārlzam.

Princis Čārlzs arīdzan piešķīris Stjuartam Britu impērijas izcilības ordeni.

Nikola Kidmena un Jordānijas karaliene Ranja

foto: REX/ Vida Press

Austrāliešu aktrises Nikolas Kidmenas un Jordānijas karalienes Ranjas draudzība esot aizsākusies kādu oficiālu pusdienu laikā. 2009. gadā abas dāmas apmeklējušas pasākumu “Important Dinner for Women”. Karaliene esot uzņēmusi Kidmenu arī savā dzimtenē Jordānijā. Trīs dienu ilgās vizītes laikā aktrisei izrādītas valsts nozīmīgākās vietas, to skaitā senā pilsēta Petra un Nāves jūra.

Edijs Redmeins un princis Viljams

foto: JABPromotions/REX/ Vida Press

"Oskarotais” aktieris Edijs Redmeins un nākamais Lielbritānijas karalis absolvējuši vienu un to pašu mācību iestādi – Vindzorā esošo Ītonas koledžu. Abi pat savulaik kopā spēlējuši regbiju.

Daloties atmiņās par internātskolā pavadīto laiku, Redmeins intervijā Endijam Koenam pastāstījis: “Uzspēlēt regbiju kopā ar princi Viljamu ir lieliski, taču tu gribi iziet laukumā un spēlēt spēli. Taču skolēni no citām skolām vēlējās tikai saspēli ar princi, lai varētu doties mājās un pastāstīt, ka pārtvēruši bumbu no prinča Viljama. Mēs pārējie lielākoties skraidījām pa laukumu un neviens necentās ar mums iziet uz saspēli.”

Mišela Obama un princis Harijs

foto: ddp images/abaca press/ Vida Press

ASV bijušajai pirmajai lēdijai Mišelai Obamai un princim Harijam ir līdzīga humora izjūta – abiem patīk pajokot vienam par otru. 2015. gadā Virdžīnijas militārajā bāzē Obama klātesošos ar princi iepazīstināja sekojoši: “Dāmas, princis Harijs ir te! Neizturieties tā, it kā to nebūtu pamanījušas!” Abi sprēgājuši ar jokiem arī 2016. gadā, kad viesojās sarunu šovā “Good Morning America”.

Draudzība likusi aizmirst par stīvajām formalitātēm, kad abi apskāvās un sabučojās “Invictus Games” atklāšanas ceremonijā.

Mila Kunisa, Eštons Kačers un princese Beatrise

foto: Xavier Collin/IPA/Splash News/ Vida Press

Holivudas aktieru pāris Mila Kunisa un Eštons Kačers un Jorkas princese Beatrise ir seni draugi. Beatrisi ar aktieru pāri iepazīstinājis viņas bijušais draugs Deivs Klārks, kurš strādāja koncernā “Uber”.  Savukārt Eštons Kačers ir dedzīgs šī zīmola atbalstītājs un viens no investoriem. Beatrise kopā ar Holivudas draugiem reiz devusies arī kopīgās brīvdienās un Sentropēzu, Francijā.

Toms Hārdijs un princis Harijs

foto: CAMERA PRESS/ROTA / Vida Press

Aktieris Toms Hārdijs un princis Harijs ir draugi jau gadiem ilgi. Kad žurnāla “Esquire” reportieris izjautāja aktieri par šo draudzību, viņš atbildēja: “Tā ir dziļi privāta tēma.” Taču piebilda – “Harijs ir leģenda.” Nav brīnums, ka Hārdijs ar sievu bija lūgto viesu skaitā prinča un viņa izredzētās Meganas Mārklas kāzās.

Serēna Viljamsa un Megana Mārkla

foto: James Whatling / MEGA / Vida Press

Amerikāņu tenisiste Serēna Viljamsa un Megana Mārkla ir draudzenes kopš 2010. gada, bet pēdējo gadu laikā abas satuvinājušās vēl jo vairāk. Viljamsa un viņas vīrs Aleksis Ohanians bija arī lūgto viesu skaitā Meganas un prinča Harija kāzās 2018. gads maijā.

Kara Delevinja un princis Harijs

foto: CAMERA PRESS/ROTA / Vida Press

Savulaik pat baumoja, ka princi Hariju vienojot romantiskas attiecības ar britu modeli un aktrisi Karu Delevinju. To, ka abi ir draugi, izpļāpājās Delevinjas kolēģe Margo Robija no filmas “Pašnāvnieku vienība”, pastāstot, ka reibumā Kara mēdzot sūtīt Harijam īsziņas.

Amala Klūnija un Megana Mārkla

foto: CAMERA PRESS/Mark Stewart / Vida Press

Saseksas hercogiene un cilvēktiesību advokāte Amala Klūnija sadraudzējās īsi pēc Meganas pārcelšanās uz Londonu. Slavenību žurnāla “People” rīcībā nonākusi informācija, ka Amala palīdzējusi topošajai hercogienei iejusties Londonas dzīvē. Draudzība ļoti dabiski veidojusies jau kopš abu pirmās iepazīšanās dienas.

Ellija Gouldinga un princese Eiženija

foto: Oliver Rudkin/REX/ Vida Press

Dziedātāja Ellija Gouldinga un Jorkas princese Eiženija ir draudzenes jau vairāku gadu garumā. Baumo, ka tieši princese iepazīstinājusi Gouldingu ar viņas mīļoto vīrieti Kasperu Džoplingu. Abas draudzenes vairākkārt bijušas uz dubultrandiņiem ar saviem tā laika partneriem.
Ellijai Goldingai ir draudzīgas attiecības arī ar citiem britu karaliskās ģimenes pārstāvjiem, to skaitā prinčiem Viljamu un Hariju.

Eltons Džons un princese Diāna

foto: Mirrorpix / Vida Press

Velsas princese Diāna un mūziķis Eltons Džons sadraudzējās pēc tam, kad Diāna nosūtīja dziedātājam pateicības vēstuli par to, ka viņš bija pieņēmis uzaicinājumu uzstāties prinča Endrū 21. dzimšanas dienas svinībās. Abi saglabāja sirsnīgas attiecības nākamo divu dekāžu garumā, līdz pat princeses traģiskajai nāvei 1997. gadā.

Eltons Džons godināja Diānu, viņas bērēs izpildot princesei veltīto skaņdarbu “Candle in the Wind”. Diānas 20. nāves gadadienā mūziķis sociālajos tīklos publiskoja kopīgu fotogrāfiju, ko parakstīja vārdiem: “Šodien pirms divdesmit gadiem pasaule zaudēja eņģeli.”
Eltonam Džonam izveidojušās arī sirsnīga draudzība ar princeses abiem dēliem Viljamu un Hariju.

Džosa Stouna un princis Harijs

foto: CAMERA PRESS/ROTA / Vida Press

Dziedātāja Džosa Stouna un princis Harijs ir tuvi draugi jau gadiem ilgi. Džosa atbalsta Harija labdarības projektus, to skaitā prinča dibināto “Sentebale”.  2016. gadā organizācijas “Sentebale” rīkotajā labdarības koncertā Sotuna par Hariju izteicās: “Viņš ir jautrs cilvēks.” Džosa bija lūgto viesu skaitā Harija un Meganas kāzās.