foto: REUTERS/SCANPIX
Eirovīzijas dziesmu konkursā uzvarējusi Nīderlande
Nīderlandes dziedātājs Dankans Lorenss.
Mūzika
2019. gada 18. maijs, 22:12

Eirovīzijas dziesmu konkursā uzvarējusi Nīderlande

Jauns.lv

Izraēlas pilsētā Telavivā aizvadīts 64. starptautiskais Eirovīzijas dziesmu konkurss, kurā uzvarējis Nīderlandes pārstāvis - dziedātājs Dankans Lorenss. Latvija diemžēl nepārvarēja pusfināla slieksni un finālā nestartēja.

Pirmo vietu, atbilstoši bukmeikeru prognozēm, ar 492 punktiem ieguvis Nīderlandes pārstāvis Dankans Lorenss, otrajā vietā ar 465 punktiem atstājot Itāļu dziedātāju Mahmudu. 3. vietu ieņēma Krievijas dziedātājs Sergejs Lazarevs.

foto: Ekrānuzņēmums

Nīderlande Eirovīzijā ir piedalījusies 60 reizes, izlaižot vien četrus konkursus. Par Eirovīzijas uzvarētāju Nīderlande ir kļuvusi piecas reizes, pēdējo reizi, neskaitot šo gadu, valsts triumfēja 1975. gadā.

Igauniju pārstāvošais Zviedrijas dziedātājs Viktors Krons ar kompozīciju "Storm" ierindojās 19.vietā, savukārt Lietuva finālā nebija pārstāvēta.

Latvijas žūrijas punktus nosaukusi pagājušā gada Eirovīzijas konkursa Latvijas pārstāve Laura Rizzotto.

1 punktu no Latvijas žūrijas saņēma Malta, 2 punkti piešķirti Itālijai, 3 punkti Čehijai, 4 punkti Krievijai, 5 punkti Igaunijai, 6 punkti Azerbaidžānai, 7 punkti Dānijai, 8 punkti Ziemeļmaķedonijai, 10 punkti Zviedrijai, savukārt maksimālos 12 punktus Latvijas žūrija piešķīrusi Nīderlandei.

Krāšņi un daudzveidīgi - spilgtie Eirovīzijas finālistu priekšnesumi

Izraēlas pilsētā Telavivā norit 64.starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa fināls. Konkursā kopumā piedalījās 41 valsts, bet finālam kvalificējušās 26 valstis.

gallery icon
26

Zināms, ka Latvijas nacionālās žūrijas priekšsēdētājs bija radio "Pieci.lv" mūzikas redaktors, dīdžejs un producents Rūdolfs Budze. Tāpat žūrijā bija arī mūziķis Zigfrīds Muktupāvels, mūzikas menedžmenta speciālists Aldis Hofmanis, konkursa "Supernova 2019" producente Ilze Jansone un dziedātāja Adriana Miglāne.

Nīderlandes pārstāvim Dankanam Lorensam uzvaru prognozēja arī bukmeikeri.

foto: REUTERS/SCANPIX
Nīderlandes dziedātājs Dankans Lorenss.

41 valsts žūrijas kopvērtējums izskatās sekojoši.

foto: Ekrānuzņēmums

Eirovīzijas skatītājus klātienē un pie televīzijas ekrāniem ar spožu priekšnesumu iepriecinājusi pasaulslavenā dziedātāja Madonna.

Daudziem gar ausīm nav paskrējis nepārliecinošais skatuves dīvas dziedājums.

Savu jaunāko singlu prezentējusi arī pērnā gada Eirovīzijas uzvarētāja Neta.

Skatītāju balsošanas laikā par savu favorītu katrs varēja nobalsot ar telefonzvana palīdzību vai nosūtot īsziņu. Balsojumam ir ierobežots skaits - 20 balsis no viena tālruņa numura.

Telefonbalsojums veidoja 50% no galarezultāta. Otru pusi veidoja žūrijas balsojums.

Finālā par uzvarētāju titulu cīnījās mākslinieki no Austrālijas, Baltkrievijas, Čehijas, Grieķijas, Igaunijas, Islandes, Kipras, Sanmarīno, Serbijas un Slovēnijas, Ziemeļmaķedonijas, Šveices, Dānijas, Zviedrijas, Maltas, Krievijas, Albānijas, Norvēģijas, Nīderlandes, Azerbaidžānas, Izraēlas, Lielbritānijas, Francijas, Itālijas, Spānijas un Vācijas.

Zvaigznes uz konkursa "Eirovīzija 2019" oranžā paklāja

12. maijā Telavivā uz oranžā paklāja pulcējās 2019. gada Eirovīzijas dziesmu konkursa dalībnieki, tērzējot ar medijiem un pozējot oficiālajām fotogrāfijām.

gallery icon
82

Eirovīzijas finālā uzstājusies arī visā pasaulē populārās dziedātājas Madonna. "Tagad tas ir oficiāli," ceturtdien paziņoja Izraēlas sabiedriskā raidorganizācija KAN. "Šodien pēc dažām intensīvām dienām parakstīts līgums starp Madonnu un Eirovīzijas producentiem." 60 gadus vecā māksliniece otrdien paziņoja, ka ir apņēmības pilna sestdien uzstāties konkursa finālā.

Madonnai 60!

gallery icon
116

Savas domas par Eirovīzijas uzvarētāju izteikuši arī bukmeikeri. "Betsafe" par izteiktu favorītu uzskatīja Nīderlandes dziedātāju Dankanu Lorensu (Duncan Laurence) ar lirisko dziesmu "Arcade", varbūtību, ka tieši viņš plūks uzvaras laurus, vērtējot ar 63%. No Latvijas kaimiņvalstīm visaugstāk bukmeikeri vērtēja Krievijas dziedātāja Sergeja Lazareva dziesmas "Scream" izredzes plūkt uzvaras laurus, šādam scenārijam atvēlot 6% varbūtību.

Eirovīzijas uzvarētāja Neta Barzilaja

gallery icon
27

Pagājušajā gadā konkursā uzvarēja Izraēlas dziedātāja Neta Barzilaja. Izraēla konkursā ir uzvarējusi kopumā četras reizes, taču divreiz tā finansiālu problēmu dēļ atteicās no tiesībām rīkot Eirovīziju.

Konkursā kopumā piedalījās 41 valsts, bet finālam kvalificējušās 26 valstis.

Grupas "Carousel" uzstāšanās Eirovīzijas 2.pusfinālā

Šovakar Telavivā grupa “Carousel” ar dziesmu “That Night” pārstāvēja Latviju 64. starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā. Latvijas pārstāvji “Carousel” 2.pusfinālā uzstājās ...

gallery icon
6

Grupa “Carousel” Telavivā aizvada Eirovīzijas ģenerālmēģinājumus

Latvijas grupa “Carousel” Telavivā aizvadījusi ģenerālmēģinājumus pirms 64. starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa otrā pusfināla.

gallery icon
18